2.MLS 2023/24




TAKMIČENJA MK



LINKOVI

facebook twitter youtube instagram





















SLEDEĆE UTAKMICE:

SENIORI:
DUNAV - kolubara
Sub 9.3. St.Pazova 19h

MLAĐE KATEGORIJE:
Juniori:


Kadeti:


Pioniri:


Ml.pioniri:


Minibasket:


26.03.2017. POBEDA ALASA ZA POVRATAK SAMOPOUZDANJA,
DUNAV – NAPREDAK RUBIN 94:93
     
     Pobedom nad ekipom Napretka, Alasi su prekinuli seriju od tri poraza. Posle početnog odmeravanja snaga, domaći košarkaši zaigrali su bolje na kraju prve četvrtine, a posebno početkom druge, kada je napravljena serija 10-0. Stečenu prednost Dunav je kontrolisao sve do početka poslednje deonice. Publika u hali Park imala je priliku da vidi puno lepih poteza, zakucavanja i trojki. Igrači Dunava bili su raspoloženi za igru u napadu pa se na odmor otišlo reultatom 52:40. U istom ritmu se nastavilo i u drugom poluvremenu. Banovčani su održavali prednost, a u 35.minutu imali su i maksimalnih šesnaest poena prednosti (82:66). Kada se činilo da je utakmica rešena, usledio je pad u igri domaćih što su gosti iz Kruševca znalački iskoristili i uspeli da, u potpunosti, anuliraju zaostatak. Ipak, Alasii nisu dozvolili potpuni preokret Napretka, imali su u svakom momentu u završnici prednost od minimum četiri poena, pa je Dunav na kraju zasluženo slavio rezultatom 94:93. U timu Dunava najefikasniji su bili Vuk Malidžan (13p, 10sk, 7as), Nemanja Nenadić (17p, 8sk) i Slobodan Popović (15p, 5sk), dok su kod gostiju najbolji bili Milan Marković (24p, 8sk) i Vojkan Milinčić (17p, 11sk). STATISTIKA

     Dunav u sredu gostuje Slogi u Kraljevu dok Napredak kod kuće dočekuje Dinamik.

Aleksandar Deletić (KK Napredak Rubin): “Čestitam ekipi Dunava na zasluženoj pobedi. Nismo otvorili utakmicu kako treba, nismo ispoštovali naš dogovor. Imali smo puno promašenih slobodnih bacanja. Skok u odbrani nam je predstavljao problem. Trudićemo sa da nedostatke popravimo na treningu tokom nedelje i da se spremimo, da u sredu dobijemo Dinamik kod kuće.”

Oliver Popović (KK Napredak Rubin): “Čestitke Dunavu na apsolutno zasluženoj pobedi. Mi smo, kao i većinu utakmica na strani, otvorili veoma loše što se tiče odbrane, tako da je drugo poluvreme bilo samo neko jurenje rezultata, međutim totalno bezuspešno. Definitivno imamo problem na strani kako otvaramo utakmice. Jedna iskusna ekipa kao što je Dunav je to večeras jako lepo kaznila. Mi smo napadački dali sasvim dovoljno poena, međutim primili smo previse. Ni jednu četvrtinu nismo primili ispod dvadeset poena. Lošim izvođenjem slobodnih bacanja i sa mnogo promašenih zicera, nismo mogli ni očekivati ništa bolje. Još jednom čestitke Dunavu i želim im sreću u nastavku prvenstva. ”

Žarko Valjarević (KK Dunav): “Pobedili smo na kraju, što je najvažnije. Deo utakmice igrali smo dobro ali imali smo i mnogo grešaka, čime smo na kraju doveli pobedu u pitanje. Prvo poluvreme i dobar deo treće četvrtine smo kontrolisali utakmicu. Na kraju, zbog naših grešaka ušli smo u neizvesnu završnicu. Čestitam ekipi Napretka na fer i koretknoj igri. Idemo dalje, da završimo sezonu na najbolji mogući način.”

Mitar Ašćerić (KK Dunav): “Vrlo važna pobeda za nas, da se prekine niz od tri poraza. Pobeda protiv odlične ekipe iz Kruševca. Jedan deo utakmice bili smo na dobrom nivou. Igrali smo dobru košarku i u odbrani i u napadu. Međutim, u poslednjih desetak minuta smo pali. Ko god je od gostiju pokušao da priđe košu, uspeo je. Napravili smo mnogo puta faul uz primljeni koš. Dozvolili smo otvorene šuteve. Loše smo odigrali poslednju četvrtinu. Sreća što smo imali rezultatsku zalihu pa smo uspeli da pobedimo na kraju. Pitanje je da li bi dobili da se igralo još koji minut. Na kraju smo bili neprecizni i sa penala, samo dva od sedam u završnici, što je nedopustivo. Morali smo mnogo ranije da rešimo ovu utakmicu. Do kraja lige ćemo pokušati da damo svoj maksimum i da ovo naše prvo učešće završimo što je moguće bolje.”

<



NAZAD





STRABAG

BestShop Group

Stara Pazova

ConcreteLand

steluni shipping

Kovac Mont

Dexpress

Alumil

Luka&Pipo

ZM ALF

Miljkovic Silosi

TermomontMG

Fasada

Una Zorcic

Fasada

Speed

Speed

Zlatara Goca

Fasada

Fasada