2.MLS 2023/24




TAKMIČENJA MK



LINKOVI

facebook twitter youtube instagram





















SLEDEĆE UTAKMICE:

SENIORI:
DUNAV - ŽELEZNIČAR
Sub 6.4. St.Pazova 18h

MLAĐE KATEGORIJE:
Juniori:


Kadeti:


Pioniri:


Ml.pioniri:


Minibasket:


04.04.2017. POBEDA ZA KRAJ I VISOKO PETO MESTO,
DUNAV – METALAC 98:87
     
     Pobedom u poslednjoj utakmici u sezoni, košarkaši Dunava završili su sezonu na najlepši način. U 26.kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije, Alasi su na svom terenu, u hali Park, savladali Metalac iz Valjeva rezultatom 98:87 (30:28, 27:17, 15:30, 26:12). Iako utakmica nije imala značajniji takmičarski značaj, viđena je odlična borba, želja za pobedom sa obe strane i uzbudljiva završnica. U prvom poluvremenu napad je bio jača strana oba tima. U brzoj igri sa puno kontranapada i poena iz tranzicije, Dunav se bolje snašao i na poluvremenu imao dvanaest poena prednosti. Valjevci su iz svlačionice izašli odlučni da se vrate u utakmicu. Odličnom igrom u trećoj deonici, sa mnogo energije i izuzetnom igrom u napadu, u potpunosti su preokrenuli rezultat u svoju korist. Ipak, u poslednjoj četvrtini bude se i domaći igrači a probudila se i publika. Tačno tri minuta pre kaja semafor je pokazivao 85:85 i činilo se da sledi neizvesna završnica. Da tako ne bude, potrudili su se košarkaši Dunava koji su poslednje minute u sezoni odigrali na najbolji mogući način i serijom 13:2 ostvarili zasluženu pobedu. Najzaslužniji za pobedu kojom su se igrači Dunava iskupili svojim navijačima za slabije partije u prethodna dva kola, bili su Nenadić (29p, 13sk, 4os), Malidžan (14p, 8sk, 7as) i Sočanac (22p, 3as), dok su u redovima Metalca najbolji bili Đukanović Đ. (21p, 5sk) i Ostojić (16p, 7sk). STATISTIKA
      Ovo je ukupno četrnaesta pobeda u ligi čime je Dunav zauzeo visoko peto mesto na tabeli, odmah ispod crte za Super ligu. U debitantskoj sezoni, kada je primarni cilj bio opstanak, uz mnogobrojne probleme sa povredama i sastavom tima, svakako da je peto mesto izuzetan uspeh ali sa sportske i takmičarske strane, ostaje žal za jednim od prva četiri mesta. Sezona 2016/17 ostaće upamćena u istoriji kluba po učešću u Prvoj ligi, osvojenom petom mestu, kao i po učešću na Kupu Radivoja Koraća. Već od danas, Dunav se okreće pripremama za novu sezonu i nove izazove.

Đukan Đukanović (KK Metalac):
“Čestitam ekipi Dunava na fer i korektnoj igri i na zasluženoj pobedi. Prvo poluvreme smo odigrali jako loše u odbrani i primili 57 poena. U napadu smo igrali solidno. U trećoj četvrtini smo znatno podigli agresivnost i odigrali fenomalno. Dobili smo taj deo sa petnaest razlike. Međutim, opet pad u poslednjoj četvrtini. Zaslužena pobeda ekipe Dunava. Koristim priliku da se zahvalim treneru Počeku, predsedniku Đukanoviću, svima iz kluba, saigračima i navijačima, na izuzetnoj lepoj sezoni u teškom trenutku za klub. Uspeli smo da izborimo opstanak, naš cilj je ove godine ispunjen. Čestitam svima od srca.”

Mihailo Poček (KK Metalac):
“Čestitam Dunavu na zasluženoj pobedi. Slabo smo otvorili utakmicu. Primili smo mnogo koševa u prvom poluvremenu. U drugom delu smo zaigrali čvršće i imali priliku da privedemo utakmicu u svoju korist. Međutim, desio se pad koncetracije i u napadu i u odbrani, posebno na defanzivnom skoku, jer je Dunav nekoliko puta vratio napad. U napadu smo prodali neke važne lopte. Na kraju, Dunav je zasluženo pobedio. Po meni, za nas je ovo uspešna sezona. Uspeli smo da opstanemo u trenutku kada je Metalac bio u teškoj situaciji, kada je bilo pitanje opstanka kluba. Čestitam predsedniku kluba i svim igračima na entuzijazmu i borbi da zadržimo Metalac u Prvoj ligi i da u sledećoj, jubilarnoj godini, kada slavimo 70 godina postojanja, budemo prvoligaši.”

Nemanja Nenadić (KK Dunav):
“Zahvaljujem se Metalcu na fer i korektnoj igri. U Valjevu smo izgubili na naše greške. Vodili smo velikom razlikom i to ispustili. Nismo želeli da se to isto ponovi danas. Dogodio se pad u trećoj četvrtini, koji imamo već duže vreme, da nakon poluvremena ne uđemo dobro u nastavak. To je znalo da nas košta pobeda ali danas smo odigrali pametno i zrelo. Zaustavili smo im donekle glavne igrače. Timskom košarkom smo pobedili ekipu Metalca. Ostaje velika žal što ne igramo Super ligu jer mislim da zaslužujemo. Radili smo jako čitave sezone i trebalo je da nam se to vrati ali nažalost nije. Čestitam treneru na pripremi i vođenju utakmice. Želim ekipi Dunava još mnogo uspeha u narednom periodu.”

Mitar Ašćerić (KK Dunav):
“Dobra utakmica za nas. Bitna pobeda, da dobrom igrom završimo sezonu. Mislim da smo to na neki način i zaslužili. Metalac je pružio odličan otpor. Imali smo problema sa njihovim centrom Dujkovićem. Nismo mogli da rešimo određene stvari na početku utakmice kao i u trećoj četvrtini. Poslednjih deset minuta smo odradili maksimalno i mislim zasluženo pobedili. Čestitam Metalcu na fer i koretknoj borbi. Imali smo večeras devetnaest skokova u napadu i mislim da je to prevagnulo u našu korist. Što se tiče sezone, imali smo puno problema sa povredama i sastavom tima. Na kraju, jako uspešna sezona za nas. Naravno da ostaje žal za Super ligom ali neke utakmice nismo uspeli da rešimo na pravi način, izgubili smo ih tesnim rezultatom. Ostaje nam da se za sledeću sezonu spremimo još bolje. Mislim da ovaj klub, ova ekipa, zaslužuju Super ligu i siguran sam da će sledeće godine sve ovo biti mnogo bolje.”

<



NAZAD





STRABAG

BestShop Group

Stara Pazova

ConcreteLand

steluni shipping

Kovac Mont

Dexpress

Alumil

Luka&Pipo

ZM ALF

Miljkovic Silosi

TermomontMG

Fasada

Una Zorcic

Fasada

Speed

Speed

Zlatara Goca

Fasada

Fasada