2.MLS 2023/24




TAKMIČENJA MK



LINKOVI

facebook twitter youtube instagram





















SLEDEĆE UTAKMICE:

SENIORI:
DUNAV - kolubara
Sub 9.3. St.Pazova 19h

MLAĐE KATEGORIJE:
Juniori:


Kadeti:


Pioniri:


Ml.pioniri:


Minibasket:


13.04.2017. POBEDA ZA KRAJ I VISOKO PETO MESTO,
DUNAV – METALAC 98:87
     
     Pobedom u poslednjoj utakmici u sezoni, košarkaši Dunava završili su sezonu na najlepši način. U 26.kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije, Alasi su na svom terenu, u hali Park, savladali Metalac iz Valjeva rezultatom 98:87 (30:28, 27:17, 15:30, 26:12). Iako utakmica nije imala značajniji takmičarski značaj, viđena je odlična borba, želja za pobedom sa obe strane i uzbudljiva završnica. U prvom poluvremenu napad je bio jača strana oba tima. U brzoj igri sa puno kontranapada i poena iz tranzicije, Dunav se... Opširnije (izveštaj i izjave aktera)
<
10.04.2017. OMLADINAC ŠAMPION
     
    Košarkaški klub Omladinac iz Novih Banovaca prvak je Druge regionalne lige Sever za sezonu 2016/17. Najveći uspeh u istoriji seniorske košarke i plasman u Prvu regionalnu ligu, popularnu Prvu srpsku ligu grupa Vojvodina, košarkaši Omladinca ostvarili su u poslednjem kolu, u odlučujućoj utakmici, pobedom nad Dinamom iz Pančeva. U direktnom duelu koji je odlučivao o prvom mestu, Omladinac je slavio više nego ubedljivo, rezultatom 82:57 (16:22, 22:06, 21:09, 23:20).
      Hala u Novim Banovcima bila je premala da primi sve zainteresovane da pogledaju uživo ovaj derbi meč. U prelepoj atmosferi, pravoj košarkaškoj, viđena je odlična utakmica. Novobanovčani su pružili jednu od najboljih igara ove sezone. Kada je bilo najpotrebnije, odigrali su timski i svako je dao svoj doprinos ovoj najvažnijoj pobedi. Publika je nosila domaću ekipu koja je furioznom igrom u drugoj i trećoj deonici meča, posebno odličnom odbranom, stekla nedostižnu prednost, koja je rutinski sačuvana u poslednjoj četvrtini. Na kraju, konačnih 82:57 za veliko slavlje igrača, navijača, uprave i prijatelja kluba. Za najboljeg strelca lige izabran je Nemanja Žigon, najbolji igrač je Marko Gojak, najbolji trener Dragan Kristić, svi iz Omladinca.
      Da je saradnja dva kluba, Dunava iz Starih i Omladinca iz Novih Banovaca, koja traje već dve godine, odličan potez, pokazalo se i ovim rezultatom. Rezultati u seniorskoj konkurenciji su izuzetni, Dunav je ove godine debitovao u Prvoj ligi u kojoj zauzima gornji deo tabele, učestvovao je i na Kupu Radivoja Koraća, a Omladinac osvojio Drugu srpsku ligu i plasirao se u viši rang. Odlične rezultate postižu i mlađe selekcije, koje takođe funkcionišu kao jedna celina i jedan klub. Mlađi pioniri i Minibasketaši ostvarili su plasman na završne turnire regiona Vojvodina, dok pioniri i kadeti takođe ostvaruju zapažene rezultate u svojim ligama.

08.04.2017. JOŠ JEDNA ISPUŠTENA POBEDA,
DUNAV – BEOVUK 101:99
     
     Kao i u prvom delu sezone, tako je i danas utakmica Dunava i Beovuka odlučena poenima u poslednjoj sekundi. Ovoga puta slavili su Beograđani i tako se revanširali Alasima za poraz iz januara. Beovuk je slavio posle preokreta u poslednjoj četvrtini, rezultatom 101:99 (20:21, 19:28, 26:25, 36:25).
     Košarkaši Dunava igrali su dobro tridesetak minuta utakmice. Sredinom treće četvrtine imali maksimalnu prednost od 16 poena razlike (48:64) ali je zatim usledio veliki pad. Domaći su, malo po malo, smanjivali prednost i u poslednja dva minuta se ušlo sa nerešenim rezultatom. Tada je usledio totalni pad koncetracije igrača Dunava i uz pet promašenih slobodnih bacanja u završnici, ispuštena je pobeda. Beovuk je slavio poenima Vučićevića u samoj završnici, koji su ipak priznati iako je šut upućen nakon isteka vremena. Sudijske greške su sastavni deo sporta i ovoga puta nikako ne mogu biti opravdanje za poraz. Realno je bilo da se igra produžetak ali je Dunav mnogo ranije propustio priliku da ostvari još jednu pobedu. U Beovuku su najbolji bili Fundić (23p, 12sk, 8os), Vučićević (23p, 7as) i Dragović (19p, 6as), dok su u redovima Dunava prednjačili Nenadić (25p, 10sk, 6as) i Malidžan (20p, 9as). Statistika Beovuk – Dunav
     Ovim porazom, Dunav je izgubio i teoretske šanse za plasman u Superligu, tek nakon pretposlednjeg kola, što je svakako uspeh kada se sve sabere ali ostaje žal što u debitantskoj sezoni nije ostvaren i taj podvig, posebno kada se osvrnemo na nekoliko poslednjih utakmica i propuštenih prilika. Do kraja sezone ostala je još jedna utakmica i to na domaćem terenu. U sredu 12.aprila od 20h, u hali Park, Dunav dočekuje Metalac iz Valjeva. Prilika da se Alasi revanširaju Valjevcima, ostvare još jednu pobedu i za kraj sezone dobrom igrom obraduju svoje navijače.
04.04.2017. ALASI RAZOČARALI SVOJE NAVIJAČE,
DUNAV – SMEDEREVO 75:86
     
     Još jednom se dogodilo da favorit na papiru to ne pokaže i na terenu. Košarkaši Dunava pomislili su posle prvih dvadeset minuta da je pobeda već ostvarena ali su momci iz Smedereva pokazali da se utakmica igra 40 minuta. Kao da su Alasi zaboravili duel iz prvog dela sezone, kada su tek u poslednjem minutu uspeli da dođu do pobede nad Smederevom. Navijači u hali Park mogu biti zadovoljni igrom Dunava u prvom poluvremenu. Gosti su bolje otvorili utakmicu ali kao što se i očekivalo, Banovčani su brzo uhvatili priključak i u drugoj četvrtini napravili prednost od dvanaest poena do poluvremena , Opširnije... (izveštaj i izjave aktera)
<
31.03.2017. POBEDA U KRALJEVU, SLEDI DUEL SA
SMEDEREVOM U PAZOVI
    
    U 23.kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije, koje je odigrano u sredu, Dunav je pobedio Slogu u Kraljevu rezultatom 60:61. Već u subotu Dunav dočekuje Smederevo a utakmica se igra u hali Park od 20h.

Statistika Sloga - Dunav
26.03.2017. POBEDA ALASA ZA POVRATAK SAMOPOUZDANJA,
DUNAV – NAPREDAK RUBIN 94:93
     
     Pobedom nad ekipom Napretka, Alasi su prekinuli seriju od tri poraza. Posle početnog odmeravanja snaga, domaći košarkaši zaigrali su bolje na kraju prve četvrtine, a posebno početkom druge, kada je napravljena serija 10-0. Stečenu prednost Dunav je kontrolisao sve do početka poslednje deonice. Publika u hali Park imala je priliku da vidi puno lepih poteza, Opširnije... (izveštaj i izjave aktera)

<
21.03.2017. PAD FORME UZ TREĆI UZASTOPNI PORAZ,
OKK BEOGRAD – DUNAV 67:66
     
     Košarkaši Dunava doživeli su treći uzastopni poraz. U 21.kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije, OKK Beograd je u Šumicama slavio rezultatom 67:66 (17:18, 14:10, 23:10, 13:28).
     Evidentan je pad forme u igri Dunava. Pokazalo se to i u utakmici protiv OKK Beograda, tokom većeg dela utakmice. Kao i u prvom duelu ova dva tima, uzbuđenja nije nedostajalo. U prvom poluvremenu igralo se koš za koš na obe strane pa ni jedan tim nije uspeo da napravi osetniju prednost. Treća četvrtina u potpunosti je pripala Beograđanima. Kod igrača Dunava nedostajalo je koncetracije, kako u odbrani tako i u napadu. Posebno je to bilo izraženo u izuzetno lošem procentu šuta za dva poena (samo 37%), uz mnogo promašaja iz samog reketa. Domaći košarkaši iskoristili su lošu igru Alasa i početkom poslednje deonice imali velikih +18 (56:38). Kada su svi u hali pomislili da je utakmica rešena, dogodilo se suprotno. Usledila je mnogo bolja igra Banovčana. Prvo su košarkaši Dunava serijom 10-0 smanjili prednost domaćina a zatim u poslednja tri minuta uspeli da nadoknade još deset poena zaostatka i tako se u potpunosti vratili u meč. U poslednjih tridesetak sekundi, pri rezultatu 66:66, Drekalović je pogodio jedno slobodno bacanje a Dunav nije uspeo u poslednjom napadu, iz dva pokušaja, da poentira i napravi neverovatan preokret. OKK Beograd je na kraju slavio rezultatom 67:66 i tako se revanširao Alasima za poraz iz prvog dela sezone. Beograđane su u ovoj utakmici predvodili Stanković (18p, 7sk, 4os) i Mišković (13p, 11sk), dok su u redovima Dunava nešto bolji bili Malidžan (13p, 10sk, 2as) i Nenadić (11p, 3sk, 2as). Statistika OKK Beograd – Dunav
     Do kraja sezone ostalo je još pet kola. Dunav je svoj primarni cilj, ostanak u ligi, davno ostvario, a plasman u Super ligu je sada, realno, teško dostižan. Takođe, ekipu su zadesile i povrede. Već tri kola u timu nema prvog kapitena Miljkovića, koji se oporavlja od povrede kolena dok će ostatak sezone najverovatnije propustiti Zorčić. Ima još pet utakmica, pet izazova, da se pokaže karakter i popravi utisak iz poslednja tri kola. U subotu u halu Park dolazi Napredak iz Kruševca, tim koji je bio bolji u prvoj utakmici pa je pravo vreme da Alasi odigraju kako umeju i obraduju svoje navijače pobedom.
14.03.2017. MK: DVE POBEDE, DVA PORAZA, DVE ODLOŽENE
     
    Kadeti su pružili još jednu odličnu partiju. Na gostovanju u Senti, u nedavno otvorenoj prelepoj hali sportova, naši momci savladali su domaću ekipu Plavi Koš rezultatom 52:72. Od početka su naši momci bili u prednosti pa se pobednik nije dovodio u pitanje. Svi igraču su pružili odličnu igru a nešto bolji od ostalih bili su Žigon i Zorić. U narednom kolu kadeti dočekuju Dunav 2014 iz Apatina.
      Utakmica selekcije pionira U14 je odložena a seledećeg vikenda pioniri gostuju u Apatinu.
      Prva selekcija mlađih pionira takođe nije nastupila jer je utakmica odložena dok je druga selekcija (U12) poražena u Staroj Pazovi rezultatom 45:30. Sledećeg vikenda mlađi pioniri gostuju u golubincima dok gruga selekcija dočekuje Vojku.
      Minibasketaši Omladinca savladali su na svom terenu Železničar Star Basket iz Inđije rezultatom 34:27 a idućeg vikenda, u derbi utakmici, dočekuju Staru Pazovu. Minibasket selekcija Dunava poražena je na svom terenu od drugog tima Stare Pazove rezultatom 20:37. U narednom kolu minibasketaši Dunava gostuju u Rumi ekipi Slovena.
13.03.2017. GOSTI ZASLUŽENO ODNELI BODOVE,
DUNAV - SPARTAK 79:85
     
     Porazom na svom parketu u 20.kolu Mozzart košarkaške lige Srbije, košarkaši Dunava udaljili su se od četvrte pozicije i plasmana u Super ligu. U subotu veče u hali Park, Spartak iz Subotice zasluženo je slavio rezultatom 79:85 (15:27, 19:19, 27:26, 18:13). Iako su Alasi rezultatski bili bolji u tri četvrtine, kobna je bila prva. Početak utakmice je u potpunosti pripao Subotičanima, koji su u utakmicu ušli izuzetno motivisani, sa puno energije i želje. Tokom celog meča igrači Spartaka bili su raspoloženi za igru, posebno u prvom poluvremenu u šutu za tri poena kada su pogodili osam trojki od ukupno dvanaest...Opširnije... (izveštaj i izjave aktera)
28.02.2017. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA I
NAJAVE UTAKMICA
     
     Prethodnog vikenda mlađe selekcije odigrale su ukupno sedam utakmica.
     Kadeti su poraženi u Odžacima, od ekipe Radnički iz Ratkova. Naš tim je nastupio oslabljen, u skraćenom rosteru. Ipak, utakmica je bila neizvesna i rešena je tek u penal završnici. Domaći tim je slavio rezultatom 75:72. U narednom kolu, kadeti u nedelju od 17h u Novim Banovcima dočekuju tim Crvenke. Opširnije...
27.02.2017. STIGLO JOŠ JEDNO PRIZNANJE NAŠEM KLUBU
     
     Na adresu našeg kluba stiglo je još jedno priznanje za celokupno učešće na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća. Dopis Dušana Projovića, Potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije za takmičenje, možete pročitati OVDE.
26.02.2017. ALASI OPRAVDALI ULOGU FAVORITA,
DUNAV - KONSTANTIN 95:75
     
     Pred oko pet stotina navijača, Banovčani su rutinski opravdali ulogu favorita, protiv ekipe koja se nalazi na dnu tabele. Od samog početka utakmice, košarkaši Dunava jasno su pokazali Nišlijama da se ne mogu nadati bodovima u hali Park. Već posle tri minuta igre na semaforu je stajalo 12-0 i do kraja utakmice nije bilo neizvesnosti oko pobednika.Igrači Dunava posebno su bili raspoloženi u šutu za tri poena (13/34) ali je bilo i poena iz kontranapada uz atraktivna zakucavanja... Opširnije... (izveštaj i izjave aktera)
<
16.02.2017. PRIHOD OD ULAZNICA I PRILOGA ZA POMOĆ
MALOM STOJANU
    
    Petogodišnji Stojan Radeka iz Stare Pazove boluje od leukemije, a za operaciju je potrebno 300.000 evra. Stojanu je dijagnostifikovana leukemija, i jedina šansa da ozdravi je operacija u Nemačkoj.
    Ukupan prihod od ulaznica i priloga sa večerašnje utakmice KK Dunav - KK Konstantin biće uplaćen za pomoć Stojanu. Možete pomoći i slanjem SMS poruke na broj 7838 ili uplatom na:

Dinarski račun: 340-32331085-79

Devizni račun:
IBAN RS 35340000003209675125 BOJANA RADEKA BRANKA ĆOPIĆA 2, STARA PAZOVA SWIFT CODE: GIBAATWG ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
23.02.2017. ČASTAN PORAZ U ČETVRTFINALU KUPA,
PARTIZAN - DUNAV 80:60
     
    Istorija je ispisana. Iako je Dunav poražen u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća od ekipe Partizana, rezultatom 80:60 (18:18, 23:05, 23:20, 16:17), ostaće zauvek upisano prvo učešće na Finalnom turniru Kupa, prva utakmica protiv najtrofejnijeg srpskog kluba, prva utakmica pred više od četiri hiljade gledalaca...
     Veličanstveno je bilo u petak u Nišu. Svima u klubu je bila čast biti deo Kupa Radivoja Koraća. Ostaje mali žal što nije pružen veći otpor na terenu ali razlika u kvalitetu klubova učesnika Aba lige napram klubova učesnika Prve lige Srbije je očigledna i u ovom momentu rezultat Partizan – Dunav 80:60 je realnost. Tri četvrtine košarkaši Dunava parirali su igračima Partizana, borili se svih četrdeset minuta ali je presudna bila druga deonica kada su Beograđani napravili odlučujuću prednost. Košarkaše Dunava je u Nišu bodrilo više od tri stotine i pedeset navijača, članova i prijatelja kluba, koji su napravili odličnu atmosferu i na najlepši mogući način ulepšali drugi četvrtfinalni dan turnira i učinili ovaj istorijski nastup našeg kluba još svečanijim. Zahvaljujemo se svim navijačima koji su bili u Nišu i svima koji su bodrili Dunav pored malih ekrana. Hvala organizatorima i domaćinima u Nišu, kao i Policijskim upravama Niša i Stare Pazove koji su brinuli o našoj delegaciji i navijačima. Nadamo se da ćemo i u narednim sezonama izboriti plasman i ponovo biti učesnici Finalnog turnira Kupa. Statistika Partizan - Dunav
<
16.02.2017. OPŠTINA STARA PAZOVA ORGANIZOVALA
ODLAZAK NAVIJAČA U NIŠ
     
    Petak 17.februar 2017.godine ostaće upisan u istoriji, ne samo Košarkaškog kluba Dunav već i cele naše Opštine, kao dan kada je po prvi put jedan klub iz naše sredine odigrao utakmicu u okviru Kupa Radivoja Koraća, Finalnog turnira nacionalnog Kupa. Naša Opština prepoznala je veliki uspeh i odlučila da nagradi sve navijače i prijatelje kluba, ljubitelje košarke, da prisustvuju ovoj istorijskoj utakmici. Čelnici lokalne samouprave obezbedili su 250 ulaznica i organozovan autobuski prevoz za Niš, za četvrtfinalnu utakmicu Dunav – Partizan, pa će tako veliki broj ljubitelja košarke iz naše Opštine imati priliku da bude deo ovog spektakla. Još jednom se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi, Opštini Stara Pazova i Mesnoj zajednici Stari Banovci na ovom izuzetnom gestu.
12.02.2017. VELIČANSTVENA POBEDA PRED KUP,
DINAMIK - DUNAV 69:78
     
     Malo ko je verovao da Alasi mogu uraditi nešto više na gostovanju u Beogradu, posebno nakon neugodnog poraza u prošlom kolu. Ipak, oni koji dobro poznaju košarkaše Dunava, verovali su, a oni koji ih nepoznaju, sada su ih upoznali. u 17.kolu Mozzart košarkaške lige Srbije, Dunav je kao gost savladao prvoplasirani Dinamik rezultatom 69:78 (19:12, 12:25, 22:21, 16:20).
     Duel dva tima koja se dobro poznaju od prošle sezone. Oba tima su kao debitanti uspeli da se plasiraju u Prvu ligu a odlične partije pružaju i ove sezone. U dosadašnja tri duela, sva tri puta bolji je bio Dinamik. Ipak, došlo je vreme za naplatu dugova. Iako su se i Beograđani i Banovčani plasirali na Kup Radivoja Koraća, obe ekipe su se fokusirale prvo na ovaj ligaški meč. Lider na tabeli mnogo bolje je počeo utakmicu. Već posle desetak minuta igre, Dinamik je imao dvocifrenu prednost (23:13). Trojkom Čakarevića sredinom druge deonice domaći stižu do 26:15 što je bila i najveća prednost Dinamika. Od tog momenata utakmice Alasi preuzimaju stvari u svoje ruke. Branko Kavurin i Nikola Vuković zaustavljaju Frenda (samo 4 poena iz igre) a ostali igrači odrađuju odličnu odbranu na udarnim iglama domaćih, Stevanoviću, Čakareviću, Raduloviću i Nađfejiu, pa je Dinamik spušten na samo 31 poen u prvom poluvremenu i to na svom terenu. Na odmoru Dunav je imao prednost (31:37) a u istom ritmu nastavljeno je i u trećoj četvrtini. Trener domaćih, Miroslav Muta Nikolić, pokušavao je na sve načine da napravi preokret ali su košarkaši Dunava odličnom igrom, nošeni gromoglasnom podrškom sa tribina, sada već tradicionalno velikog broja navijača na gostovanjima, konstantno bili u prednosti od pet do deset poena razlike. Na četiri minuta pre kraja Dunav je napravio i najvećih +14 (60:74) kada je pobednik bio odlučen. Dunav je tako ostvario i desetu pobedu u prvenstvu, jednu od najvećih s obzirom na snagu protivnika i to pred istorijski odlazak na Kup Radivoja Koraća i četvrtfinale sa Partizanom. Ko zna, možda će ekipa Dinamika imati priliku da se revanšira Alasima već u subotu, nikad se ne zna. Kod domaćih istakli su se Čakarević (13p, 7sk) i Frend (11p, 1sk), dok je u Dunavu teško izdvojiti ikoga, svi su pružili odličnu partiju kako u napadu tako i u odbrani. Po indeksu korisnosti, izdvojili su se Malidžan (19p, 7as), Zorčić (19p, 8sk) i Nenadić (10p, 11sk). Statistika Dinamik – Dunav
     U prvenstvu sledi pauza jer se igra Kup Radivoja Koraća. Četvrtfinala su na programu u četvrtak i petak. U poslednjem četvrfinalu, u petak od 19h30 uz direktan prenos na TV Arena Sport 1, sastaju se Dunav i Partizan.
03.02.2017. ODRŽAN ŽREB ZA KUP RADIVOJA KORAĆA
DUNAV U ČETVRTFINALU NA PARTIZAN
     
    U utorak 31.januara u svečanoj sali beogradskog hotela "M", obavljen je žreb za Pireus Kup Radivoja Koraća, koji će se održati od 16. do 19.februara u Nišu.
     Košarkaši KLS ligaša, a među njima i kapiten Dunava Aleksandar Miljković, izvukli su parove četvrtfinala u kome će se sastati FMP i Spartak, Crvena Zvezda i Vršac, Mega Leks i Dinamik, a u poslednjem četvrtfinalu Partizan i Dunav.
     
      Utakmica Partizan - Dunav na programu je u petak 17.februara od 19h30 u hali Čair u Nišu.
02.02.2017. TAMIŠ PONOVO NADIGRAN, SLEDI GOSTOVANJE U ZEMUNU
     
    Ponovo su Dunav i Tamiš odigrali uzbudljivu utakmicu kao i u prvom delu prvenstva i ponovo su Alasi bili bolji rival i zasluženo slavili rezultatom 72:59 (10:15, 20:16, 21:16, 21:12).
     Navijači su još jednom ispunili halu a u tim Dunava se posle mesec dana pauze vratio Lazar Zorčić. U prvom poluvremenu vodila se žestoka borba na obe strane terena u kojoj su se gosti za nijansu bolje snašli ali nisu uspeli da ostvare prednost. U drugom poluvemenu Dunav je zaigrao bolje, kako u odbrani tako i u napadu, posebno u poslednjoj četvrtini kada je serijom poena prelomio utakmicu u svoju korist. U ekipi Dunava najbolji su bili Zorčić (16p, 8sk), Vuković (7p, 9sk) i Sočanac (11p, 6as), dok su se kod gostiju iz Pančeva istakli Milošević (17p, 5sk) i Mirković (8p, 6sk). Statistika Dunav - Tamiš
     Dunav u narednom kolu gostuje u Zemunu, ekipi Mladosti, u nedelju od 13h. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba koji su u mogućnosti da dođu u nedelju u Zemun i podrže košarkaše Dunava.

02.02.2017. POBEDAMA NASTAVLJENA TAKMIČENJA
     
     Kadeti startuju u nedelju od 16h, u Novom Sadu, protiv ekipe Budućnosti.
     Pioniri U14 ubedljivo su savladali na svom terenu So Koš iz Sombora rezultatom 89:44. Naši momci bili su izuzetno raspoloženi za igru, posebno precizni u šutu pa gosti nisu imali nikakve šanse.
     Sledeća utakmice U14 lige je odložena pa će pioniri odigrati utakmicu pionirske lige Srema u Rumi, protiv ekipe Ru Koš, u subotu od 12h.
     Mlađi pioniri bili su ubedljivi protiv Slovena u Rumi rezultatom 18:74. Naredne nedelje od 12h30 mlađi pioniri dočekuju Staru Pazovu. Druga ekipa mlađih pionira savladala je Ru Koš na svom terenu rezultatom 40:28. U narednom kolu mlađi pioniri 2005 gostuju u Golubincima, u subotu od 16h30.
     U nedelju od 12h u Starim Banovcima, utakmicu će odigrati dve naše selekcije minibasketa, Dunav - Omladinac.
02.02.2017. 17.MEĐUNARODNI MINIBASKET FESTIVAL
"RAJKO ŽIŽIĆ"
     
    Prošlog vikenda u Beogradu, na sajmu, održan je 17.Međunarodni MINIBASKET festival "Rajko Žižić". Kao i prethodnih i ove godine su učešće uzele i naše selekcije i to po dve selekcije škola košarki iz Novih i Starih Banovaca, iz oba kluba. Svaka selekcija je odigrala po dve utakmice, ukupno osam, sa protivnicima iz Beograda, Lazarevca, Obrenovca, Niša... Rezultati su bili u drugom planu a deca su uživala u utakmicama i druženju, prikazujući do sada naučene košarkaške veštine. Svi učesnici dobili su medalje za učešće a klubovi pehar. Fotografije sa Minibasket festivala možete pogledati na našoj Facebook stranici kluba.
24.01.2017. GODIŠNJE NAGRADE RTV I OPŠTINE ST.PAZOVA
DUNAVU PRIPALA VISOKA PRIZNANJA
     
    U pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, jubilarni 50.put održan je izbor najboljih sportista godine iz naše Opštine, u organizaciji Sportskog saveza i RTV St.Pazova.
     Košarkaškom klubu Dunav i ove godine, pripala su visoka priznanja. Prvu i najvažniju nagradu, za najboljeg sportistu 2016.godine dobio je Lazar Zorčić, prvotimac Dunava, dok je drugo mesto za najuspešnije trenere pripalo Mitru Ašćeriću. Seniori Dunava izabrani su za drugi najbolji tim u opštini, posle odbojkašica ŽOK Jedinstvo. Dejan Majstorović, iako trenutno neaktivan u prvom timu ali još uvek član Dunava, dobio je priznanje za izuzetne rezultate na međunarodnoj sceni. Kao i prethodnih godina, kada su takođe sportisti godine i najbolje ekipe birane iz redova našeg kluba, dobrim radom i odličnim rezultatima, nastavljen je kontinuitet osvajanja visokih priznanja.
23.01.2017. VRŠČANI SE REVANŠIRALI,
VRŠAC - DUNAV 103:93
     
     Košarkaši Dunava poraženi su u 15.kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije, na gostovanju u Vršcu. Vrščani su bili bolji rezultatom 103:93 (27:26, 27:17, 25:20, 24:30) i tako se revanširali za poraz u prvom kolu.
     Već u prvoj četvrtini videlo se da će napad biti jača strana obe ekipe na ovoj utakmici. Veliki broj poena i sa jedne i sa druge strane i egal utakmica do tri minuta pred odmor. Tada su domaći napravili seriju 9-0 pa se na odmor otišlo rezultatom 54:43. Ispostviće se da je ovo bio prelomni momenat utakmice jer igrači Dunava nisu uspevali da se vrate u potpunosti u utakmicu. Vršac je kontrolisao rezultat, u jednom trenutku imao i +20 ai su Alasi uspeli da se trgnu i u poslednjoj deonici smanje prednost. Na kraju, konačnih 103:93 za zasluženu pobedu prvoplasirane ekipe na tabeli. Već četvrtu utakmicu za redom Dunav nastupa u oslabljenom sastavu zbog povreda. Kod domaćih najbolji su bili Dimić (20p, 2as), Jeftić (18p, 6sk) i Jovović (15p, 6sk, 6as), dok su se u Dunavu istakli Malidžan (16p, 6as) i Nenadić (18p, 7sk). Statistika Vršac – Dunav
     U narednom kolu Dunav na svom terenu dočekuje Tamiš iz Pančeva. Biće ovo sigurno još jedna uzbudljiva utakmica, dva tima iz gornjeg dela tabele. Utakmica se igra u subotu od 20h u hali Park u Staroj Pazovi.
17.01.2017. DUNAV UČESNIK KUPA RADIVOJA KORAĆA !!!
     
    Košarkaška bajka na Dunavu se nastavlja. Za sve navijače i prijatelje kluba, 2017.godina počela je na najlepši mogući način - ostvaren je plasman na Kup Radivoja Koraća.
     Prethodne dve godine bile su najuspešnije u istoriji kluba. Pre dve sezone ostvaren je plasman u Drugu ligu a prošle godine ostvaren je plasman u Prvu košarkašku ligu Srbije. U ovom momentu, na polusezoni, Dunav ima učinak od osam pobeda i pet poraza, čime je osvojeno četvrto mesto i ostvaren plasman na Finalni turnir Kupa Srbije - Kup Radivoja Koraća.
     Nova stranica u istoriji kluba se ispisuje. Dunav će imati čast da igra u završnici Kupa, na kome još učestvuju i Crvena Zvezda, Partizan, FMP, Mega Leks, Dinamik, Vršac i Spartak. Kup Radivoja Koraća igra se od 16. do 19.februara u Nišu.
16.01.2017. PORAZ U VALJEVU ALI OSTVAREN PLASMAN NA KUP, METALAC - DUNAV 80:75
     
    Nakon tri vezane pobede, Dunav je poražen u Valjevu, od ekipe Metalca, rezultatom 80:75 (13:24, 31:16, 19:16, 17:19).
     Bila je ovo još jedna izuzetno uzbudljiva utakmica, koja je rešena u poslednjem minutu utakmice. Košarkaši Dunava odlično su počeli meč. Dobrom igrom u odbrani i još boljim napadom Dunav je početkom druge četvrtine imao velikih 18 poena prednosti (15:33) ali je zatim usledio pad i neverovatna serija domaćih, koji su za samo par minuta, do poluvremena, uspeli u potpunosti da anuliraju prednost a zatim i da pređu u vođstvo (44:40). Nastavili su igrači Metalca sa dobrom igrom i u trećoj deonici pa su u jednom momentu imali +12 ali je zatim, usledio još jedan prekret. Alasi se bude u poslednjoj četvrtini i uspevaju čak i da povedu u poslednja dva minuta. Ipak, igrači Metalca bolje su odigrali poslednji minut i zasluženo slavili rezultatom 80:75. U timu Dunava, koji je i u Valjevu nastupio nekompletan, najbolji su bili Popović (21p, 6/7 za tri) i Nenadić (7p, 7sk, 3as), dok je u Metalcu nezaustavljiv bio Dujković (17p, 9sk) uz odličnog Đukanovića (18p). Naredne subote Dunav gostuje u Vršcu. Statistika Metalac – Dunav
     Ovom utakmicom završen je prvi deo sezone a Dunav je ostvario odličan rezultat, osam pobeda uz pet poraza. Alasi trenutno dele četvrto mesto sa ekipama Borca i Tamiša, sa kojima Dunav ima bolji međusobni skor, pa bi, da se sada određuje plasman za Super ligu, Dunav bio četvrti. Ipak, Dunav je, kao debitant, izuzetnim rezultatima u prvom delu sezone
, a baš zbog boljeg međusobnog skora sa pomenutim ekipama, uspeo još jednom da obraduje svoje navijače, prijatelje i članove i da ispiše novu stranicu u svojoj istoriji a to je plasman na Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Finale Kupa, već tradicionalno, igra se u februaru u Nišu a učestvuju četiri naša predstavnika iz Aba lige, Crvena Zvezda, Partizan, Mega Leks i FMP, dok su se iz Prve lige kvalifikovali Vršac, Spratak i Dunav, a takođe i Dinamik kao pobednik drugog stepena takmičenja u Kupu Srbije.
12.01.2017. VAŽNI BODOVI SA GOSTOVANJA,
SMEDEREVO - DUNAV 65:68
     
     U zaostaloj utakmici 11.kola Mozzart Košarkaške lige Srbije, Dunav je na gostovanju savladao Smederevo 1953 rezultatom 65:68 (20:18, 13:19, 17:14, 15:17).
     Alasi su i u ovom meču nastupili nekompletni, kao i prethodnog vikenda protiv Beovuka. Smederevci, koji u dosadašnjem delu prvenstva imaju samo jednu pobedu, uspevali su da pariraju svih 40 minuta. Ni jedna ekipa nije napravila veću prednost pa je neizvesna završnica bila neminovna. U poslednja dva minuta, nešto sigurnijom igrom, trojkom Valjarevića kao i poenima sa penala Nenadića i Malidžana, Dunav je uspeo da napravi prednost. Domaći su imali šut za produžetak ali je Kenić bio neprecizan i pobeda je pripala Alasima. Dunav je tako ostvario još jednu važnu pobedu, treću u nizu i sada se nalazi na četvrtom mestu na tabeli. U redovima Dunava najbolji su bili Vuković (14p, 15sk), Malidžan (8p, 4as, 5os) i Nenadić (16p, 5sk), dok su se u Smederevu istakli Karadžić (15p, 3as) i Kenić (12p, 8sk). Statistika Smederevo – Dunav
     Sledeća utakmica je već u subotu, kada se igra 13.kolo, u Valjevu od 18h protiv Metalca, što je ujedno i polovina sezone kada se određuje plasman za završnicu Kupa u Nišu - Kup Radivoja Koraća. Dunav je pobedama u poslednje dve utakmice zadržao šanše za plasman na Kup Radivoja Koraća a sve će se znati nakon predstojećeg vikenda.
<
09.01.2017. ALASI SLAVILI TROJKOM UZ ZVUK SIRENE
DUNAV - BEOVUK 74:72
     
    Lepši i uzbudljiviji početak Nove godine navijači Dunava nisu mogli zamisliti. Trojkom Jagoša Matijaševića u poslednjoj sekundi utakmice, Starobanovčani su slavili protiv Beovuka rezultatom 74:72. Oba tima nastupila su u oslabljenom sastavu. U timu Dunava, zbog povreda, nisu bili kapiten Aleksandar Miljković i najbolji igrač u dosadašnjem delu sezone, Lazar Zorčić. Činjenicu da u odbrani Dunava nema najboljeg blokera lige, na najbolji mogući način iskoristili su gosti a ponajviše sjajni Stefan Fundić, koji je sa 21 poenom i čak 15 skokova bio najkorisniji igrač utakmice. Ipak, domaći košarkaši, nošeni podrškom sa tribina, uspeli su velikom borbenošću i željom, da pariraju izuzetno motivisanim gostima. Opširnije... (izveštaj i izjave aktera)

<
26.12.2016. MK: TERMINI PRVIH TRENINGA NAKON PRAZNIKA
     
     Za mlađe kategorije sledi praznična pauza, koja će trajati od 30.decembra do 7.januara. Termini prvih treninga nakon praznika, po selekcijama, su:

Kadeti 00/01 - Ponedeljak 9.januar 21h, Stari Banovci
Pioniri 02/03 - Ponedeljak 9.januar 21h, Stari Banovci
Ml.pioniri 04 - Ponedeljak 9.januar 20h, Novi Banovci
Ml.pioniri 05 - Ponedeljak 9.januar 20h, Novi Banovci
Minibasket Omladinac (obe selekcije) - Nedelja 8.januar 10h, Novi Banovci
Minibasket Dunav 06/07 - Utorak 10.januar 19h30, Stari Banovci
Školica Dunav - Utorak 10.januar 18h30, Stari Banovci
Devojčice - Utorak 10.januar 13h, Stari Banovci
12.12.2016. DUNAV SIGURAN PROTIV SLOGE,
DUNAV - SLOGA 73:64
     
    Iako debitant u ligi, Dunav je u utakmicu sa Kraljevčanima ušao kao favorit. Banovčani su na svom terenu već savladali Vršac, Borac i OKK Beograd, pa su navijači očekivali sigurne bodove i protiv mlade ekipe Sloge, koja još ne zna za pobedu na gostujućem terenu. U prethodnom kolu, oba tima zabeležila su poraz, pa su i jedni i drugi u utakmicu ušli sa željom da poprave utisak i ostvare važne bodove za nastavak prvenstva. Alasi su bolje počeli meč. Motivisani podrškom sa tribina oko pet stotina navijača, košarkaši Dunava furiozno su krenuli i stekli prednost (9:2) ali su se gosti brzo konsolidovali i vratili u utakmicu. Opširnije... (izveštaj i izjave aktera)
<
12.12.2016. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA
     
     Kadetska selekcija ostvarila je i treću pobedu u Regionalnoj ligi. Naši momci savladali su ekipu Plavi Koš iz Sente, ubedljivim rezultatom 114:54. Utakmica je rešena već u prvoj četvrtini pa je do kraja samo bilo pitanje sa kolikom razlikom će naši momci slaviti.
     Pioniri do 14 godina, savladali su na svom terenu Dunav 2014 iz Apatina rezultatom 99:58. Prikazao je naš tim izuzetno brzu igru i uz odličnu odbranu, dobar rezultat nije izostao. U napadu su svi igrači bili raspoloženi što pokazuje i činjenica da su se svi upisali u strelce.
     Drugi tim mlađih pionira poražen je na svom terenu od ekipe Srem Basket iz Pećinaca rezultatom 32:43. S’obziorom da se ova selekcija takmiči sa starijim ekipama, možemo biti zadovoljni otporom koji su pružili u ovoj utakmici.
     Minibasketaši Omladinca nastavili su sa dobrim partijama. Na domaćem terenu savladan je ekipa Ru Koš iz Rume rezultatom 56:35.
     Utakmice ostalih selekcija su odložene.
05.12.2016. ALASI PODBACILI U KRUŠEVCU,
NAPREDAK - DUNAV 72:63
     
     Alasi nisu uspeli da osvoje nove bodove na strani. U devetom kolu Košarkaške lige Srbije, Dunav je poražen na gostovanju u Kruševcu od Napretka, rezultatom 72:63 (16:22, 21:13, 18:10, 17:18).      Dunav je u Kruševac doputovao oslabljen. Filip Vukosavljević nije više deo tima, karijeru nastavlja u Francuskoj. Sočanac i Drašković nisu doputovali zbog bolesti i povrede, dok je Turukalo bio u timu ali još nedovoljno oporavljen. Ipak, ostaje utisak da je moglo i moralo mnogo bolje. Opširnije...
05.12.2016. MK: PET UTAKMICA, PET POBEDA
     
     Proteklog vikenda odigrano je pet utakmica u takmičenjima mlađih kategorija i ostvareno je svih pet pobeda. Kadeti su ostvarili i drugu pobedu u regionalnoj ligi i to na gostovanju u Crvenki. Naši kadeti slavili su rezultatom 62:67 i sada su na čelu tabele sa dve pobede. U narednom kolu, na svom terenu, kadeti dočekuju Plavi Koš iz Sente. Opširnije...
28.11.2016. DUNAV SLAVIO PROTIV OKK
DUNAV - OKK BEOGRAD 74:73
     
    U izuzetno uzbudljivoj utakmici osmog kola, odigranoj u Staroj Pazovi, Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca ostvarili su još jednu pobedu na svom terenu, savladavši OKK Beograd rezultatom 74:73 (13:22, 26:09, 21:21, 14:21). Bila je ovo sigurno najbolja i najuzbudljivija košarkaška predstava ove sezone u hali Park. Navijači, njih oko šest stotina, ponovo su ispunili tribine a ove subotnje večeri mogli su da uživaju u svemu što krasi košarku. Igrači obe ekipe pokazali su borbenost, emocije i izuzetnu želju za pobedom. Na terenu se vodio pravi “sportski rat” a bilo je i atraktivnih poteza, blokada i zakucavanja, bilo je rezultatskih preokreta uz neizvesnu završnicu. Opširnije... (izveštaj i izjave aktera)
<
28.11.2016. ODLIČNE PARTIJE MLAĐIH KATEGORIJA
     
     U prvom kolu regionalne kadetske lige, naši momci, na domaćem terenu, savladali su KK Ratkovo rezultatom 81:42. Treba napomenuti da je naš tim nastupio sa samo četiri kadeta, dok su ostali igrači mlađi. U narednom kolu sledi gostovanje u Crvenki. Tabela U17
     Pionirska selekcija U14, na mini turneji po Bačkoj, ostvarila je dve pobede u istom danu. U zaostaloj utakmici ostvarena je pobeda u Somboru protiv ekipe So Koš, rezultatom 58:62. Druga pobeda ostvarena je u Čelarevu rezultatom 75:84. Narednog vikenda pioniri dočekuju Dunav 2014 iz Apatina. Tabela U14
     Mlađi pioniri nastavljaju sa pobedama i trenutno su jedina neporažena ekipa u ligi. Prošlog vikenda ostvarena je ubedljiva pobeda u Rumi protiv ekipe Ru Koš rezultatom 14:55. U sledećem kolu prva selekcija mlađih pionira dočekuje Jadran. Druga selekcija ostvarila je novi podvig i pobedu nad ekipom Stare Pazova na domaćem terenu, rezultatom 41:39. U narednom kolu drugi tim mlađih pionira gostuje u Vojki. Tabela U13
     Minibasketaši Dunava zabeležili su pobedu kod kuće protiv Slovena iz Rume rezultatom 38:17. Dunav sledeću utakmicu igra u gostima protiv ekipe Ru Koš 2. Minibasket selekcija Omladinca poražena je na gostovanju u Staroj Pazovi rezultatom 48:35. Iako nekompletni, minibasketaši su se dobro držali tri četvrtine kada je usledio umor pa je domaćin utakmicu rešio u svoju korist. Narednog vikenda minibasket selekcija iz Novih Banovaca dočekuje Vojku. Tabela U11
21.11.2016. SUBOTIČANI OPRAVDALI ULOGU FAVORITA,
SPARTAK - DUNAV 93:74
     
     Košarkaši Dunava poraženi su u 7.kolu KLS na gostovanju u Subotici od ekipe Spartaka reultatom 93:74 (18:17, 23:12, 26:23, 26:22).
     Nakon odlične igre u prošlom kolu i ubedljive pobede nad Borcem iz Čačka, u redovima Dunava postojala je nada da se dobra igra može ponoviti i napraviti iznenađenje u Subotici. Ipak, prvoplasirani Spartak opravdao je ulogu favorita i pokazao da se zasluženo nalazi na vrhu tabele. Alasi su dobro parirali domaćinu u prvoj četvrtini ali je onda usledila serija grešaka u drugoj deonici, koje je Spartak znao da iskoristi i napravi osetniju prednost. Na kraju prvog poluvremena Subotičani su imali 12 poena prednosti, da bi već nakon prvih pet minuta u trećoj deonici uvećali prednost (59:37). Početkom poslednje četvrtine, Dunav je uspeo da se vrati u utakmicu ii priđe na 75:63, pre svega trojkama Valjarevića, koji je u tom periodu pogodio četiri od svojih šest trojki na utakmici. Ipak, košarkaši Spartaka nisu dozvolili preokret i priveli su utakmicu u svoji korist za konačnih 93:74. Veliki broj promašenih slobodnih bacanja (22/39) i mnogo izgubljenih lopti (17) glavni su uzrok poraza Dunava. U redovima Spartaka najbolji su bili Jovišić (22p, 11sk, 5os), Popović (11p, 11as) i Hristov (16p), dok su se u Dunavu istakli Valjarević (19p, 6/7 za tri), Malidžan (10p, 4os) i Zorčić (17p, 5sk). Statistika Spartak – Dunav
     Naredne subote od 20h, u hali Park u Staroj Pazovi, Dunav dočekuje OKK Beograd.
01.11.2016. IGRA ALASA ZA PAMĆENJE
DUNAV - BORAC 92:70
     
    U šestom kolu Košarkaške lige Srbije, Dunav je na svom terenu savladao čačanski Borac rezultatom 92:70 (22:17, 27:18, 25:12, 18:23). Prvi put u direktnom televizijskom prenosu, Dunav se košarkaškoj javnosti predstavio u najboljem mogućem svetlu.
     Gosti iz Čačka, nakon tri poraza, ozbiljno su shvatili ovu utakmicu pa su u Staru Pazovu stigli dan ranije, a u subotu veče i trenirali u hali Park. Ipak, to nije bilo dovoljno, jer je u nedelju veče na terenu postojala samo jedna ekipa. Košarkaši Dunava, nošeni podrškom sa tribina, odlično su odigrali svih 40 minuta. Odbrana je fukncionisala odlično, predvođena Zorčićem koji je sa osam blokada zatvorio sve prilaze košu Dunava. U napadu nije bilo neraspoloženih. Vuković, Valjarević, Nenadić, Sočanac i ostali, zatrpavali su koš Borca iz svih pozicija. Za razliku od prethodnih utakmica, Alasi su u ovoj utakmici šutirali odlično, posebno za tri poena (12/18). U jednom momentu utakmice bilo je i 32 poena razlike u korist Dunava (81:49) ali su gosti do kraja uspeli da ublaže poraz. Na kraju, više nego zaslužena pobeda, ukupno četvrta od početka takmičenja, u kojoj su se najviše istakli Nenadić (19p, 7sk, 4as), Vuvković (20p, bez promašaja), Zorčić (8p, 8bl) i Valjarević (13p, 3/4za tri). Statistika Dunav - Borac
     Bio je ovo još jedan praznik košarke i predivno veče koje su igrači Dunava priredili svim navijačima i ljubiteljima košarke. Naredne subote Dunav putuje u Suboticu. Utakmica protiv prvoplasiranog Spartaka igra se od 19h u hali Dudova šuma.
<

17.11.2016. REZULTATI MK,
KADETI NA KVALIFIKACIONOM TURNIRU

     Proteklog vikenda naše selekcije odigrale su samo pet utakmica, dok će narednog odigrati čak devet.
     Minibasket selekcija Omladinca ostvarila je i petu pobedu. Savladana je ekipa Ru Koš 2 rezultatom 74:13. U narednom kolu minibasketaši Omladinca putuju u Inđiju. Minibasketaši Dunava bili su slobodni ovaj vikend a narednog gostuju u Staroj Pazovi.
     Mlađi pioniri ostvarili su pobedu na teškom gostovanju u Platičevu. Rezultatom 59:68 ostvarena je pobeda nad ekipom Mladost 014. Sledećeg vikenda prva ekipa mlađih pionira dočekuje LSK iz Laćarka. Druga selekcija mlađih pionira (2005) bila je slobodna a za vikend gostuje u Rumi ekipi Slovena.
     Pioniri do 14 godina ostvarili su pobedu u Bačkoj Palanci nad ekipom Feniks rezultatom 37:70. Ovo je druga pobeda ove selekcije u takmičenju KSV a narednu utakmicu pioniri U14 igraju na svom terenu protiv KK Marina, takođe iz Bačke Palanke.
     Pioniri U15 su završili učešće na kvalifikacionom turniru za Kvalitetnu ligu KSV, odigravši jednu utakmicu u kojoj su poraženi od ekipe Srem Basket rezultatom 83:74. Prva utakmica nije odigrana zbog pomeranja termina i nemogućnosti naše selekcije da igra u odloženom terminu a treći dan turnira je otkazan jer nije bilo rezultatskog značaja. U nastavku takmičenja, u regionalnoj ligi učestvovaće pionirska selekcija sastavljena od igrača iz Belegiša i dela pionirske selekcije iz Banovaca, dok će ostali pioniri iz Banovaca biti priključeni kadetima u takmičenju. U prvom kolu regionalne lige, pioniri U15 gostuju u Novoj Pazovi.
     Kadeti su završili regularni deo kvalifikacija za Kvalitetnu ligu KSV porazom u Sremskoj Mitrovici od Srema rezultatom 62:53. Narednog vikenda, od subote do ponedeljka, u Staroj Pazovi se održava kvalifikacioni turnir a naši kadeti boriće se sa ekipama Stara Pazova, Ru Koš i Železničar Star Basket, za plasman u Kvalitetnu ligu KSV.
09.11.2016. IZVEŠTAJI MK,
PIONIRI NA KVALIFIKACIONOM TURNIRU

      U okviru takmičenja mlađih kategorija, postgnuti su sledeći rezultati:
      Minibasket selekcija Omladinca pobedila je u Rumi ekipu Slovena rezultatom 14:75. Ovo je četvrta uzastopna pobeda minibaketaša iz Novih Banovaca koji u seldećem kolu dočekuju Ru Koš II. Minibasketaši Dunava poraženi su na svom terenu od Stare Pazove rezultatom 30:78. Sledećeg vikenda minibasket selekcija Starih Banovaca ponovo igra na svom terenu i to protiv Pinka iz Šimanovaca. Tabela U11
      Mlađi pioniri nastavljaju sa pobedama. Na gostovanju protiv kvalitetne ekipe Srem Basket ostvarena je pobeda rezultatom 35:58. Mlađi pioniri su prvi na tabeli sa pet pobeda bez poraza. Druga selekcija mlađih pionira poražena je na svom terenu od Mladosti iz Platičeva rezultatom 28:78. U narednom kolu prva selekcija gostuje u Platičevu dok druga selekcija na svom terenu dočekuje Pink. Tabela U13
      Pioniri do 14 godina poraženi su na svom terenu od Vrbasa rezultatom 48:63. Narednog vikenda ova selekcija putuje u Bačku Palanku na utakmicu protiv Feniksa. Tabela U14
      Pionirska selekcija ubedljivo je slavila u Novoj Pazovi rezultatom 27:76, za kraj ligaškog dela kvalifikacija. Pionirima sledi kvalifikacioni turnir za plasman u Kavlitetnu ligu Vojvodine na kome će učestvovati još i Srem, Železničar Star Basket i Srem Basket. Turnir će se održati od petka do nedelje u Donjem Tovarniku. Našim pionirima želimo puno sreće u utakmicama protiv izuzetno kvalitetnih protivnika. Tabela U15
      Kadeti su pauzirali ovaj vikend a naredne utakmice očekuju ih u ponedeljak u Sremskoj Mitrovici pa zatim u sredu u Golubincima. Tabela U17
<
09.11.2016. VELIKI BODOVI IZ NIŠA,
KONSTANTIN - DUNAV 61:63
     
     Tradiciju dobrih rezultata na gostovanjima iz prošle sezone, Dunav je nastavio i ove, u prvoj Košarkaškoj ligi Srbije. Na drugom ovosezonskom gostovanju, Dunav je ostvario i drugu pobedu. U Nišu je u subotu savladan Konstantin rezultatom 61:63 (14:16, 13:20, 19:12, 15:15).
     Iako ponovo nekompletni zbog bolesti i povreda, uz jednu novu koja se desila već u prvom poluvremenu, Dunav je uspeo da trijumfuje i stigne do jako važnih bodova. Tim iz Niša je u utakmicu ušao bez pobede od starta takmičenja. Četiri poraza značila su da je Nišlijama u duelu sa Dunavom preko potrebna pobeda. Ipak, košarkaši Dunava odigrali su za nijansu bolje, posebno u prvom poluvremenu. Od prvih minuta Dunav je diktirao tempo, igrao odlično u odbrani i u jednom momentu imao i velikih 14 poena prednosti. Domaćin se nije predavao i uz pomoć navijača u drugom poluvremenu u potpunosti preokrenuo rezultat. U neizvesnoj završnici, više sreće i strpljenja imali su igrači Dunava i na kraju zasluženo slavili. Kod Alasa najbolji su bili Nenadić (21p, 9sk), Rudan (9p, 8sk) i Malidžan (10p, 7sk). Statistika Konstantin – Dunav
     U narednom kolu Dunav na svom terenu u NEDELJU od 17h dočekuje Borac iz Čačka, uz direktan prenos na TV Arena Sport 1.
01.11.2016. PORAZ DUNAVA U ČETVRTOM KOLU KLS
DUNAV - DINAMIK 63:78
     
    Košarkaši Dunava doživeli su i drugi poraz u Košarkaškoj ligi Srbije. Bodove iz Stare Pazove, zasluženo, odneo je beogradski Dinamik. Izabranici trenera Miroslava Mute Nikolića slavili su rezultatom 63:78 (23:24, 12:22, 17:18, 11:14).
     Navijači i ljubitelji košarke, iz Banovaca, Pazove i okoline, ispunili su halu Park do poslednjeg mesta i još jednom napravili odličnu atmosferu. Igrači obe ekipe odužili su im se dobrom igrom, borbenom i uzbudljivom tokom većeg dela utakmice. Nažalost, oslabljeni tim Dunava nije uspeo da napravi podvig i dođe do treće pobede u prvenstvu. Alasi su nastupili bez povređenih Sočanca, Draškovića i Popovića, dok su Dugošija i Miljković, zbog bolesti i povreda, igrali nedovoljno spremni. Dinamik je bolje otvorio utakmicu i brzo stigao do prednosti od deset poena ali su igrači Dunava uspeli da se vrate u meč i pred kraj prve deonice povedu. U drugoj četvrtini ponovo bolja igra gostiju. Pogađali su igrači Dinamika iz svih pozicija, što ih je krasilo ceo meč, pa se na odmor otišlo rezultatom 35:46. U trećoj četvrtini, nošeni podrškom sa tribina, košarkaši Dunava smanjuju prednost i kada se činilo da je preokret moguć, ponovo su Beograđani pogodili nekoliko puta za redom van linije 6,75 i praktično prelomili utakmicu u svoju korist. Kod Dinamika najbolji su bili Gavrilović (16p, 4sk), Radulović (12p, 6sk) i Lazić (13p, 4sk), dok su se kod Dunava istakli Zorčić (17p, 8sk, 4bl), Nenadić (16p, 10sk) i Vukosavljević (10p, 3as). Statistika DUNAV – DINAMIK
      Narednog vikenda Dunav putuje u Niš. Ekipa Konstantina nema pobedu u dosadašnjem delu prvenstva pa je sigurno da Nišlije imaju imperativ pobede. Dunavu je takođe utakmica mnogo važna, jer je potrebno vratiti samopouzdanje nakon dva poraza i prekinuti niz negativnih rezultata. Utakmica se igra u subotu od 19h30 u hali OŠ"Duško Radović".
<

01.11.2016. MK: TRI POBEDE I DVA PORAZA
     
     Proteklog vikenda odigrano je pet utakmica mlađih kategorija.
      Kadeti su ostvarili izuzetno važnu pobedu. Na gostovanju u Rumi, savladan je Ru Koš rezultatom 55:76. Ovom ubedljivom pobedom naši kadeti su se revanširali za poraz u Novim Banovcima i sada imaju mnogo veće šanse za plasman u narednu rundu kvalifikacija. Da je igra kadeta iz dana u dan sve bolja pokazuje i ovaj rezultat. Napredak je evidentan ali je potrebno još mnogo rada u narednom periodu. Sledećeg vikenda kadeti dočekuju Jadran iz Golubinaca.
      Pionirska selekcija doživela je ubedljiv poraz na svom terenu od ekipe Srema rezultatom 46:76. Oslabljeni, sa samo deset igrača u sastavu, uz nažalost dve povrede koje su se desile u toku utakmice, pioniri nisu mogli pružiti veći otpor fizički jačim i višim protivnicima. U narednom kolu pioniri gostuju u Novoj Pazovi.
      Selekcija U14 je bila slobodna prošlog vikenda a narednog, na svom terenu, dočekuju Vrbas.
      Mlađi pioniri bili su više nego ubedljivi protiv Vojke, rezultatom 111:17. U narednom kolu mlađi pioniri će na megdan ekipi Srem Basket iz Pećinaca. Druga selekcija mlađih pionira (2005) odigrala je dobro i pružila snažan otpor u Inđiji, ekipi Železničar Star Basket. Naši momci poraženi su rezultatom 47:36. Sledećeg vikenda druga selekcija mlađih pionira na svom terenu igra protiv ekipe Mladost 014 iz Platičeva.
      Minibasketaši Omladinca bili su bolji od ekipe Stara Pazova 2, rezultatom 51:16. Ovo je treća uzastopna pobeda minibasketaša iz Novih Banovaca koji u narednom kolu gostuju u Rumi ekipi Slovena. Minibasketaši Dunava nisu igrali proteklog vikenda jer je većina igrača na rekreativnoj nastavi. Narednog vikenda, minibasketaši Dunava igraju na svom terenu protiv Stare Pazove 1.
      Sledećeg vikenda počinje liga i za Devojčice. Naša ženska selekcija u prvoj utakmici na svom terenu dočekuje ŽKK Kneževac Kijevo.
27.10.2016. 4.kolo KLS, NAJAVA: DUEL POZNANIKA IZ DMLS
DUNAV - DYNAMIC, SUBOTA 20h, HALA PARK
     
    U 4.kolu Košarkaške lige Srbije, Dunav je ponovo domaćin. U subotu Dunav dočekuje Dinamik iz Beograda, ekipu koju predvodi naš proslavljeni trener Miroslav Muta Nikolić. Dinamik i Dunav dobro se poznaju od prošle sezone, kada su zajedno, sa istim brojem pobeda i poraza, prešli u Prvu ligu. Prošle sezone Beograđani su bili bolji oba puta ali to može biti samo dodatni motiv igračima Dunava.
     Utakmica se igra u subotu od 20h u hali Park u Staroj Pazovi. Pozivamo sve navijače, članove i prijatelje kluba, kao i sve ljubitelje košarke da dođu da podrže košarkaše Dunava i uživaju u još jednoj prvoligaškoj predstavi.
     
      U iščekivanju utakmice Dunav - Dinamik, pogledajte izveštaj sa prethodne utakmice i konferencije za medije:

25.10.2016. TEKST IVICE LONČARA SA SAJTA MVP.rs
     
     Kompletan tekst Ivice Lončara, jednog od autora sa portala www.mvp.rs, koji je u subotu bio na utakmici Dunav - Mladost, možete pročitati OVDE.
25.10.2016. ALASI DOŽIVELI PRVI PORAZ
DUNAV - MLADOST ADMIRAL 80:88
     
    U 3.kolu Košarkaške lige Srbije, Dunav je na svom parketu u Staroj Pazovi poražen od ekipe Mladost Admiral iz Zemuna rezultatom 80:88 (11:24, 20:21, 20:23, 29:20).
     Subotnje veče u Staroj Pazovi bilo je praznik košarke za sve ljubitelje. Navijači i prijatelji kluba, mnogo poznatih iz sveta košarke, gledaoci ne samo iz okoline već i iz udaljenijih mesta, ispunili su halu Park do poslednjeg mesta. Na žalost navijača Dunava, gosti su u ovoj utakmici pokazali mnogo više. Od prvog minuta, košarkaši Mladosti nametnuli su svoj ritam. U odbrani su „zatvorili“ sve prilaze košu, onemogućili šut spolja igračima Dunava a u napadu pogađali iz svih pozicija. Prednost koju su stekli u prvih deset minuta meča, Zemucni su iskusno sačuvali do samog kraja utakmice. U par navrata, nošeni podrškom sa tribina i izuzetno raspoloženim za igru, Zorčićem, Alasi su uspevali da umanje razliku ali nikako da se u potpunosti vrate u meč. Nije bilo još, dovoljno, raspoloženih igrača u napadu da bi se pobedila iskusna i kvalitetna ekipa Mladosti. Kod pobednika najbolji su bili Bulatović (16p, 4/4 za tri), Bakić (13p, 6sk) i Brkić (18p, 7sk), dok je u redovima Dunava nestvarnu partiju odigrao Zorčić sa indeksom uspešnosti 52 (32p, 14sk, 6bl). Statistika DUNAV – MLADOST
      Da će ova sezona u Košarkaškoj ligi Srbije biti izuzetno zanimljiva pokazuje i činjenica da nakon tri kola nema neporažene ekipe. Dunav sada ima dve pobede i jedan poraz a u narednom kolu ponovo će biti domaćin. U goste stiže Dinamik iz Beograda, predvođen Miroslavom Mutom Nikolićem, ekipa sa kojom je Dunav prethodne sezone igrao i u Drugoj ligi Srbije. Beograđani su prošle sezone dva puta bili bolji ali možda je došlo vreme za naplatu dugova. Utakmica se igra u standardnom terminu za Dunav, u subotu od 20h u hali Park u Staroj Pazovi. Ovim putem zahvaljujemo se svim navijačima koji su prošlog vikenda bili u hali i napravili izuzetnu atmosferu i pozivamo sve da i naredne subote dođu i podrže košarkaše Dunava.
<

25.10.2016. MK: ČETIRI POBEDE I JEDAN PORAZ
     
     U izuzetno uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici, naši kadeti poraženi su na svom terenu od ekipe Srema iz Sremske Mitrovice rezultatom 68:70. Naši momci pokazali su odličnu igru, angažovanu i disciplinovanu svih 40 minuta ali je na kraju gostujuća ekipa imala malo više sreće. Sigurno da ne bi bilo nesazluženo i da su naši momci slavili ali raduje dobra igra protiv kvalitetnog protivnika. U narednom kolu kadeti gostuju ekipi Ru Koš. Potreban je ravanš i pobeda, da bi kadeti ostali u igri za dalju borbu u kvalifikacijama za Kvalitetnu ligu Vojvodine. Tabela i reultati U17
     Pioniri su ponovo bili ubedljivi. Savladan je Sloven u Rumi rezultatom 20:125 a narednog vikenda pioniri dočekuju Srem. Tabela i rezultati U15
     Utakmica selekcije U14 je odložena a kako su narednog vikenda slobodni, sledeću utakmicu odigraće tek za vikend 5/6.novembra, na svom terenu protiv Vrbasa. Tabela i rezultati U14
     Mlađi pioniri su nastavili niz pobeda. Savladana je Stara Pazova u gostima, rezultatom 29:64. Sledećeg vikenda, prva selekcija mlađih pionira dočekuje Vojku. Druga selekcija mlađih pionira ostvarila je i drugu pobedu. U ponedeljak uveče u hali u Novim Banovcima nadigran je tim Jadrana iz Golubinaca rezultatom 51:25. Narednog vikenda mlađi pioniri 2 gostuju u Inđiji ekipi Železničar Star Basket. Tabela i rezultati U13
     Minibasketaši Dunava savladali su Vojku na svom terenu rezultatom 40:28, dok je utakmica Minibasketaša Omladinca odložena. U narednom kolu minibasket selekcija Dunava gostuje ekipi Ru Koš dok Omladinac dočekuje drugu selekciju Stare Pazove. Tabela i rezultati U11

<
17.10.2016. PODVIG U PANČEVU, DUNAV POPLAVIO TAMIŠ
TAMIŠ - DUNAV 59:68
     
     Da pobeda u prvom kolu protiv Vršca nije bila slučajna, pokazali su košarkaši Dunava u subotu u Pančevu.
     U 2.kolu Košarkaške lige Srbije, Dunav je slavio na gostovanju protiv ekipe Tamiša, rezultatom 59:68 (12:15, 13:20, 22:16, 12:17). Tamiš je dve godine za redom bio učesnik Super lige. U prvom kolu Pančevci su savladali Mladost iz Zemuna ali je u subotu u hali „Strelište“, tim Dunava bio bolji rival. Od rezultata 10:10 (8.minut utakmice) košarkaši Dunava preuzimaju inicijativu i do kraja utakmice bili su u konstantnom vođstvu. Poluvreme je završeno sa, za većinu domaćih navijača iznenađujućih, plus deset za Dunav (25:35). U drugom poluvremenu, domaći su odigrali mnogo bolje, posebno u napadu. Prednost Dunava je smanjena, tako da su se domaći u potpunosti vratili u utakmicu pred poslednju četvrtinu. Ipak, iako na gostujućem terenu, nošeni izvanrednom podrškom mnogobrojnih navijača, igrači Dunava serijom 9-1 u poslednim minutima, prelomili su utakmicu u svoju korist. Kompletna ekipa Dunava je odigrala odlično, izuzetno borbeno, posebno u odbrani, a po parametrima izdvojili su se Zorčić (14p, 9sk, 6bl) i Vuković (16p, 2sk). Statistika Tamiš – Dunav
     Košarkaški klub Dunav zahvaljuje se svim navijačima i prijateljima kluba koji su u subotu bili u Pančevu, a posebno Fudbalskom klubu Dunav, čiji su članovi po povratku sa utakmice u Vršcu pružili odličnu podršku našim košarkašima u drugom poluvremenu. U naredna dva kola Dunav je domaćin, a naredne subote od 20h u goste stiže izuzetno jaka ekipa Mladosti iz Zemuna.
17.10.2016. ODLIČNI REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA
     
     Uspešan vikend Omladinca i Dunava upotpunili su i rezultati mlađih kategorija.
      Najmlađi su odigrali međusobnu utakmicu a bolji su bili minibasketaši Omladinca, koji su slavili rezultatom 54:15. Narednog vikenda minibasket selekcija Omladinca gostuje Pinku iz Šimanovaca a Dunav dočekuje Vojku.
      Mlađi pioniri bili su više nego ubedljivi protiv Slovena iz Rume, rezultatom 97:01. Druga selekcija mlađih pionira ostvarila je prvu pobedu i to na gostovanju u Rumi, protiv ekipe Ru Koš, rezultatom 28:49. U sledećem kolu mlađi pioniri 2004/05 gostuju u Staroj Pazovi dok selekcija 2005 dočekuje Jadran iz Golubinaca.
      U okviru kvalifikacija za Kvalitetnu ligu KSV, pioniri su ostvarili ubedljivu pobedu nad ekipom Nove Pazove, rezultatom 111:36. Ovom pobedom pioniri su praktično obezbedili plasman u narednu fazu kvalifikacija. U četvrtom kolu pioniri gostuju u Rumi.
      Kadeti su ostvarili prvu pobedu u kvalifikacijama za Kvalitetnu ligu KSV. Savladana je ekipa Jadrana u Golubincima rezultatom 54:77. U trećem kolu kadeti dočekuju Srem iz Sremske Mitrovice.
      Utakmica selekcije pionira U14, So Koš – Omladinac, odložena je za kraj novembra. Selekcija U14 narednog vikenda dočekuje Progrevicu na svom terenu.
      U nedelju je odigrana pripremna utakmica dve naše ženkse selekcije, Banovci – Belegiš. Obe ekipe su pokazale raznovrsnost u svojim igrama, a sve uz dobru atmosferu i lepo druženje. Upis devojčica u školu košarke je u toku, a treninzi se održavaju sredom (19h30 Novi Banovci), subotom (13h Stari Banovci) i nedeljom (9h Novi Banovci).
<
14.10.2016. LISTA ČLANOVA KK DUNAV
     
     Listu članova Košarkaškog kluba Dunav za sezonu 2016/17 možete pogledati na stranici ČLANOVI KLUBA.

     Pozivamo sve navijače, prijatelje kluba i ljubitelje košarke koji žele da budu deo uspešne porodice, da zajedno slavimo pobede i tugujemo u porazima, da se prijave i postanu novi članovi kluba. Svi novi članovi za sezonu 2016/17 dobijaju personalizovanu člansku karticu, koja im omogućuje i besplatan ulazak na sve utakmice Dunava na domaćem terenu kao i mnoge druge pogodnosti.
     Godišnja članarina u iznosu od 3.000,00 dinara predstavlja svojevrsnu pomoć za dalji rad i razvoj kluba.
     Svi zainteresovani prijave mogu uputiti na email office@kkdunav.rs ili putem telefona 063/541-090.    
12.10.2016. ISTORIJA ISPISANA POBEDOM !!!
DUNAV - VRŠAC 89:73
     
    Osmi oktobar 2016.godine ostaće upisan kao veliki dan u istoriji Košarkaškog kluba Dunav. U svom premijernom nastupu u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije, Dunav je kao domaćin savladao ekipu Vršca rezultatom 89:73 (28:15, 16:20, 22:16, 23:22).
      Prvi put u elitnom takmičenju, i to kao domaćini u hali Park u Staroj Pazovi, pred više od 400 gledalaca, košarkaši Dunava odigrali su izvanredno svih 40 minuta. Alasi su utakmicu otvorili serijom 9:0 i do kraja favorizovanim gostima iz Vršca nisu dozvolili ni jednu priliku da se vrate u meč. Nošeni podrškom sa tribina, domaći igrači pogađali su iz svih pozicija. Velikom borbenošću i zalaganjem, osvajane su lopte u odbrani (ukupno 13) što je uz pet blokada i skokove u napadu u mnogome uticalo na krajnji ishod utakmice. U redovima Dunava nije bilo neraspoloženog igrača dok su se najviše istakli Zorčić (15p, 9sk, 3bl), Sočanac (14p, 4as), Dugošija (12p, 6sk) i Nenadić (11p, 4os). Kod Vrščana nešto bolji su bili Pavlović (14p, 6sk) i Marelja (9p, 8sk). Statistika Dunav - Vršac
      Izveštaj sa utakmice, uz izjave aktera sa konferencije za medije, možete pogledati u video galeriji ili na Youtube stranici kluba. Više fotografija možete pogledati na Facebook stranici kluba.
      U narednom kolu Dunav gostuje u Pančevu ekipi Tamiša. Utakmica se igra u subotu od 18h u sportskoj hali „Strelište“.
<
<

12.10.2016. MK: ODIGRANO SEDAM UTAKMICA
     
    Pored pionira koju su ligu počeli 1.oktobra, prošlog vikenda startovala su takmičenja i u svim ostalim mlađim kategorijama.
      U Minibasket ligi, Omladinac je ostvario pobedu na gostovanju u Rumi protiv ekipe Ru Koš rezultatom 38:58, dok su minibasketaši Dunava poraženi na svom terenu od tima Železničar SB iz Inđije rezultatom 26:49. U narednom kolu sastaju se dve naše ekipe, Omladinac - Dunav, u ponedeljak od 20h30 u Novim Banovima.
      Mlađi pioniri ostvarili su pobedu na gostovanju protiv ekipe Pink iz Šimanovaca rezutatom 29:83 dok je druga selekcija (rođeni 2005.) poražena na svom terenu od LSK-a iz Laćarka rezultatom 38:53. Sledećeg vikenda Omladinac 1 dočekuje Sloven iz Rume (subota 13h30 N.Banovci) dok druga ekipa gostuje ekipi Ru Koš (subota 10h30 Ruma).
      Selekcija Pioniri U14 uspešno je startovala na početku takmičenja savladavši na svom terenu Spartak iz Subotice. U narednom kolu Pioniri U14 putuju u Sombor na utakmicu protiv ekipe So Koš (nedelja 12h30 Sombor).
      Pioniri su u drugom kolu kvalifikacija poraženi u gostima od ekipe Srema u Sr.Mitrovici rezultatom 67:32. U narednom kolu pioniri dočekuju Novu Pazovu (subota 16h30 N.Banovci). Prve dve ekipe iz grupe plasiraće se dalje, gde će sa još dve ekipe iz grupe A igrati razigravanje, jednokružni bod sistem, kada će se odlučiti koja dva tima će iz našeg okruga biti učesnici Kvalitetne lige KSV.
      Kadeti su u prvom kolu kvalifikacija za Kvalitetnu ligu KSV poraženi na svom terenu od vršnjaka iz Rume, ekipe Ru Koš, rezultatom 56:60. U narednom kolu kadeti gostuju u Golubincima ekipi Jadrana (petak 21h Golubinci).
<
08.10.2016. ISTORIJA ISPISANA POBEDOM,
DUNAV - VRŠAC 89:73
     
     Dunav je u svojoj prvoj utakmici u Košarkaškoj ligi Srbije ostvario ubedljivu pobedu protiv Vršca rezultatom 89:73 (28:15, 16:20, 22:16, 23:22).
     Uskoro opširnije...

     Statistika Dunav - Vršac
02.10.2016. PIONIRI UBEDLJIVI, 130 POENA RAZLIKE
     
     Pionirska selekcija (2002/03) u prvoj takmičarskoj utakmici ostvarila je više nego ubedljivu pobedu nad ekipom Sloven iz Rume rezultatom 134:04 (56:02, 25:00, 26:02, 27:00). Pored Slovena, pioniri su u grupi sa Sremom iz Sr.Mitrovice i Novom Pazovom. Prvoplasirana ekipa iz grupe plasiraće se u Jedinstvu kvalitetnu ligu Vojvodine. Već na početku kvalifikacija, jasno je da će borbu za prvo mesto naši pioniri voditi sa vršnjacima iz Sremske Mitrovice, a prvi duel na programu je već sledećeg vikenda. Tabela i rezultati U15 KSV SR B
20.09.2016. "D EXPRESS" NOVI PRIJATELJ KLUBA
     
     Kompanija "D Express" novi je prijatelj Košarkaškog kluba Dunav. Pred početak sezone u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije, KK Dunav i "D Expres" uspostavili su saradnju na obostrano zadovoljstvo i potpisivanjem ugovora, poznata kompanija postala je deo sponzorskog tima našeg kluba.
     Kompanija ˝D Express˝ je najsigurnija i najperspektivnija ekspresna kurirska služba, koja obavlja prijem, prenos, isporuku i kurirsku dostavu pošiljaka. Osnovne usluge kompanije ˝D Express˝ jesu usluga DAN ZA DAN, usluga DANAS ZA SUTRA i usluga koja je omogućena samo pravnim licima - usluga LIČNI KURIR.

D Express, Pazovački put 14-16, 11080 Zemun, 011/331-33-33
www.dailyexpress.rs
15.09.2016. POKRENUTA AKCIJA ČLANSTVA U KK DUNAV
BUDI DEO DUNAVA !!!
     
     U Košarkaškom klubu Dunav pokrenuta je akcija članstva za sezonu 2016/17. Pozivamo sve navijače, prijatelje kluba i ljubitelje košarke koji žele da budu deo uspešne porodice, da zajedno slavimo pobede i tugujemo u porazima, da se prijave i postanu novi članovi kluba. Svi novi članovi za sezonu 2016/17 dobijaju personalizovanu člansku karticu, koja im omogućuje i besplatan ulazak na sve utakmice Dunava na domaćem terenu kao i mnoge druge pogodnosti.
     Godišnja članarina u iznosu od 3.000,00 dinara predstavlja svojevrsnu pomoć za dalji rad i razvoj kluba.
     Svi zainteresovani prijave mogu uputiti na email office@kkdunav.rs ili putem telefona 063/541-090.
15.09.2016. SEZONSKE KARTE U PRODAJI
     
     KK Dunav obaveštava sve navijače i ljubitelje košarke da su u prodaju puštene sezonske karte za predstojeću sezonu 2016/17. Dunav će svoje utakmice igrati u Staroj Pazovi u hali „Park“, a sezonka karta za tribine za sve utakmice na domaćem terenu, u Košarkaškoj ligi Srbije i Kupu KSS, iznosi 2.000,00 dinara.
     

Poručivanje se vrši putem emaila office@kkdunav.rs ili putem telefona 063/541-090.
31.08.2016. IZVUČENI PAROVI, TEŽAK RASPORED ZA DUNAV
1.kolo, DUNAV - VRŠAC, 8.OKTOBAR
     
     U utorak 30.avgusta, u Kući košarke u Beogradu, održana je Skupština Udruženja klubova košarkaške lige Srbije. Usvojene su propozicije takmičenja, određen kalendar i izvučeni takmičarski brojevi.
     Liga počinje 8.oktobra a Dunav će u prvom kolu biti domaćin ekipi Vršca. U drugom kolu Dunav gostuje Tamišu u Pančevu pa zatim naredne dve utakmice igra kod kuće, protiv zemunske Mladosti i beogradskog Dinamika.
    Raspored KLS za sezonu 2016/17 možete preuzeti ovde - KLS 2016/17.
27.08.2016. ZAVRŠENE PRIPREME MLAĐIH SELEKCIJA NA TARI
     
    Članovi mlađih kategorija boravili su na letnjim pripremama na Tari u periodu od 15. do 23.avgusta. Ukupno 57 članova uz 5 trenera uspešno je odradilo planinske pripreme pred narednu takmičarsku sezonu. Naša delegacija bila je smeštena u hotelu Beli Bor. Treniralo se dva puta dnevno, na otvorenim terenima i u prirodi. Odigrane su utakmice i održana takmičenja u košarkaškim veštinama, a pored trenažnih aktivnosti bilo je vremena i za druženja, boravak i aktivnosti u prirodi, posetu manastiru, odlazak na bazen i izlet. Svi učesnici nagrađeni su majicama za uspomenu a najspretniji i najsrećniji u takmičenjima i lepim nagradama. Stečeno znanje, fizička priprema, uspomene i jedno novo iskustvo, sigurno će puno značiti svim učesnicima u budućnosti.
<
<

26.08.2016. U TOKU PRIPREME ZA KLS
     
     U Košarkaškom klubu Dunav u toku su pripreme za istorijski nastup u Prvoj ligi Srbije - KLS. Prvotimci su startovali sa treninzima 8.avgusta. Trenira se u hali u Belegišu ali i na otvorenom terenu u sklopu stadiona u Starim Banovcima. Okosnica tima iz prošle sezone ostaje u klubu i naredne, a izvesno je da će u timu za predstojeću sezonu biti i nekoliko novih igrača. Od predstojećeg vikenda Dunav počinje i sa odigravanjem pripremnih utakmica.
     Kao domaćin, Dunav će svoje utakmice igrati u hali Park u Staroj Pazovi u kojoj su pri kraju dodatni radovi, kako bi se ispunili svi uslovi predviđeni propozicijama Prve lige. Za utorak 30.avgust zakazana je Skupština Udruženja klubova KLS kada će biti usvojen kalendar takmičenja i izvučeni takmičarski brojevi za sezonu 2016/17.

06.08.2016. NOVI ČLAN STRUČNOG ŠTABA VUK STANIMIROVIĆ
     
     U sklopu formiranja ekipe za predstojeću sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije, KK Dunav je stručnom štabu koji je u prethodne dve sezone sa velikim uspehom vodio tim, dodao novog trenera. Novi član stručnog štaba je Vuk Stanimirović, trener koji nije nepoznat Alasima, s obzirom da je već bio na klupi Dunava u ranijem periodu. U prethodnim sezonama Stanimirović je radio u Kris Krosu, Dunavu, Leotaru, Superfundu, Spartaku, C.Zvezdi, kao i u okviru mlađih reprezentativnih selekcija KSS. Pored Stanimirovića, stručni štab činiće dosadašnji trener Mitar Ašćerić, pomoćnik Ilija Marković, kao i Danilo Lukić, koji će najviše pomagati u kondicionom delu. Svi članovi stručnog štaba dobro se poznaju jer su u prošlosti već sarađivali, kao treneri a i na relaciji trener-igrač, pa se očekuje uspešna saradnja u narednoj sezoni. Prvotimci Dunava sa pripremama startuju u ponedeljak 8.avgusta.
30.07.2016. ŽELJKO ŠUŠTERŠIĆ PONOVO KOD KUĆE
     
    Posle par godina rada u Nemačkoj košarci, Željko Šuštešić , dugogodišnji član Dunava (kao igrač) i Omladinca (kao trener i jedan od osnivača), ponovo će od ove sezone biti deo nas. Željku Šušteršiću, najstarijem ali i teneru sa najviše iskustva u timu naših trenera, povereno je mesto koordinatora svih mlađih kategorija, kao i mesto trenera kadetsko-pionirske selekcije. Osnovni zadatak novog koordinatora je da, zajedno sa timom trenera MK, unapredi kvalitet rada i celokupnu organizaciju mlađih selekcija. Pored rada u okviru mlađih kategorija, podrazumeva se i saradnja sa trenerima seniorskih selekcija Dunava i Omladinca. Uz Željka Šušteršića, treneri MK selekcija u novoj sezoni su i Dragan Kristić, Dalibor Šušteršić, Ilija Marković, Danilo Lukić, Branko Kavurin i Marko Čavić. Mlađe kategorije startuju sa treninzima u ponedaljak 1.avgusta.
<
20.07.2016. NOVOSTI IZ KK DUNAV I KK OMLADINAC

     Letnja pauza je u toku ali samo za igrače. U Košarkaškim klubovima Dunav i Omladinac mnogo je novina za predstojeću sezonu.
     Mlađe kategorije počinju sa radom u avgustu. U skladu sa takmičarskim godištima za sezonu 2016/17, napravljene su nove ali i proširen broj selekcija, sa ciljem povećanja broja treninga. Stručni štab pojačan je novim/starim trenerom i koordinatorom svih selekcija. Deo članova, sredinom avgusta, putuje na Taru na pripreme. Ostali, nastavljaju sa treninzima, bez prekida.
     Seniorska ekipa Omladinca takmičiće se u Drugoj regionalnoj ligi Sever. Akcenat će biti na mladim igračima iz naše sredine ali svakako ni rezultatske ambicije neće biti male.
     Najveći izazov u novoj sezoni predstavlja istorijski nastup kluba iz naše sredine u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS). Prvotimci Dunava naredne sezone biće deo elite. Tim je u procesu formiranja. Proširen je stručni štab. Treninzi se nastavljaju početkom avgusta. Radi se na rešavanju zadataka i ispunjenju svih uslova kako bi se utakmice Prve lige igrale u našoj opštini. Svakako, očekuje nas sigurno uzbudljiva sezona i još kvalitetnijih utakmica ali i praznika košarke za sve ljubitelje ove igre...
     Detaljnije informacije o svim ovim temama, tačnim datumima prvih treninga, novim imenima, trenerima, igračima, pratite u narednim vestima na sajtovima naša dva kluba kao i na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama...

06.06.2016. KK DUNAV UČESNIK SPORTSKE BAJKE U ZOO VRTU
     
    Košarkaški klub Dunav imao je čast i zadovoljstvo da bude učesnik XVIII po redu sportsko humanitarne manifestacije „Sportska bajka“, koja je u subotu odražana u Beo Zoo Vrtu. U manifestaciji je predstavljeno 40 različitih sportova, koje su prezentovali članovi raznih klubova iz zemlje i okruženja. Najmlađi članovi KK Dunava imali su čast da posetiocima zoo vrta i svim učesnicima prezentuju košarku i svoj klub, a imali su priliku i da se oprobaju u drugim sportovima, kao što su odbojka, tenis, ragbi, streljaštvo, karate i mnogi drugi. Manifestacija je bila humanitarnog karaktera pa su tako i članovi našeg kluba, zajedno sa svim ostalim učesnicima, doneli poklon paketiće za decu bez roditeljskog staranja, za decu sa Kosova i decu sa posebnim potrebama. Hvala organizatorima, Karate klubu Nippon, Tanji Petrović i Beo Zoo Vrtu na pozivu. Zadovoljstvo nam je bilo da budemo učesnici i damo doprinos popularizaciji sporta.

<
<

VESTI iz PRETHODNIH SEZONA pogledajte OVDE.






STRABAG

BestShop Group

Stara Pazova

ConcreteLand

steluni shipping

Kovac Mont

Dexpress

Alumil

Luka&Pipo

ZM ALF

Miljkovic Silosi

TermomontMG

Fasada

Una Zorcic

Fasada

Speed

Speed

Zlatara Goca

Fasada

Fasada