2.MLS 2023/24




TAKMIČENJA MK



LINKOVI

facebook twitter youtube instagram





















SLEDEĆE UTAKMICE:

SENIORI:
DUNAV - ŽELEZNIČAR
Sub 6.4. St.Pazova 18h

MLAĐE KATEGORIJE:
Juniori:


Kadeti:


Pioniri:


Ml.pioniri:


Minibasket:


12.12.2016. DUNAV SIGURAN PROTIV SLOGE,
DUNAV - SLOGA 73:64
     
    Iako debitant u ligi, Dunav je u utakmicu sa Kraljevčanima ušao kao favorit. Banovčani su na svom terenu već savladali Vršac, Borac i OKK Beograd, pa su navijači očekivali sigurne bodove i protiv mlade ekipe Sloge, koja još ne zna za pobedu na gostujućem terenu. U prethodnom kolu, oba tima zabeležila su poraz, pa su i jedni i drugi u utakmicu ušli sa željom da poprave utisak i ostvare važne bodove za nastavak prvenstva.
     Alasi su bolje počeli meč. Motivisani podrškom sa tribina oko pet stotina navijača, košarkaši Dunava furiozno su krenuli i stekli prednost (9:2) ali su se gosti brzo konsolidovali i vratili u utakmicu. U drugoj četvrtini, domaći igrači, poenima Dugošije, Sočanca i Vukovića, prave seriju 10-0. Stečenu prednost Banovčani su sačuvali do odmora, pa se u drugo poluvreme ušlo rezultatom 40:32. Igrači Boška Đokića nisu se predavali ni jednog momenta. U drugom poluvremenu, u par navrata uspevali su da se približe na samo par poena zaostatka ali nisu imali snage za preokret. Košarkaši Dunava čuvali su prednost ali nikako nisu uspeli da prelome utakmicu u svoju koristu, iako su krajem treće deonice imali i trinaest poena više (59:46). U poslednjoj četvrtini igralo se u serijama. Prvo su se igrači Sloge serijom 9-1 približili na 60:55 a zatim su domaći igrači uzvratili istom serijom i ponovo došli do veće prednosti (69:56), čime je utakmica bila rešena. Na kraju, Dunav je zasluženo osvojio nove bodove, savladavši Slogu rezultatom 73:64.
     Domaće su predvodili kapiten Aleksandar Miljković (10p, 4sk), Lazar Zorčić (9p, 12sk, 4bl), Nikola Sočanac (13p, 5as) i Marko Dugošija (10p, 2sk), dok su se kod Sloge istakli Petar Vorkapić (16p, 8as), Nemanja Pavlović (9p, 10sk) i Đorđe Simeunović (8p, 6sk). Statistika DUNAV - SLOGA
      S’obzirom da je utakmica Smederevo – Dunav odložena za 11.januar, Alasi će sledeću utakmicu odigrati 8.januara, na svom terenu protiv Beovuka, dok Sloga narednog petka, uz direktan prenos na Areni Sport, dočekuje Dinamik.

Petar Vorkapić (KK Sloga):
      “Čestitam ekipi Dunava na zasluženoj pobedi. Mislim da smo dobro pripremili meč, da smo znali sve njihove kvalitete. Presudili su naši promašeni ziceri. Da li je postojao strah od Zorčića koji je sigurno najbolji bloker lige i koji sjajno čuva svoj reket ili nešto drugo, ne znam. Promašili smo mnogo šuteva za dva poena, imamo nedopustivo mali procenat uspešnosti. Bez obzira ne neke kadrovske probleme koje imamo, mislim da smo mogli da dobijemo ovu utakmicu i da smo bili sve vreme u meču i falilo nam je malo da se vratimo skroz. Predstoji nam teška borba za opstanak. Ima još šesnaest kola, duga je liga. Nadam se da ćemo se podići i ostati u ligi, što je naš cilj ove godine.”

Boško Đokić (KK Sloga):
      “Sve čestitke ekipi Dunava i kolegi. Imam tu sreću da sam prošle godine vodio ekipu u Drugoj ligi i da ih poznajem. To je jedan gostoljubiv i kolektiv na mestu, sa dobrim radom. Vidim da su od prošlogodišnje ekipe skoro svi igrači ostali u sastavu i uz tri, četiri nova igrača, to svaki put donese rezultat. Ja im čestitam i na ovoj pobedi i na prethodnih pet. Jedan od retkih kolektiva koji je doneo boljitak u ovoj KLS ligi. Što se tiče moje ekipe, imali smo nekih personalnih problema. Morali smo da se raziđemo sa prvim plejom Dumićem i još tu nismo našli zamenu. Jako je teško dovesti prvog pleja. Takođe, prva dvojka, Nemanja Simović je povređen već mesec dana. Ćirović je došao i njemu, posle povrede, treba vremena za uklapanje. Nastavljamo da radimo, očekujemo neke igrače. Procenat za dva poena treba da bude između pedeset i šezdeset posto a mi smo ubacili dvadeset i osam. Uglavnom su to bili promašeni ziceri ili kratke dvojke. Dunav je u tom segment bio bolji i tu je ključ ove utakmice. Probao sam sa zonom u poslednjoj četvrtini. Sasvim korektno smo odbranili nekoliko napada. Međutim, protiv dobrih i iskusnih ekipa ako to ne iskoristiš u napadu, ne možes da držiš dugo zonu jer se brzo adaptiraju. Tri puta smo se vraćali sa minus deset na par poena zaostatka ali nam tu očigledno nedostaje igrača, nedostaje još rada i srca. Nama ostaje da sačekamo tu pauzu nakon jedanaestog kola, koja mislim da će nam dobro doći.”

Aleksandar Miljković (KK Dunav):
      “Čestitam ekipi Sloge na dobroj borbi. Čestitam i mojim saigračima. Mislim da smo ovu utakmicu dobili pre svega ne veću želju i borbenost. Preostaje nam u ovoj pauzi da radimo što bolje kako bi ubuduće ispravili crne minute koje imamo iz utakmice u utakmicu. Da greške ubuduće svedemo na minimum i da se u nastavku vratimo kao bolja ekipa. Ovu godinu smo završili sa šest pobeda i četiri poraza što je dobar rezultat ali se ne zadovoljavamo time. Idemo dalje, da damo sve od sebe i da u januaru izađemo na teren još bolji.”

Mitar Ašćerić (KK Dunav):
      “Teška utakmica i za jednu i za drugu ekipu. Mi smo ovo odigrali na želju i borbenost, s’obzirom da smo se ove nedelje delimično kompletirali sa igračima, nakon povreda. Nismo uspeli da se baš najbolje spremimo taktički za ovu utakmicu. Dobra stvar koju smo ispoštovali je što smo zaustavili njhovog najboljeg igrača, Stefana Matovića, dozvolivši mu samo šest poena. Polazilo je sve iz odbrane. Imali smo kontrolu igre ali u nekim trenucima, iz konktri i polukontri, imali smo loša rešenja i propustili smo priliku da napravimo i veću razliku, da ranije obezbedimo pobedu. Naravno, ekipa Sloge nam svojom igrom, takođe, nije to dozvolila ali smo prvenstveno mi bili nesigurni i pravili greške u napadu. Važna je pobeda. Moglo je i bolje ali ja sam zadovoljan. Sada imamo šest pobeda i četiri poraza. Idemo dalje.”

<



NAZAD





STRABAG

BestShop Group

Stara Pazova

ConcreteLand

steluni shipping

Kovac Mont

Dexpress

Alumil

Luka&Pipo

ZM ALF

Miljkovic Silosi

TermomontMG

Fasada

Una Zorcic

Fasada

Speed

Speed

Zlatara Goca

Fasada

Fasada