2.MLS 2023/24




TAKMIČENJA MK



LINKOVI

facebook twitter youtube instagram





















SLEDEĆE UTAKMICE:

SENIORI:
DUNAV - kolubara
Sub 9.3. St.Pazova 19h

MLAĐE KATEGORIJE:
Juniori:


Kadeti:


Pioniri:


Ml.pioniri:


Minibasket:


 

   VESTI IZ PRETHODNIH SEZONA
   (2015/16, 2014/15, 2013/14,...)
   ________________________________


30.04.2016. VIDEO: Najbolji potezi iz sezone 2015/16
           
24.04.2016. VIDEO: Prilog RTV Vojvodina
           
20.04.2016. ČESTITKA KOŠARKAŠKOG SAVEZA VOJVODINE

     Košarkaški savez Vojvodine uputio je danas čestitku Košarkaškom klubu Dunav na osvajanju drugog mesta u Drugoj ligi Srbije i plasmanu u Prvu ligu i poželeo još uspeha u daljem radu i takmičenjima.

19.04.2016. ČESTITKA OKRUŽNOG KOŠARKAŠKOG SAVEZA
SREM

     Okružni košarkaški savez Srem uputio je danas čestitku Košarkaškom klubu Dunav na velikom uspehu i plasmanu u prvu ligu Srbije.

     KK Dunav će se truditi, da i u narednom periodu kao i do sada, dostojno reprezentuke OKS Srem, kako sa seniorima tako i sa mlađim kategorijama.

19.04.2016. SEZONA IZ SNOVA ZAVRŠENA POBEDOM,
PROLETER - DUNAV 76:82
     
     U poslednjem, 26.kolu Druge lige Srbije, Dunav je na gostovanju u Zrenjaninu savladao ekipu Proletera rezultatom 76:82 (14:16, 29:19, 22:23, 11:24).
     Pobedom u Zrenjaninu, završena je sezona iz snova za košarkaše Dunava. Alasi su u Drugu ligu ušli kao debitanti ali su u izuzetnoj konkurenciji, klubova iz velikih sredina, uspeli da izbore plasman u KLS. Duel u staroj hali u Zrenjaninu, popularnom Medisonu, nije imao rezultatski značaj, što se tiče plasmana na tabeli ali je zbog prestiža, i jedna i druga ekipa pokazala veliku želju za pobedom. Posle dobrog starta Dunava, domaći košarkaši su zaigrali mnogo bolje u drugoj deonici i odličnom igrom pre svega u napadu, uz odličan šut spolja, stekli veliku prednost. Sredinom treće četvrtine Proleter je imao +15 ali onda, kao i mnogo puta ove sezone, košarkaši Dunava dolaze do svoje igre, zatvaraju prilaze svom košu i još jednom prave veliki preokret. Na kraju, još jedna zaslužena pobeda Alasa, dvadeset i prva u takmičenju a dvanaesta u drugom delu prvenstva. U Dunavu su se večeras istakli Zorčić (26p, 15sk), Miljković (15p, 9sk) i Majstorović (13p, 6sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Proleter - Dunav.
     Takmičenje u Drugoj muškoj ligi za sezonu 2015/16 je završeno. Dunav slavi veliki uspeh, plasman u Prvu ligu Srbije. Igračima i navijačima sledi zasluženi odmor a upravi i prijateljima kluba, u godini kada se proslavlja jubilej, 40 godina postojanja, slede pripreme za Prvu ligu.     
17.04.2016. U13: PORAZ U POLUFINALU, ZAVRŠENA VRLO USPEŠNA SEZONA

     U polufinalu Vojvodine za mlađe pionire, naša ekipa poražena je u Novom Bečeju od ekipe Vrbasa rezultatom 55:34 (12:08, 24:08, 04:08, 15:10). Ovim porazom završena je takmičarska sezona 2015/16 i za mlađe pionire, koja je po rezultatima bila više nego uspešna. Osvajanje prvog mesta u Sremu, bez i jednog poraza, osvajanje drugog mesta na polufinalnom turniru KSV i plasman među prve četiri ekipe u Vojvodini, svakako je veliki uspeh mlađih pionira. Postignuti rezultati u prethodnih sedam meseci, uz kvalitetan rad i u narednom periodu, daju nam za pravo da očekujemo još mnogo pobeda naših momaka u sezonama koje slede. Sve čestitke igračima i treneru na postignutom u sezoni 2015/16.

10.04.2016. KK DUNAV U PRVOJ LIGI SRBIJE !!!
DUNAV - MLADOST SP 83:69
     
     Nova stranica u istoriji je ispisana, Košarkaški klub Dunav je u Prvoj ligi Srbije! U pretposlodnjoj utakmici Druge lige Srbije za sezonu 2015/16, Dunav je na svom parketu savladao Mladost iz Smederevske Palanke rezultatom 83:69.
     Još jednom je hala u Belegišu bila mala da primi sve navijače Dunava koji su došli da podrže svoje košarkaše, da pobedom potvrde ulazak u KLS. Domaći igrači, na najbolji mogući način, odužili su se navijačima za podršku tokom cele sezone, kako kod kuće tako i na gostovanjima, ubedljivo savladavši goste iz Smederevske Palanke. Od prvog minuta primetna je bila velika želja kod domaćih da pobedom obeleže najveći uspeh u istoriji. Gosti su pružili solidan otpor i u par navrata stizali prednost Alasa ali je Dunav potvrdio kvalitet i na kraju više nego zasluženo slavio, ukupno dvadesetu pobedu u ligi, a jedanaestu u drugom delu prvenstva. Ovom pobedom Dunav je obezbedio jedno od dva mesta koja vode u Prvu ligu Srbije. U redovima Dunava istakli su se Zorčić (30p, 9sk, 6as, 6bl), Vuković (19p, 5sk) i Dugošija (13p, 9sk, 4as), dok su kod gostiju najefikasniji bili Pajković (15p, 2as) i Stanisavljević (13p, 4sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Dunav - Mladost SP.
     Nakon prošlogodišnjeg plasmana iz Prve regionalne lige u Drugu ligu Srbije, Dunav je ostvario još veći podvig i kao debitant uspeo da se plasira u KLS. Košarkaški klub Dunav ove godine obeležava 40 godina postojanja pa je ulazak u Prvu ligu Srbije najlepši mogući način proslave jubileja.
     U poslednjem, 26.kolu, Dunav igra u Zrenjaninu protiv Proletera.

09.04.2016. NOVA STRANICA U ISTORIJI,
KK DUNAV U PRVOJ LIGI SRBIJE !!!
     
     Košarkaški klub Dunav novi je član Prve lige Srbije! Da se snovi ostvaruju, još jednom su dokazali košarkaši Dunava. Prošlogodišnju sezonu, koja je bila najuspešnija u istoriji, kada se Dunav prvi put plasirao u Prbu B ligu, uspeli su da nadmaše i naprave podvig o kome će se dugo pričati. U godini kada klub slavi 40 godina postojanja, ostvaren je rezultat za istoriju - plasman u KLS!
     U 25.kolu DMLS, Dunav je na svom parketu savladao Mladost iz Smederevske Palanke, rezultatom 83:69. Ovom pobedom Alasi su i zvanično obezbedili jedno od prva dva mesta na tabeli i plasman u Prvu ligu. Do kraja prvenstva ostalo je još jedno kolo ali slavlje igrača, uprave, članova, navijača i svih prijatelja kluba, može da počne... Čestitke svima!!! Idemo dalje...
04.04.2016. ZAVRŠNO KOLO MEDIUS MINIBASKET LIGE
     
    Večeras je u hali u Novim Banovcima odigrano završno, revijalno kolo, u kome su se sastale minibasket selekcije Omladinca i Dunava. U obe selekcije, nastupilo je preko sedamdeset devojčica i dečaka a po završetku utakmice, svima su uručene medalje za učešće u ovogodišnjoj Medius Minibasket ligi.
     Minibasket selekcija Omladinca, ponovila je prošlogodišnji uspeh, osvojivši prvo mesto u Sremu, u konkurenciji dvanaest timova. Pehar pobedničkoj ekipi uručio je Predsednik OKS Srem Petar Rodić. Početkom maja, minibasketaši Omladinca učestvovaće na Finalnom turniru Vojvodine. Sve čestitke svim minibasketašima!

<
<
03.04.2016. PODVIGOM U MITROVICI ALASI NA PRAGU KLS,
SREM - DUNAV 66:67
     
     Još jednom drama, još jednom pobeda sa pola koša! Košarkaši Dunava napravili su podvig u Sremskoj Mitrovici i savladali ekipu Srema rezultatom 66:67 (23:10, 23:20, 08:16, 12:21).
     Tradicionalno već, utakmice Srema i Dunava više su od sremskog derbija. Već nekoliko sezona za redom, ove dve ekipe igraju vrlo važne utakmice, uzbudljive i do poslednjeg sekunda neizvesne. Tako je bilo i ovoga puta pred oko tri stotine gledalaca u sportskoj hali Pinki u Sremskoj Mitrovici. Domaći su mnogo bolje otvorili utakmicu. Uz izuzetan procenat šuta i odličnu igru i u napadu i u odbrani brzo stiču veliku prednost, u jednom momentu čak 20 poena razlike (31:11). Igračima Dunava ništa nije polazilo za rukom. Promašivali su Alasi otvorne šuteve, nije bilo dovoljno energije i agresivnosti u odbrani pa se na odmor otišlo rezultatom 46:30 za Mitrovčane. U drugih dvadeset minuta potpuno druga slika na terenu. Nakon pauze, košarkaši Dunava izašli su na parket sa mnogo više želje i pre svega izuzetnom odbranom, polako su topili prednost Srema. Proradio je i napad pa se već sredinom poslednje deonice ušlu u egal utakmicu. Srem je uspešno čuvao prednost sve do poslednjeg minuta a onda je usledila filmska završnica. Dunav je prvo prišao na minus dva, poenima Majstorovića sa linije penala, a zatim je isti igrač, sedam sekundi pre kraja, pogodio za tri poena i veliku radost mnogobrojnih navijača Dunava koji su došli u Sremsku Mitrovicu i pružali izuzetnu podršku našim igračima. U Dunavu su najkorisniji bili Zorčić (21p, 11sk, 4as), Vuković (10p, 6sk) i Majstorović (10p, 3sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Srem - Dunav.
     Dunav se ovom pobedom revanširao Sremu za sličan poraz u prvom delu sezone u Belegišu, ali i za poraz od pre dve sezone kada su ove dve ekipe vodile borbu za ulazak u B ligu. Ipak, ono što je mnogo važnije, jeste da je Dunav ovom pobedom na pragu ulaska u Prvu ligu Srbije (KLS). U sledećem kolu, u subotu od 19h, Dunav na svom parketu dočekuje Mladost iz Smederevske Palanke. Pozivamo sve navijače Dunava da još jednom ispune halu i pruže podršku igračima u poslednjoj utakmici ove sezone na domaćem terenu.

03.04.2016. MLAĐI PIONIRI OSTVARILI PLASMAN NA FINALNI TURNIR KSV
     
    U hali Osnovne škole u Novim Banovcima, od petka do nedelje, održan je Polufinalni turnir Vojvodine za mlađe pionire. Odigrano je ukupno šest utakmica, a naša selekcija, sa dve pobede i jednim porazom, zauzela je drugo mesto i plasirala se na finalni turnir koji će se sredinom aprila održati u Novom Bečeju. Posle prva dva dana, bile su poznate ekipe ko je će učestvovati na završnom turniru. Bez većih problema, naš tim kao i Kris Kros iz Pančeva, ostvarili su po dve pobede pa je međusboni duel u nedelju igran za prestiž i prvo mesto. U izuzetno borbenoj i neizvesnoj utakmici, naša ekipa bila je nešto bolja u prvom poluvremenu, dok su gosti bili efikasniji u drugom, posebno u trećoj četvrtini. Bili su naši momci blizu preokreta ali su Pančevci na kraju zasluženo slavili. Sve čestitke i jednoj i drugoj ekipi na fer i sportskoj borbi kao i na plasmanu na Finalni turnir KSV. Treće mesto pripalo je ekipi Železničar Star Basket iz Inđije, dok je četvrta Mladost iz Omoljice.

Rezultati:
Dunav - Železničar 59:42, Mladost - Kris Kros 52:60
Železničar - Kris Kros 43:61, Dunav - Mladost 74:40
Mladost - Železničar 45:57, Kris Kros - Dunav 49:45

Tabela:
1. Kris Kros (3-0)
2. Dunav (2-1)
3. Železničar (1-2)
4. Mladost (0-3)

<
<
30.03.2016. POLUFINALNI TURNIR KSV U NOVIM BANOVCIMA
     
    Narednog vikenda, od petka do nedelje, u hali OŠ Nikola Tesla u Novim Banovcima, održaće se Polufinalni turnir Kvalitetne lige Vojvodine za Mlađe pionire. Domaćinstvo je povereno našoj selekciji, koja je kao prvoplasirana u Sremu obezbedila učešće na turniru. Pored našeg tima, učesnici su i Železničar Star Basket iz Inđije, Kris Kros iz Pančeva i Mladost iz Omoljice. U tri dana, biće odigrano ukupno šest utakmica a dve prvoplasirane ekipe plasiraće se na Finalni turnir Vojvodine koji se održava 16/17.aprila u Novom Bečeju.
      Pozivamo sve navijače i ljubitelje košarke da dođu i podrže naše momke na putu ka Finalnom turniru KSV.

Raspored utakmica:
Dunav - Železničar SB, petak 18h45
Mladost - Kris Kros, petak 20h45
Železničar SB - Kris Kros, subota 16h
Dunav - Mladost, subota 18h
Mladot - Železničar SB, nedelja 10h30
Kris Kros - Dunav, nedelja 12h30
27.03.2016. UMALO OD GOTOVOG VERESIJA,
DUNAV - BEKO 78:77
     
     U 23.kolu Druge lige Srbije, Dunav je ostvario novu pobedu, savladavši Beko iz Beograda, rezultatom 78:77 (21:11, 22:18, 19:15, 16:33).
     Još jednom se pokazalo da je jako teško dobiti "unapred već dobijene" utakmice ali i da su u košarci mogući veliki preokreti, do poslednjeg sudijskog zvižduka. Obzirom da su gosti pretposlednji na tabeli i da su odavno izgubili svaku šansu za opstanak u ligi, Dunav je pre utakmice važio za apsolutnog favorita i malo ko je očekivao išta osim ubedljive pobede domaćih. Tako se i činilo punih trideset minuta utakmice. Od starta su košarkaši Dunava nametnuli svoju igru i iz minuta u minut sticali prednost, koja je u jednom momentu iznosila i 21 poen (62:41). A onda se deseila poslednja četvrtina. Gosti, koji nisu imali šta da izgube, počeli su da pogađaju iz svih pozicija. Igračima Dunava su se "stegle" ruke, promašen je veliki broj slobodnih bacanja, dolazi do opuštanja u odbrani i velika prednost se u potpunosti istopila na samo dva minuta do kraja. Beko je napravio potpuni preokret i u poslednjem minutu prešao u vođstvo. U dramatičnoj završnici, posle jedne dobre odbrane, Dunav ponovo vraća prednost, poenima iz kontranapada. Beograđani su imali poslednji šut za pobedu van linije 6,25 ali na sreću svih navijača Dunava, lopta nije prošla kroz koš. Dunav je na kraju, može se slobodno reći, bio srećniji i pobedio, čime je napravio još jedan veliki korak ka osvajanju jedne od prve dve pozicije koje vode u Prvu ligu. Pored uzbudljive završnice, utakmicu je obeležio i izuzetno fer i sportski potez Aleksandra Miljkovića, igrača Dunava, koji je u poslednjem minutu, kada se rešavala utakmica, prilikom jednog auta, ispravio sudijsku odluku koji nije dobro video šta se desilo, i priznao da je poslednji igrao loptom, pa je lopta ponovo dodeljena gostima. Baš Aleksandar Miljković postigao je poslednja dva poena za pobedu Dunava, pa je to možda bila i zaslužena sreća, za ovaj nesvakidašnji i izuzetan potez. Najbolji kod domaćina bili su Zorčić (18p, 11sk) i Rudan (13p, 3sk), dok su kod gostiju najefikasniji bili Jevtić (20p, 5sk) i Kojić (14p, 4as). U ekipi Dunava u igru nisu ulazili Vuković i Turukalo zbog povreda. Kompletnu statistiku možete pogledati na linku KSS LIVE Stats.
     Dunav u narednom kolu putuje u Sremsku Mitrovicu. Utakmica sa Sremom igra se u subotu od 20h.

     U poluvremenu utakmice, uručena su priznanja mlađim pionirima za osvojeno prvo mesto u Sremu i plasman na polufinalni turnir Vojvodine.

27.03.2016. MLAĐI PIONIRI PRVACI SREMA!
     
    Selekcija mlađih pionira postala je prvak Srema! U konkurenciji 11 ekipa, naša selekcija osvojila je prvo mesto bez poraza i tako se plasirala na polufinalni turnir Kvalitetne lige Vojvodine, koji će se odigrati narednog vikenda u Novim Banovcima. U poslednje dve utakmice, savladan je Jadran iz Golubinaca u gostima, rezultatom 22:87, dok je u subotu, na domaćem terenu, savladana ekipa Mladost 014 iz Platičeva, rezultatom 76:36. Priznanja mlađim pionirima uručena su u subotu uveče, na poluvremenu utakmice Druge lige seniora, Dunav - Beko. Sve čestitke našim momcima i želimo im puno sreće i uspeha u nastavku takmičenja!

<

<
21.03.2016. PIONIRI ZAVRŠILI USPEŠNU SEZONU
     
    Utakmicama u nedelju, završen je polufinalni turnir KSV za pionire u Novom Sadu. Prvo mesto pripalo je ekipi Spartaka iz Subotice, drugoplasiran je Sport's World iz Novog Sada, treći je Tamiš iz Pančeva i četvrta je naša selekcija.
     U prvom kolu, naša ekipa igrala je sa prvim favoritom za prvaka Vojvodine, ekipom Spartak iz Subotice. Naš tim je ubedljivo poražen rezultatom 76:33, uz jednu plašljivu igru, što je fizički veoma jaka ekipa iz Subotice maksimalno iskoristila. Drugog dana turnira, naš tim se sastao sa domaćinom i višegodišnjim prvakom Vojvodine, ekipom Sport's World iz Novog Sada. Pružena je odlična igra. Naše ekipa bila je ravnopravan protivnik u većem delu utakmice i igrači su pokazali borbenost i kvalitet. Sport's World je na kraju bio bolji rezultatom 81:65. Poslednjeg dana turnira Spartak je za prvo mesto savladao ekipu Sport's World a naša ekipa poražena je od Tamiša rezultatom 68:46. Utakmicu sa timom iz Pančeva, fizički i emotivno ispražnjena, naša ekipa odigrala je mnogo slabije nego prethodni dan sa mnogo kvalitetnijim protivnikom, bez mnogo želje i energije pa je Tamiš zasluženo ostvario pobedu. Tabela i rezultati PF KSV
     Utakmicama na polufinalnom turniru Kvalitetne lige Vojvodine, pioniri su završili takmičarski deo sezone 2015/16. Iako je naša selekcija poražena u sve tri utakmice na turniru u Novom Sadu, sezona 2015/16 za pionirksu selekciju bila je vrlo uspešna. Selekcija, većinom sastavljena od igrača mlađeg godišta, ubedljivo je osvojila prvo mesto u svojoj grupi u Sremu, osvojila drugo mesto u Play off-u i plasirala se na polufinalni turnir Kvalitetne lige Vojvodine gde je igrala protiv najboljih timova iz Novog Sada, Subotice i Pančeva.
<
20.03.2016. DUNAV UBEDLJIV U ALEKSINCU,
NAPREDAK MAKSI KO - DUNAV 58:76
     
     Košarkaši Dunava ostvarili su pobedu na vrućem gostovanju u Aleksincu. U okviru 22.kola DMLS, Dunav je kao gost savladao Napredak Maksi Ko rezultatom 58:76 (16:22, 13:21, 14:18, 15:15).
     Utakmica u Hali sportova u Aleksincu bila je izuzetno značajna za obe ekipe. Napredak se bori za opstanak, Dunav za jednu od dve pozicije koje vode u KLS. Očekivala se neizvesna utakmica ali je na terenu postojao samo jedan tim. Igrači Dunava pružili su jednu od najboljih partija ove sezone. Od prvog do poslednjeg minuta bili su na visokom nivou, na obe strane terena. Domaćini nisu imali rešenja za odličnu igru Alasa u odbrani. Dunav je iz minuta u minut uvećavao prednost a na odmor se otišlo rezultatom 29:43. Igrači Dunava nastavili su u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Igra domaćih se potpuno raspala, publika se odavno utišala a Dunav je u par navrata imao i 26 poena prednosti. Na kraju, više nego zaslužena pobeda Dunava rezultatom 58:76. U Dunavu su se istakli Zorčić (18p, 7sk), Turukalo (17p, šut 8/10) i Sočanac (15p, 4sk), dok su kod Aleksinčana najbolji bili Miladinović (20p, 3sk) i Pavlović (14p, 5sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Napredak - Dunav.
     Sledeće subote, Dunav na svom terenu dočekuje Beko iz Beograda. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da još jednom ispune halu i pruže podršku igračima Dunava.
15.03.2016. JOŠ JEDAN TATA U KLUBU !!!

     
      Branko Kavurin, prvotimac Dunava i trener mlađih pionira i minibasketaša, postao je tata!!!

     Branku i Aleksandri čestitamo rođenje male Sare!!! 

13.03.2016. FURIOZNA ČETVRTINA ALASA ZA +30,
DUNAV - SLOBODA 99:69
     
     Dunav je na svom parketu savladao Slobodu iz Užica, u okviru 21.kola DMLS, rezultatom 99:69 (19:26, 20:19, 22:19, 38:05).
     Navijači Dunava ponovo su ispunili halu i u prelomnim momentima pružili sjajnu podršku igračima Dunava. Užičanu su u meč ušli silno motivisani, želeći da ostvare novu pobedu u borbi za opstanak. Trideset minuta igrači Slobode bili su igri. U pojedinim momentima diktirali su tempo i bili u prednosti od čak 12 poena (23:35). Igrači Dunava nikako nisu uspevali da dođu do svoje igre. Osetilo se da nedostaje svežine usled bolesti i povreda nekoliko igrača. Šut spolja nikako nije išao domaće ali onda je usledila četvrta četvrtina. Nošeni podrškom sa tribina, igrači Dunava u prva četiri minuta poslednje deonice prave seriju 17-0 i slamaju otpor gostiju u potpunosti. Igrači Slobode, fizički su potpuno pali i nisu imali snage a ni dovoljan broj igrača, usled problema sa ličnim greškama, da se vrate u igru. Prednost Dunava se povećavala iz minuta u minut pa je rezultat poslednje četvrtine iznosio 38:5. Ovom pobedom Dunav se izjednačio sa liderom na tabeli tako da sada obe ekipe imaju dve pobede više od konkurenata. Najbolji kod Dunava bili su Zorčić (13p, 14sk), Majstorović (18p, 6sk) i Dugošija (14p, 7sk), dok su se kod gostiju istakli Anđić (14p, 5sk) i Otašević (12p, 4os). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku KSS LIVE Stats.
     Dunav u narednom kolu putuje u Aleksinac na gostovanje ekipi Napredak Maksi Co koja vodi borbu za opstanak u ligi.

06.03.2016. MK: POBEDA MLAĐIH PIONIRA U DERBIJU

     U derbiju dve prvoplasirane ekipe takmičenja za mlađe pionire, naša selekcija pobedila je na gostovanju u Inđiji ekipu Železničar Star Basket rezultatom 42:65. Ovom pobedom mlađi pioniri su sada na korak od osvajanja prvog mesta u ligi Srema i plasmana na polufinalni turnir Vojvodine. U narednom kolu naša ekipa dočekuje LSK II iz Laćarka. Tabela U13
      Mlađi pioniri 2 poraženi su na gostovanju u Golubincima od ekipe Jadrana rezultatom 38:35. U narednom kolu naša ekipa gostuje u Laćarku ekipi LSK I. Tabela U13
     Minibasketaši su poraženi na svom terenu od ekipe Železničar Star Basket rezultatom 14:24. Tabela U11

05.03.2016. DRAMA U SPENSU PRIPALA ALASIMA,
VOJVODINA - DUNAV 86:87
     
     U izjednačenoj i izuzetno dramatičnoj utakmici 20.kola Druge lige Srbije, košarkaši Dunava slavili su u Spensu, na gostovanju protiv Vojvodine, rezultatom 86:87 (20:20, 15:22, 32:25, 19:20).
     Novosađani, sa mladim timom, brzim i agresivnim, sa prepoznatljivim presingom po celom terenu svih 40 minuta, mnogim ekipama su ove sezone pomrsili račune pa ne čudi njihov visok plasman na tabeli. Tako je bilo i sinoć u maloj sali Spensa. U prvom poluvremenu igralo se koš za koš da bi tek u poslednja dva minuta igrači Dunava uspeli da naprave malu prednost (35:42). Drugi deo počeo je odlično za Alase. Već posle tri minuta igre u trećoj četvrtini, Dunav je imao i najveću prednost na utakmici (39:53). Tada se bude domaćini i serijom osvojenih lopti, poenima iz kontranapada i za tri poena u potpunosti anuliraju prednost Dunava i u poslednju četvrtinu se ušlo sa nerešenim rezultatom. Ponovo su Alasi bili nešto bolji i imali prednost od sedam poena četiri minuta pre kraja ali su uporni igrači Vojvodine uspeli da uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu. U poslednja dva minuta, u dramatičnoj završnici, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi utakmica bila odlučena poenima sa linije slobodnih bacanja, dve sekunde pre kraja, u korist Dunava. Kompletnu statistiku i kretanje rezultata možete pogledati na linku Vojvodina - Dunav.
     Dunav je pobedom zadržao drugu poziciju na tabeli a u narednom kolu na svom terenu dočekuje Slobodu iz Užica.
28.02.2016. ALASI PORAŽENI U DERBIJU,
DUNAV - DYNAMIC BG 67:81
     
     U derbi utakmici 19.kola Druge lige Srbije, Dunav je poražen na svom parketu od ekipe Dynamic BG rezultatom 67:81 (26:25, 13:17, 13:19, 15:20).
     Istinski praznik košarke viđen je u subotu u Belegišu. Tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta, već pola sata pre početka meča. Mnogo poznatih imena iz sveta košarke došlo je da isprati utakmicu dve prvoplasirane ekipe na tabeli DMLS ali nažalost hala je bila mala da primi sve zainteresovane ljubitelje košarke. U izuzetno fer i korektnoj, sportskoj atmosferi, kako na tribinama tako i na parketu, bolja je bila beogradska ekipa. Derbi je opravdao očekivanja i navijači i jednog i drugog tima nemaju šta da zamere svojim ljubimcima. Košarkaši Dunava ušli su silno motivisani u ovaj meč. U prvom poluvremenu, uz pomoć podrške sa tribina, uspevali su da pariraju, u ovoj utakmici izuzetno raspoloženoj ekipi Dinamika. U drugom poluvremenu presudila je nešto bolja fizička priprema, mnogo veće iskustvo i veći broj raspoloženih igrača večeras, da Dinamik ostvari pobedu i zadrži lidersku poziciju. Alasima je u drugom delu nedostajalo energije i raspoloženih igrača u rotaciji, kao posledica povreda i izostanaka zbog bolesti u prethodnom periodu. Odličnom igrom, pre svega spoljnih igrača, Dinamik je već u prvih par minuta treće četvrtine napravo osetniju prednost koju je čuvao do kraja utakmice. Najbolji kod domaćih bili su Sočanac (19p, 3as), Zorčić (12p, 7sk, 9bl) i Majstorović (17p, 4sk), dok su se kod gostiju istakli Radulović (20p, 4as), Krstović (20p) i Nađfeji (20p, 5sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku KSS LIVE Stats.
     Nakon ove utakmice, Dinamik i Dunav su i dalje na prve dve pozicije na tabeli. U narednom kolu Dunav gostuje u Novom Sadu ekipi Vojvodine.

28.02.2016. PIONIRI OSTVARILI PLASMAN NA POLUFINALNI TURNIR KSV
     
     Pionirska selekcija napravila je veliki uspeh! Kao drugoplasirana u Sremu, naša ekipa ostvarila je plasman na polufinalni turnir Kvalitetne lige Vojvodine. Iako su naši pioniri poraženi u poslednjem kolu, na svom terenu, od ekipe LSK iz Laćarka rezultatom 58:61 (12:17, 10:14, 08:20, 28:10), zbog bolje koš razlike u međusobnom duelu i pobede u gostima sa 20 poena razlike, pioniri će zasluženo učestvovati u samoj završnici Kvalitene lige Vojvodine. Bila je ovo vrlo čudna utakmica u kojoj su naši igrači pokazali dva lica. Sve do poslednjeg perioda naš tim nije ličio na sebe. Igralo se bez energije i borbenosti. Ipak, u poslednjoj četvrtini naš tim odigrao je na nivou kako je igrao u većem delu sezone pa je anulirana prednost gostiju koja je u jednom momentu iznosila i 21 poen razlike. Mogli su pioniri i do pobede ali je loša igra u prve tri deonice presudila. Još jednom se pokazalo da nema lakih pobeda.
      Kadeti su u zaostaloj utakmici 11.kola poraženi na svom terenu od ekipe LSK rezultatom 80:87. U narednm kolu kadeti dočekuju Ru Koš. U 18.kolu lige za mlađe pionire, dve naše selekcije odmerile su snage. Mlađi pioniri 1 savladali su drugare iz druge selekcije rezultatom 47:45. U narednom kolu mlađi pioniri 1 gostuju u Inđiji dok mlađi pioniri 2 dočekuju Jadran iz Golubinaca.
     
22.02.2016. MK: PORAZ PIONIRA, SLEDI NAJVAŽNIJA
UTAKMICA

     U trećoj utakmici Play Off-a za Pionire, naša selekcija poražena je na gostovanju u Inđiji od ekipe Železničar Star Basket rezultatom 66:56 (18:13, 17:10, 10:18, 21:15). Zaslužena pobeda domaćina koji je fizički snažnija ekipa i sigurno je bio favorit u ovoj utakmici. To je trebalo da bude dodatni motiv našim igračima, da se nadigravaju i željom i borbom pokažu snažan otpor. Međutim, za razliku od prvog susreta u Novim Banovcima, naša ekipa nije dala sve od sebe. U nekoliko navrata bili su pioniri Omladinca nadomak preokreta ali nije bilo dovoljno snage i volje većine igrača. Iz ovog poraza je potrebno izvući pouke i nastaviti sa dobrim radom i igrama. Sledeće subote našu ekipu očekuje najbitnija utakmica. U poslednjem kolu Play Off-a, na domaćem terenu, potrebna je pobeda ili eventualno poraz do 19 poena razlike protiv ekipe LSK Laćarak, da bi se obezbedio plasman u završnicu Kvalitetne lige KSV. Utakmica Omladinac - LSK igra se u subotu od 16h45 u hali u Novim Banovcima.
     Kadeti su na gostovanju u Inđiji ostvarili pobedu nad ekipom Železničar rezultatom 54:60. U narednom kolu kadeti gostuju ekipi LSK u Laćarku.
     Mlađi pioniri 1 su slavili na gostovanju u Staroj Pazovi rezultatom 26:52.
     Mlađi pioniri 2 su poraženi na svom terenu od ekipe Mladost 014 Platičevo rezultatom 37:53. U narednom kolu sledu duel dve naše selekcije mlađih pionira.
     Minibasketaši Dunava pobedili su vršnjake iz Rume, ekipu Ru Koš rezultatom 40:25. Narednog vikenda Dunav gostuje ekipi Jadran iz Golubinaca.

21.02.2016. ALASIMA PRIJA DUBOČICA,
ZDRAVLJE - DUNAV 60:69
     
     Košarkaši Dunava vraćaju se iz Leskovca sa nova dva boda. U 18.kolu Druge lige Srbije, Dunav je kao gost savladao Zdravlje rezultatom 60:69 (14:17, 17:18, 11:11, 18:23).
     Pred oko 500 gledalaca viđena je neizvesna utakmica koja je rešena u poslednja dva minuta. Ekipe Dunava i Zdravlja su u ovaj meč ušle u potpuno zamenjenim ulogama i sa potpuno obrnutim ciljevima u odnosu na početak sezone. Leskovčani, koji su u takmičenje ušli sa ciljem da se bore za sam vrh tabele, sada vode grčevitu borbu za opstanak, pa je svakom timu izuzetno teško da odnese bodove iz Dubočice. Dunav, kome je kao debitantu u ligi, prvi cilj opstanak, trenutno vodi borbu za sam vrh tabele. Kao i u prethodnom kolu, Dunav je bio oslabljen neigranjem Dugošije i Miljkovića ali su zato ostali igrači odradili odličan posao, prvenstveno u odbrani. Kontrolisali su igrači Dunava rezultat i slično kao i na prethodnom gostovanju u Nišu, u većem delu meča bili u blagoj prednosti ali nisu uspevali ranije da prelome meč u svoju korist. Najveću prednost Banovčani su imali u 34.minutu (47:57) ali su Leskovčani na kratko, uspeli da vrate neizvesnost u meč. Završnica, pripada igračima Dunava, koji su tako opravdali ulogu favorita na osnovu plasmana na tabeli i zabeležili novu pobedu, rezultatom 60:69. Dunav su na ovoj utakmici predvodili Vuković (23p, 9sk), Zorčić (22p, 9sk) i Sočanac (10p, 5as), dok su kod Zdravlja najbolji bili Tešanović (23p, 7sk) i Jovanović (13p, 11sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Zdravlje - Dunav.
     Posle odigranih utakmica 18.kola, Dynamic i Dunav se trenutno nalaze na vrhu tabele sa 14 pobeda i 4 poraza. Upravo ove dve ekipe, u 19.kolu, sastaće se naredne subote u Belegišu sa početkom u 19h. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu u što većem broju i pruže podršku igračima Dunava.
15.02.2016. VELIKA POBEDA PIONIRA U LAĆARKU
     
     Nakon nesrećnog poraza u prvom kolu Play off-a, naši pioniri su u drugoj utakmici, na gostovanju u Laćarku, ubedljivo savladali domaću ekipu LSK, rezultatom 50:70 (12:20, 13:26, 21:07, 04:17). Iako je protivnik fizički i po visini dominantnija ekipa, naši pioniri uspeli su da, odličnom igrom od starta, već u prvom poluvremenu steknu osetniju prednost. U trećoj četvrtini dolazi do opuštanja što domaći koriste da smanje zaostatak ali su naši pioniri odigrali bolje u poslednjoj deonici i na kraju zasluženo slavili. Ovom pobedom naša ekipa je na pragu plasmana u narednu fazu takmičenja a narednog vikenda, sledi utakmica protiv Železničar Star Basketa u Inđiji. Tabela i rezultati PLAY OFF U15.

      U ostalim utakmicama proteklog vikenda postignuti su sledeći rezultati:

      ML.PIONIRI 1: Dunav I - N.Pazova 75:28
      ML.PIONIRI 2: Ru Koš - Dunav II 73:38
      MINIBASKET: St.Pazova - Dunav 47:28
14.02.2016. ALASI NADIGRALI ZLATIBORCE
DUNAV - ZLATIBOR 86:78
     
     Kao i u prvom delu sezone, i ovoga puta su Dunav i Zlatibor odigrali kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu. Na radost navijača Dunava, i ovoga puta su Alasi slavili. U 17.kolu Druge lige Srbije, Dunav je na svom parketu savladao Zlatibor iz Čajetine rezultatom 86:78 (21:18, 18:18, 28:13, 19:29).
     Publika koja je ispunila halu do poslednjeg mesta imala je priliku da vidi odličnu košarkašku predstavu. Domaći su nastupili bez povređenih Dugošije i Miljkovića, dok kod gostiju Micević nije ulazio u igru. Iako je Dunav bio u prednosti svih 40 minuta i na kraju treće deonice imao najveću prednost (67:49), utakmica nije bila rešena do poslednjeg minuta. U prvom poluvremenu viđena je izjednačena borba. Domaći su kontrolisali igru i rezultat ali nisu uspevali da se rezultatski "odlepe". Treću četvrtinu Dunav je odigrao furiozno. Iz minuta u minut se povećavala prednost i činilo se da je utakmica rešena. Borbeni i uporni gosti iz Čajetine nisu se predavali. Serijom 11-1 u prva tri minuta poslednje deonice, Zlatiborci se vraćaju u utakmicu. Ipak, igrači Dunava nisu dozvolili veće opuštanje i potpuni preokret, pa su na kraju zasluženo slavili rezultatom 86:78. U redovima pobednika najbolji su bili Vuković (23p, 7sk), Popović (18p, 4sk) i Zorčić (12p, 17sk, 5bl), dok su se kod poraženih istakli Đokić (23p, 5sk) i Vasić (13p). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku KSS LIVE Stats.
     U narednom kolu Dunav putuje u Leskovac gde ih očekuje utakmica sa ekipom Zdravlja. Utakmica u Leskovcu igra se u subotu od 18h.

11.02.2016. PORAZ PIONIRA U PRVOM KOLU PLAY OFF-A
OMLADINAC - ŽELEZNIČAR S. 45:60
     
     U krcatoj "Tesla Areni" u Novim Banovcima, naša pionirska ekipa poražena je u prvom kolu Play off-a, od ekipe Železničar Star Basket iz Inđije rezultatom 45:60 (20:17, 14:11, 08:15, 03:17). Bila je ovo odlična utakmica dva odlična tima, sa čvrstim i jakim odbranama i malim brojem poena. Nažalost, sudije nisu bile na nivou kvaliteta i važnosti utakmice, što je svakako više uticalo na našu ekipu s obzirom da nije bila u kompletnom sastavu zbog brojnih povreda. Prvo poluvreme naš tim odigrao je odlično ali je u drugom duža klupa Železničara bila odlučujući faktor. Gosti u tom periodu pojačavaju odbranu, naš tim ulazi u problem sa ličnim greškama, odbrana malo popušta a u napadu je ponestalo snage, pa su gosti odneli pobedu. Iako je Železničar i pre utakmice važio za favorita, naši igrači pružili su odličan otpor i bili ravnopravan protivnik.


     Pionire očekuju još tri utakmice u Play off-u. U narednom kolu gostuju u Laćarku, ekipi LSK. Još uvek nije ništa rešeno pa će verovatno dvomeč sa Laćarkom odlučiti ko će od ove dve ekipe, pored Železničara, u nastavak takmičenja. Utakmica LSK - Omladinac igra se u nedelju od 14h u Laćarku. Tabelu, rezultate i raspored možete pogledati ovde: U15 Pioniri PLAY OFF.
08.02.2016. REZULTATI UTAKMICA

     Kadeti su u okviru 13.kola na svom terenu savladali ekipu Stare Pazove rezultatom 84:53. Narednog vikenda naša ekipa je slobodna a zatim sledi gostovanje u Inđiji.
     Prvu utakmicu Play off grupe, pioniri će odigrati u SREDU od 20h45 u hali u Novim Banovcima protiv ekipe Železničar Star Basket iz Inđije.
     Mlađi pioniri nastavili su seriju pobeda. Na gostovanju u Rumi, slavili su protiv ekipe Slovena rezultatom 73:21. Narednog vikenda mlađi pioniri dočekuju Novu Pazovu.
     Druga selekcija mlađih pionira ostvarila je pobedu na svom terenu protiv ekipe LSK II iz Laćarka rezultatom 41:33. U narednom kolu druga selekcija mlađih pionira gostuje u Rumi ekipi Ru Koš.
     Minibasketaši su slavili na svom parketu protiv ekipe Pink iz Šimanovaca rezultatom 50:30. Sledećeg vikenda minibasketaši gostuju u Staroj Pazovi.

07.02.2016. DVA BODA IZ NIŠA I DRUGO MESTO NA TABELI,
NIŠ FAIR PLAY - DUNAV 51:59
     
     U okviru 16.kola Druge lige Srbije, Dunav je gostovao u Nišu, ekipi Niš Fair Play, ostvarivši pobedu rezultatom 51:59 (16:18, 10:16, 11:13, 14:12).
     Iako je domaćin trenutno poslednji na tabeli, teško je bilo očekivati laku pobedu Dunava. Kao i u prvom delu sezone Nišlije su pružile snažan otpor. Alasi su konstantno bili u blagoj prednosti ali nikako nisu uspeli da prelome utakmicu. Najveća prednost iznosila je 13 poena (29:42) ali od tog momenta domaćin igra bolje i u 34.minutu uspeva da uhvati priključak (46:49). Ipak, iskusnija i kvalitetnija ekipa Dunava, serijom 8-0 u poslednjih par minuta rešava pitanje pobednika. U pobedničkoj ekipi istakli su se Zorčić (8bl, 9sk), Miljković (13p) i Majstorović (13p, 4sk), dok su kod domaćih najbolji bili Cenić (13p) i Jovanović (12sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Niš Fair Play - Dunav.
     Posle odigranih utakmica 16.kola, Dunav je trenutno drugi na tabeli. Sledeće subote, od 19h, Alasi na svom parketu dočekuju ekipu Zlatibora iz Čajetine.
01.02.2016. ALASI POBEDOM DO TREĆE POZICIJE,
DUNAV - PIROT 82:75
     
    Još jedna odlična košarkaška predstava viđena je u hali u Belegišu. Dunav i Pirot, kao i u prvom delu, odigrali su uzbudljivu ali veoma kvalitetnu utakmicu, koja se po oceni mnogih može okarakterisati i kao prvoligaška. Ponovo su Alasi bili za nijansu bolji i na kraju zasluženo slavili rezultatom 82:75 (24:16, 18:21, 22:24, 18:14).
     Pred ispunjenim tribinama i navijačima koji su u momentima kada se odlučivao pobednik napravili izuzetnu atmosferu, košarkaši Dunava savladali su teškog protivnika i zauzeli treću poziciju na tabeli, sa samo jednom pobedom zaostatka u odnosu na vodeći dvojac, Planu i Dinamik. Starobanovčani su nešto bolje otvorili utakmicu i na kraju i prve i druge četvrtine, imali blagu prednost. Prvo poluvreme obeležili su uspešni šutevi za tri poena i jednih i drugih (ukupno 14 pogođenih trojki). Treću deonicu Pirot je odigrao bolje ali nije uspeo da preokrene rezultat u svoju korist. Serijom 10-0, u periodu od 29. do 35.minuta, Dunav pravi osetniju prednost koju uspešno čuva do kraja utakmice. Čestitke za izuzetnu borbenost ali i fer plej, zaslužuju igrači obe ekipe. U Dunavu su se istakli Zorčić (19p, 7sk) i Sočanac (11p, 5as) dok su u redovima Pirota najbolji bili Rašić (15p, 8sk) i Filipović (18p). Statistiku možete pogledati na linku Dunav - Pirot STAT.
     U narednom kolu Dunav putuje u Niš. Utakmica se igra u subotu od 18h30.
<
01.02.2016. PIONIRI BEZ PORAZA, POČINJE PLAY OFF!
     
     Pioniri su završili ligaški deo bez poraza! Prošlog vikenda, naša selekcija odigrala je dve utakmice, obe u gostima, u Novoj Pazovi i u Golubincima. Ostvarene su dve ubedljive pobede, protiv Nove Pazove rezultatom 84:23, a protiv Jadrana rezultatom 85:49. Već narednog vikenda počinje play off, četiri nove utakmice i borba za plasman u završnicu Kvalitetne lige Vojvodine. Uz naše pionire, u play off su se plasirale i ekipe Slovena, iz naše grupe, kao i LSK Laćarak i Železničar SB Inđija, iz grupe B, sa kojima ćemo odmeriti snage. Prva utakmica igra se već u subotu, od 19h u Novim Banovcima, naši momci dočekuju neporaženu ekipu Železničar Star Basket iz Inđije, koja je i prvi favorit u novoj grupi. Sigurno je da neće biti lako i da je pred pionirima veliki izazov. Sigurno je i da su naši momci igrama u prvih 14 kola zaslužili podršku navijača, posebno sada kada je najpotrebnija. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu u što većem broju u halu i podrže pionire na putu do nove pobede!
01.02.2016. REZULTATI ODIGRANIH UTAKMICA
     
     Kadeti: Ru Koš - Omladinac 53:92
     Pioniri: N.Pazova - Omladinac 23:84
     Pioniri: Jadran - Omladinac 49:85
     Ml.pioniri: Dunav I - LSK I 55:31
     Ml.pioniri: Žel.Star Basket - Dunav II 93:27
     Minibasket: Deč - Dunav 10:56
24.01.2016. ALASI SAVLADALI PRVOPLASIRANU PLANU,
DUNAV - PLANA HARDEX 83:78
     
     Dunav je pobedom počeo drugi deo prvenstva. U utakmici 14.kola Druge lige Srbije, košarkaši Dunava savladali su prvoplasiranu ekipu Plana Hardex, rezultatom 83:78 (14:11, 23:13, 22:30, 24:24) i tako se revanširali za poraz u prvom kolu.
     Ponovo je u Belegišu viđena jedna uzbudljiva utakmica. U prvih deset minuta nijedna ekipa nije prikazala dobru igru. Mali broj poena uz veliki broj grešaka na obe strane verovatno je posledica pauze i priprema koje su prošli igrači u prethodnih mesec dana. U drugoj deonici domaći košarkaši odigrali su bolje i stekli osetniju prednost za drugo poluvreme (37:24). Na samom startu treće četvrtine Dunav pravi seriju 5-0 i dolazi do najveće prednosti (42:24). Činilo se mnogima da je utakmica odlučena ali nisu tako mislili igrači iz Velike Plane. Strpljivom igrom u napadu i agresivnom odbranom po celom terenu, polako su topili prednost Alasa. Četiri minuta pre kraja, gosti su došli na samo dva poena zaostatka i uveli utakmicu u neizvesnu završnicu. Ipak, za razliku od prvog kola, igrači Dunava su ovoga puta odigrali mnogo bolje u poslednja dva minuta i priveli utakmicu kraju u svoju korist rezultatom 83:78. U slučaju eventualnog izjednačenog broja bodova, Dunav je sada u prednosti nad Planom zbog bolje koš razlike. Kod Dunava istakli su se Popović (17p, 5sk), Miljković (14p) i Zorčić (14p, 12sk), dok su u Plani najbolji bili Stefanović (35p) i Todorović (20p, 7sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Dunav - Plana Hardex.
     Sledećeg vikenda Dunav će ponovo igrati na svom terenu i to protiv ekipe Pirota.
23.01.2016. PIONIRI DEKLASIRALI SLOVEN
     
     U predposlednjem kolu takmičenja u grupi, pioniri su na svom terenu ugostili Sloven iz Rume. Viđena je izuzetno dobra igra naših pionira u svim segmentima igre i veoma ubedljiva pobeda nad drugoplasiranom ekipom iz Rume, rezultatom 112:31 (24:06, 31:04, 20:15, 37:06). Svi igrači su imali priliku da zaugraju i svi su opravdali poverenje trenera borbenom i dobrom igrom. Našu ekipu očekuje još gostovanje u Novoj Pazovi narednog vikenda a zatim predstoji priprema za prava iskušenja u završnici takmičenja Kvalitetne lige Vojvodine.  
01.01.2016. SREĆNA NOVA GODINA I BOŽIĆNI PRAZNICI
     
     Košarkaški klub Dunav svim svojim članovima, prijateljima kluba, navijačima i svim ljubiteljima košarke želi Srećnu Novu Godinu i Božićne praznike !!!

30.12.2015. PIONIRI PETI NA PETROVGRAD KUPU
     
     Pionirska selekcija našeg kluba učestvovala je na prestižnom turniru Petrovgrad Cup u Zrenjaninu. Ostvarene su dve pobede i dva poraza. U utakmicama u grupi naši pioniri bili su bolji od Velike Kikinde dok su poraženi od ekipa Sports World i Petrovgrad. U utakmici za peto mesto, naša ekipa bila je bolja od Modriče (BiH).


U grupi:
Sports World - Omladinac 84:56
Omladinac - Velika Kikinda 86:49
Petrovgrad - Omladinac 83:49
Za V mesto:
Omladinac - Modriča 71:44
27.12.2015. NOVOGODIŠNJE DRUŽENJE NOVIH ČLANOVA

     KK Dunav & KK Omladinac organizovali su Novogodišnje druženje za sve nove članove školica košarke iz Novih Banovaca, Starih Banovaca i Belegiša. Odigrano je tri utakmice, održano takmičenje u šutiranju a na kraju i druženje sa Deda Mrazom koji je svim mališanima uručio paketiće...      

     Više fotografija pogledajte na našoj FACEBOOK stranici.

27.12.2015. POBEDA ZA KRAJ NAJUSPEŠNIJE GODINE
DUNAV - PROLETER NAFTAGAS 91:74
     
     U poslednjoj utakmici u 2015.godini i poslednjoj u prvom delu prvenstva Druge lige Srbije, košarkaši Dunava savladali su Proleter Naftagas iz Zrenjanina rezultatom 91:74 (15:19, 23:19, 31:19, 22:17).
     Dunav je u ovu utakmicu ušao posle dva vezana poraza a gosti iz Zrenjanina posle pobede nad liderom na tabeli. Dunav je i večeras nastupio u oslabljenom sastavu zbog povreda ali su Alasi uz pomoć svojih navijača uspeli da osvoje nove bodove. Prva deonica je pripala Proleteru ali do poluvremena ni jedna ekipa nije uspela da napravi veću prednost. Igralo se koš za koš pa se i na odmor otišlo nerešenim rezultatom (38:38). Početak drugog poluvremena u potpunosti pripada Banovčanima, koji u prvih pet minuta treće četvrtine, serijom 17-2 stiči veliku i nedostižnu prednost. Pokušavali su igrači Proletera, šutem spolja preko izuzetno raspoloženog Lalića, da stignu prednost domaćih ali im to nije polazilo za rukom, pre svega zbog dobre igre Dunava u odbrani i lakih poena iz kontranapada. Na kraju ubedljiva i zaslužena pobeda Dunava koji drži čvrsto četvrtu poziciju na tabeli sa skorom 9-4 i samo jednom pobedom zaostatka u odnosu na drugoplasiranu ekipu. Proleter deli sedmo mesto sa skorom 6-7.
     Najkorisniji u pobedničkoj ekipi bili su Zorčić (17p, 7bl), Vuković (19p, 5sk) i Majstorović (17p, 6as), dok su se kod Proletera istakli Lalić (35p, 4sk) i Subotić (14p, 10sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku KSS LIVE Stats.

24.12.2015. DODELJENE NAGRADE KSV ZA 2015.GODINU,
KK DUNAV NAJBOLJI KLUB
     
     Košarkaški savez Vojvodine organizovao je u Novom Sadu prigodan Novogodišnji koktel u SPC Vojvodina, kome su prisustvovali i čelnici KSS, Predsednik Dragan Đilas, v.d. Generalnog sekretara Dejan Tomašević i Koordinator regiona Boško Adžić. Tom prilikom dodeljene su i nagrade najboljim pojedincima i klubovima.
     Za najbolji muški košarkaški klub u 2015.godini proglašen je KK Dunav iz Starih Banovaca. KK Dunav osnovan je 1976.godine i naredne godine proslaviće 40 godina uspešnog postojanja. Za ovaj period kroz klub je prošlo mnogo generacija, kako igrača tako i ljudi koji su vodili klub, nasleđujući jedni druge i nastavljajući gde su prethodni stali. Kuriozitet je da je klub bez prekida, svake godine od osnivanja, učestvovao u zvaničnim seniorskim takmičenjima. Pored seniora, klub mnogo pažnje posvećuje i mlađim kategorijama. Trenutno u klubu košarku trenira blizu 200 članova, dečaka i devojčica, iz celog Podunavlja, u svim uzrasnim kategorijama, a o njima se brine 7 školovanih trenera. Poslednjih desetak godina klub vodi grupa mladih momaka, volontera, koji uz pomoć bivših, starijih i iskusnijih, članova uprave, i uz pomoć ostalih sugrađana i lokalne samouprave, uspeva da iz godine u godinu klub podigne na viši nivo organizacije. Godine 2008. kroz baraž, iz regiona 3, grupe Centar, ostvaren je plasman u Prvu srpsku ligu grupa Sever (Prvu regionalnu ligu). Prethodna, sezona 2014/15, ostaće upisana u istoriji kluba kao sezona u kojoj je ostvaren najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji kluba. Osvojeno je prvo mesto bez i jednog poraza i plasman u republički rang, Drugu ligu Srbiju, u kojoj u debitantskoj sezoni, klub ostvaruje zapažene rezultate.

24.12.2015. MLAĐI PIONIRI BOLJI OD ZEMUNA
     
     Mlađi pioniri su, nakon završenog ligaškog takmičenja u ovoj kalendarskoj godini bez poraza (10-0), odigrali utakmicu sa ekipom Zemun 1, koja takođe u beogradskoj grupi nema nijedan poraz. Naši momci su odigrali sjajnu partiju i ubedljivo slavili rezultatom 63:45. Kako Zemun važi za klub koji je već godinama u samom vrhu u državi, po radu i rezultatima mlađih kategorija, ova pobeda dobija još više na značaju. Čestitke svim igračima i trenerima koji su na sjajan način obeležili 2015.godinu.
24.12.2015. PIONIRI NA PRESTIŽNOM TURNIRU U ZRENJANINU
     
     Naši pioniri učestvovaće na prestižnom turniru "Petrovgrad Cup 2015" koji se održava u nedelju i ponedeljak u Zrenjaninu. Pored naše ekipe, učestvuju još i Sports World, Velika Kikinda, Petrovgrad, Spartak, Modriča i Železničar. Svaka ekipa odigraće tri utakmice u grupi i jednu za plasman. Raspored i satnicu možete pogledati u prilogu.

Petrovgrad Cup 2015 - RASPORED
21.12.2015. MK: ZAVRŠEN PRVI DEO, SLEDI PAUZA
     
     Selekcije mlađih kategorija proteklog vikenda odigrale su poslednje ligaške utakmice u ovoj godini i sada sledi pauza u takmičenjima do 23.januara.
     MLAĐI PIONIRI 2: Dunav II - St.Pazova 36:43
     MINIBASKET: Dunav - Omladinac 15:56
     PIONIRI 2 (Belegiš): Omladinac II - Podrinje 13:37

18.12.2015. DESETKOVANI ALASI UBEDLJIVO PORAŽENI,
MLADOST SP - DUNAV 96:79
     
     U 12.kolu Druge lige Srbije, košarkaši Dunava poraženi su na gostovanju u Smederevskoj Palanci od ekipe Mladosti, ubedljivim rezultatom 96:79 (17:17, 21:20, 32:18, 26:24).
     Dunav je večeras nastupio izuzetno oslabljen, bez Dugošije, Miljkovića, Sočanca i Vasića ali to nikako ne može biti opravdanje za bledu igru, posebno u drugom poluvremenu. U prvih dvadeset minuta, rezultat je bio u egalu. Posle početnih ispitivanja snaga, Dunav je u jednom momentu druge deonice zaigrao bolje i imao prednost od šest poena ali je to bilo sve što su Alasi na ovom meču uradili. U trećoj četvrtini viđena je potpuna dominacija domaćih košarkaša. Ekipa Mladosti odigrala je sa mnogo više energije i želje za pobedom i ovom periodu igre napravila je veliku, ispostavilo se, nedostižnu prednost. Dunav je u dosadašnjem delu prvenstva važio za ekipu koja prima mali broj koševa pa sama činjenica da je protivnik ubacio 96 poena, dovoljno govori o igri i pristupu večeras. Kompletnu statistiku sa utakmice Mladost SP - Dunav, možete pogledati na linku KSS Live Stats.
     Dunav, nažalost, nije uspeo da iskoristiti poraze vodećih ekipa na tabeli ali će priliku da popravi utisak sa večerašnje utakmice imati u subotu, u poslednjem kolu prvog dela prvenstva, kada na svom terenu dočekuje Proleter iz Zrenjanina.
13.12.2015. MK: JOŠ JEDAN USPEŠAN VIKEND
     
     Za nama je još jedan uspešan vikend mlađih slekcija.
     Kadeti su ostvarili sedmu pobedu u prvenstvu, savladaviši u gostima Novu Pazovu rezultatom 51:44. U poslednjoj utakmici u ovoj godini, kadeti dočekuju Železničar. (Tabela U17)
     Pioniri su tri kola pre kraja regularnog dela ostvarili plasman u Play-off. Na svom paretu, pred velikim brojem gledalaca u hali u Starim Banovcima, pioniri su savladali ekipu LSK II rezultatom 85:51. Iako gosti u svojim redovima imaju puno visokih igrača, naši pioniri su odigrali odlično i deseta pobeda nije dolazila u pitanje ni jednog trenutka. Narednog vikenda pioniri gostuju u Platičevu a zatim sledi pauza. (Tabela U15)
     Pioniri II, sekcija Belegiš, poražena je od ekipe Srem Basket rezultatom 45:16. U narednom kolu selekcija Belegiša dočekuje Podrinje. (Tabela U15).
     Kao i svoji stariji drugari, i Mlađi pioniri ostvarili su desetu uzastopnu pobedu. Na gostovanju u Platičevu, savladana je ekipa Mladost 014 rezultatom 67:58. Prva selekcija mlađih pionira narednu ligašku utakmicu odigraće krajem januara. Drugi tim mlađih pionira poražen je na svom terenu od Nove Pazove rezultatom 20:37. U poslednjoj utakmici u ovoj godini, sledećeg vikenda mlađi pioniri II dočekuju Staru Pazovu. (Tabela U13)
     Minibasket selekcija ostvarila je pobedu protiv ekipe Železničar Star Basket iz Inđije rezultatom 45:16. Narednog vikenda očekuje nas ligaški duel naša dva udružena kluba, minibasket selekcija Dunava i Omladinca, a zatim sledi zimska pauza. (Tabela U11)
13.12.2015. PORAZ KOD KUĆE POSLE 974 DANA,
DUNAV - SREM 71:74
     
     I to se moralo jednom desiti. Posle tačno 974 dana, košarkaši Dunava poraženi su u jednoj ligaškoj utakmici na domaćem terenu. Poslednji put bilo je to u sezoni 2012/13, 13.aprila 2013.godine, u 24.kolu Prve regionalne lige Sever, od ekipe Sv.Đorđe iz Žitišta. Večeras, u 11.kolu Druge lige Srbije, Dunav Srem 71:74 (20:18, 15:20, 16:13, 20:23).
     U lepom ambijentu Hale u Belegišu, pred ispunjenim tribinama, stari poznanici Dunav i Srem odigrali su izuzetno uzbudljivu utakmicu. Od prvog do poslednjeg minuta utakmica je bila neizvesna. Činjenica da ni jedna ekipa nije uspela da napravi prednost veću od šest poena razlike dovoljno govori koliko je uzbudljivo bilo večeras, pa se tako i u poslednjih dvadesetak sekundi ušlo sa nerešenim rezultatom. Više sreće u završnici imali su gosti iz Sremske Mitrovice i na kraju zasluženo slavili trojkom u poslednjim trenucima. Sigurno ne bi bilo nezasluženo ni da su Banovčani trijumfovali ali ostaje utisak da su košarkaši Dunava sami sebe pobedili večeras. Da li zbog umora, određenog pritiska ili nešto manje iskustva, večeras košarkaši Dunava nisu imali svoje veče. Izuzetno loš procenat šuta slobodnih bacanja (12/25) i trojki (5/25), uz nekoliko propusta u napadu i odbrani u poslednjim minutima, glavni su uzrok poraza. Nakon ove utakmice, nije se mnogo toga promenilo na tabeli. Dunav i Srem, sada sa četvrte odnosno treće pozicije, sa indentičnim skorom 8-3, nastavljaju borbu za vrh i trku za vodećim dvojcem, Planom i Dinamikom, pa nas sigurno očekuje još uzbuđenja. U redovima pobednika istakli su se Đorđić (25p, 7sk) i Vasiljević (20p, 4as), dok su kod domaćih najbolji bili Zorčić (18p, 7sk, 4bl) i Dugošija (10p, 9sk). Statistiku možete pogledati na linku Stat Dunav-Srem.
     Narednog vikenda igrače Dunava očekuje teško gostovanje u Smederevskoj Palanci, ekipi koja je u usponu forme, a zatim u poslednjem kolu prvog dela Alasi dočekuju uvek neugodni Proleter.
07.12.2015. PREOKRETOM DO NOVIH BODOVA
BEKO - DUNAV 76:86
     
     Posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, Dunav je ostvario pobedu na gostovanju u Padinskoj Skeli, protiv ekipe Beko, rezultatom 76:86 (26:12, 19:16, 18:26, 13:32).
     U desetom kolu Druge lige Srbije, Dunav je zabeležio osmu pobedu. Dva poluvremena, dva potpuno različita lica Banovčana. Izgleda da su dve tešeke utakmice u samo nekoliko dana, prvo protiv Napretka a zatim i FMP-a, ostavili traga na igračima Dunava. Ništa nije polazilo za rukom Alasima u prvih dvadeset minuta. U odbrani su delovali nemoćno, bez energije i prepoznatljive agresivnosti. Domaći su to znalački iskoristili i od starta gradili prednost koja je u jednom momentu iznosila i velikih, činilo se tada nedostižnih, dvadeset poena razlike. I pored zaostatka, košarkašli Dunava verovali su u pobedu i kvalitet koji je sigurno bio na njihovoj strani. U drugom poluvremenu, pokazali su karakter, kao i pobednički mentalitet i napravili preokret kakav se retko viđa. Rezultat drugih dvadeset minuta 58:31 dovoljno govori o igri u drugom poluvremenu. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina mnogobrojne publike koja je došla da ih bodri, igrači Dunava ostvarili su značajnu pobedu pred derbi utakmicu sa ekipom Srema iz Sremske Mitrovice. U redovima plavih istakli su se Majstorović (20p, 4as), Dugošija (8p, 9sk, 5as) i Kavurin (12p, 4sk, 2as). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Beko - Dunav.
     Nakon ovog kola, Dunav deli drugo mesto sa ekipom Dinamika, sa jednom pobedom manje u odnosu na prvoplasiranu Planu. U narednom kolu, u derbi utakmici, Dunav na svom parketu dočekuje Srem, u NEDELJU od 19h u hali u Belegišu.
07.12.2015. MK: NASTAVLJENE SERIJE POBEDA
     
     Selekcije mlađih kategorija nastavljaju sa uspešnim nastupima u svojim ligama.
     Kadeti su ostvarili pobedu na gostovanju u Staroj Pazovi rezultatom 71:59. Ovo je ukupno šesta pobeda kadeta koji narednog vikenda gostuju u Novoj Pazovi.
     Pioniri su ponovo odigrali odlično i ubedljivo slavili protiv ekipe Pinka rezultatom 114:18 ! Odigrali su naši momci bez greške, od samog početka angažovano, poštujući protivnika. Nikog nije lako pobediti sa velikom razlikom. Primetan je veliki napredak ekipe u odnosu na početak takmičenja. U narednom kolu pioniri dočekuju ekipu LSK II.
     Pionirska selekcija Belegiša poražena je na svom terenu od ekipe Železničar Star Basket rezultatom 36:84. U narednom kolu, selekcija Belegiša gostuje ekipi Srem Basket iz Pećinaca.
     Mlađi pioniri i dalje su neporaženi. Na domaćem terenu, savladana je ekipa Ru Koša rezultatom 65:23. Mlađi pioniri će u goste narednog vikenda, u Platičevo ekipi Mladost 014. Druga selekcija mlađih pionira poražena je u Platičevu rezultatom 59:31, u zaostaloj utakmici šestog kola. Svoju utakmicu redovnog desetog kola odigraće u sredu u Rumi protiv ekipe Slovena, a za vikend će biti domaćini Novoj Pazovi.
     Minibasket selekcija poražena je u uzbudljivoj utakmici od Nove Pazove rezultatom 27:29. Minibasketaši će u narednom kolu u goste ekipi Slovena iz Rume.
02.12.2015. KUP, ALASI NAMUČILI FMP
DUNAV - FMP 54:61
     
     Na utakmici drugog stepena Kupa Srbije, u kojoj su se sastali Dunav iz Starih Banovaca i FMP iz Beograda, viđena je odlična košarkaška predstava. Pred prepunim tribinama hale u Belegišu, FMP je slavio rezultatom 54:61 (14:16, 12:14, 16:14, 12:17).
     Navijači Dunava i ljubitelji košarke iz regiona, ispunili su halu do maksimuma, koja je nažalost bila mala da primi sve zainteresovane. Nošeni podrškom sa tribina, Banovčani su bili u igri svih 40 minuta i nisu bili daleko da naprave iznenađenje. Odlično su igrači Dunava otvorili meč i nakon sedam minuta igre imali prednost 14:6. Od tog trenutka, budi se i lider na tabeli KLS. Košarkaši iz Železnika, krajem prve i početkom druge deonice, prave seriju 12-0 i preuzimaju vođstvo koje su zadržali i do poluvremena (26:30). Igralo se čvrsto i agresivno i u trećoj četvrtini u kojoj je Dunav bio za nijansu bolji pa se u poslednjih deset minuta ušlo sa rezultatom 42:44. Početak poslednje deonice u potpunosti pripada FMP-u koji pravi prednost 42:51. Nisu se predavali Alasi. Trojkom Vukovića četiri minuta pre kraja, koja je podigla sve u hali na noge, u potpunosti se vraćaju u utakmicu (52:53). Ipak, košarkaši FMP-a opravdali su ulogu favorita i u završnici serijom 11-2 prelomili utakmicu u svoju korist za konačnih 54:61. Kod igrača i navijača Dunava ostao je mali žal za podvigom i pobedom nad prvoplasiranom ekipom KLS ali svakako svi mogu biti zadovoljni prikazanom igrom. FMP je ekipa koja ove sezone u proseku postiže 82 poena a igrači Dunava su odličnom odbranom uspeli da spuste Beograđane na samo 61 poen. Nije ovo bilo napadačko i šutersko veče Banovčana ali su i pored toga ispraćeni burnim aplauzom publike koja je uživala u lepoj košarkaškoj predstavi.
     Najkorisniji u pobedničkoj ekipi bili su Dobrić (16p, 7sk), Đoković (10p, 3as) i Radovanović (10p, 5sk), dok su se kod domaćina istakli Vuković (12p, 13sk) i Sočanac (12p, 4sk). Kompletnu statistiku možete pogledati na linku Fiba LIVE Stats ili preuzeti OVDE.


    Više fotografija pogledajte na našoj FACEBOOK stranici.
30.11.2015. ALASI BOLJI OD NAPRETKA, SLEDI FMP
DUNAV - NAPREDAK MAKSI KO 77:62
     
     U utakmici 9.kola Druge lige Srbije, Dunav iz Starih Banovaca ostvario je pobedu na svom parketu protiv ekipe Napredak Maksi Ko iz Aleksinca, rezultatom 77:62 (21:17, 15:19, 23:15, 18:11).
     Još jednom su ljubitelji košarke ispunili tribine hale u Belegišu i tako napravili lep ambijent koji su upotpunili igrači obe ekipe, odigravši kvalitetnu utakmicu. Napredak je u goste Dunavu došao posle dve pobede i nesrećnog poraza od lidera na svom terenu. Predvođeni iskusnim stručnjakom Boškom Đokićem, uspeli su Aleksinčani da pariraju Alasima u prvih dvadest minuta. Posle početne prednosti domaćih, gosti su u drugoj deonici preokrenuli rezultat i u jednom momentu imali sedam poena prednosti (25:32) ali su do poluvremena Starobanovčani uspeli da se vrate u igru, pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom (36:36). U drugih dvadeset minuta igre, potpuno druga slika na terenu. Domaći su odmah na startu napravili seriju 8-0. Dunav je zaigrao mnogo angažovanije u odbrani za koju gosti nisu imali rešenja, što govori podatak da su u drugom poluvremenu postigli samo 26 poena. Iz dobre odbrane, Dunav je kontra-napadima dolazio do lakih poena i na kraju zasluženo pobedio, rezultatom 77:62. Ovo je sedma pobeda Dunava koji sada zauzima treće mesto na tabeli dok je Napredak zabeležio šesti poraz. U redovima pobednika istakli su se Zorčić (10p, 10sk, 9bl) i Majstorović (21p, 5os), dok su kod poraženih najbolji bili Miladinović (17p, 3os) i Šikman (11p, 9sk). Statistiku sa utakmice možete pogledati na linku Statistika Dunav - Napredak.
     Dunav će narednu utakmicu odigrati u Kupu, protiv FMP-a na svom terenu u sredu od 19h30, a nakon toga sledi gostovanje Beku u Beogradu.

30.11.2015. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA
     
     Minibasketaši su poraženi na gostovanju u Staroj Pazovi rezultatom 21:18. U narednom kolu, minibasket selekcija na svom terenu dočekuje ekipu Nove Pazove. (Tabela U11)
     Mlađi pioniri nastavili su pobednički niz, na gostovanju u Laćarku ekipi LSK 2. Pobedom 44:21 ostvarili su osmu uzstopnu pobedu. U narednom kolu mlađi pioniri na svom terenu dočekuju Ru Koš. Druga selekcija mlađih pionira poražena je na svom terenu od ekipe LSK 1 rezultatom 43:64. U narednom kolu mlađi pioniri 2 gostuju Slovenu u Rumi. (Tabela U13)
     Pioniri su i dalje nepobedivi. Seriju ubedljivih pobeda nastavili su na svom terenu protiv ekipe Železničar Star Basket 2, pobedivši rezultatom 75:42. U narednom kolu, iako kao gosti po rasporedu, pioniri će protiv ekipe Pinka igrati na svom terenu. (Tabela U15 A)
     Druga ekipa Pionira (Belegiš), poražena je na gostovanju u Laćarku, od ekipe LSK 1 rezultatom 85:27. U narednom kolu pioniri 2 igraju u Belegišu protiv ekipe Železničar Star Basket. (Tabela U15 B)
     Kadeti su ostvarili petu pobedu u ligi, savladavši kao gosti ekipu Ru Koša rezultatom 77:70. U narednom kolu kadeti će ponovo igrati na strani i to protiv Stare Pazove. (Tabela U17)
25.11.2015. DM&G NOVI PRIJATELJ KLUBA,
NOVI DRESOVI ZA MLAĐE PIONIRE
     
     Mlađi pioniri dobili su novu garnituru dresova. Zahvaljujući novom prijatelju kluba, kompaniji "DM&G" iz Novih Banovaca, koja se bavi drumskim prevozom tereta, mlađi pioniri dobili su komplet svetlih dresova. Članovi selekcije izabrali su model dresa po uzoru na seniore. Nadamo se da će i u novim dresovima biti uspešni, kao što su bili i do sada. Mlađi pioniri, posle osam kola zauzimaju prvo mesto na tabeli i trenutno su jedina neporažena ekipa. Zahvaljujemo se i ovim putem kompaniji „DM&G“ na donaciji.
25.11.2015. POKLON MAJICE ZA SVE ČLANOVE MK
     
     U toku ove nedelje, svi članovi mlađih kategorija dobiće na poklon majicu sa obeležjima kluba. Majice su obezbeđene za sve selekcije, iz Starih, Novih Banovaca i Belegiša, od minibasketa do kadeta. Takođe, u toku je upis novih članova, pa će poklon majicu dobiti i svi oni koji sada počnu da treniraju košarku.
     
     Majice su obezbeđene zahvaljujući donacijama kompanija „Steluni Shipping“, „Miljković V. Silosi“ i „Termomont MG“, kojima se i ovim putem zahvaljujemo na pomoći.
22.11.2015. UPIS NOVIH ČLANOVA
     
     Košarkaški klubovi Dunav i Omladinac organizuju upis novih članova, za sve dečake i devojčice uzrasta do V razreda. U toku prošle nedelje, u Osnovnim školama u Novim i Starim Banovcima, organizovani su promotivni treninzi, na kojima su, pored članova mlađih kategorija, promoteri bili Dejan Majstorović, aktuelni Prvak Sveta u basketu 3x3 i Marko Dugošija aktuelni Prvak Srbije u basketu 3x3, inače obojica Banovčani i prvotimci Dunava. Zahvaljujemo se našim promoterima, kao i školama, na pomoći i saradnji u organizaciji ovih lepih druženja sa najmlađima.
     Svi koji žele da počnu da treniraju košarku mogu doći na treninge koji se održavaju u sali u Starim Banovcima, utorkom od 18h30, subotom od 12h i nedeljom od 10h30. Za više informacija, kontakt telefon 064/283-52-07, trener Branko. Svi novi članovi na poklon dobijaju majicu kluba.
     Fotografije i video materijal sa promo treninga pogledajte ovde:


22.11.2015. ALASIMA BODOVI U UŽICU,
SLOBODA - DUNAV 77:83
     
     Alasi su nastavili sa dobrim partijama na gostujućim terenima. U hali Veliki park u Užicu, u utakmici 8.kola Druge lige Srbije, Dunav je savladao ekipu Slobode rezultatom 77:83 (23:22, 21:26, 25:15, 08:20).
     Iako oslabljeni, bez povređenih Majstorovića, Vasića i Kavurina, košarkaši Dunava ostvarili su veliku pobedu na gostovanju u Užicu. U prvih dvadeset minuta viđena je izjednačena borba. Prva deonica pripala je domaćinu, dok su u drugoj, igrači Dunava odigrali nešto bolje i na odmor se otišlo rezultatom 40:44. Sloboda je odlično odigrala u trećoj četvrtini. Uz pomoć svojih navijača i pre svega poenima iz igre jedan na jedan, preokrenuli su rezultat i stvorili osetniju prednost u tridesetom minutu utakmice (69:61). Nisu se predavali igrači Dunava. Sjajnom odbranom na startu poslednje deonice i timskom igrom u napadu, Alasi prave seriju 10-0 i potpuno se vraćaju u utakmicu. U poslednjih pet minuta ušlo se sa nerešenim rezultatom (73:73). Igrači Slobode nisu imali rešenje za odbranu Dunava i do kraja utakmice su uspeli da postignu samo četiri poena. Košarkaši Dunava, pored odlične odbrane, strpljivom igrom u napadu prelomili su meč u svoju korist i na kraju zasluženo slavili rezultatom 77:83. U redovima Dunava istakli su se Zorčić (22p, 9sk), Miljković (16p), Sočanac (16p, 5as) i Dugošija (7p, 10sk). Ovo je šesta pobeda Dunava koji se sada nalazi na deobi trećeg mesta na tabeli. Statistiku sa utakmice možete pogledati na linku Statistika Sloboda - Dunav.
     U narednom kolu, Dunav na svom terenu, u NEDELJU od 19h, dočekuje ekipu Napredak Maksi Ko iz Aleksinca.

22.11.2015. REZULTATI MK: TRI POBEDE I DVA PORAZA
     
     U utakmicama koje su odigrane ovog vikenda, naše selekcije postigle su sledeće rezultate:
     Kadeti su poraženi u Laćarku, od prvoplasirane ekipe LSK rezultatom 92:70. Kadeti dele drugo mesto sa ekipom Ru Koša sa kojom će u narednom kolu odmeriti snage u Rumi. (Tabela U17)
     Pioniri su odlaganje svoje utakmice iskoristili da odigraju prijateljsku utakmicu sa Crvenom Zvezdom u Beogradu. Bila je ovo prilika da naši pioniri odmere snage sa prvakom države, sa momcima koji su fizički mnogo dominantniji. Utakmica se igrala dva puta po 40 minuta, bez zaustavljanja a rezultat na kraju je bio 132:42 za Beograđane. I pored ubedljivog poraza, ova utakmica će puno značiti našim momcima. Pioniri naredne nedelje igraju na svom parketu utakmicu 9.kola protiv ekipe Železničar Star Basket. (Tabela U15 A)
     Druga selekcija pionira poražena je na svom terenu u Belegišu od Vojke reultatom 12:70. U narednom kolu pioniri 2 gostuju u Laćarku. (Tabela U15 B)
     Mlađi pioniri su u derbi utakmici savladali Železničar Star Basket iz Inđije rezultatom 53:44 i tako su sada jedina neporažena ekipa. U narednom kolu mlađi pioniri 1 gostuju u Laćarku. Druga selekcija mlađih pionira ostvarila je prvu pobedu savladavši Jadran iz Golubinaca rezultatom 34:17. U narednom kolu druga selekcija dočekuje LSK iz Laćarka na svom terernu. (Tabela U13)
     Minibasketaši su ostvarili pobedu protive ekipe Železničar Star Basket rezultatom 32:29. U narednom kolu minibasketaši ponovo gostuju i to u Staroj Pazovi. (Tabela U11)
15.11.2015. PETA POBEDA DUNAVA,
DUNAV - VOJVODINA 78:71
     
     Košarkaši Dunava nastavili su niz nepobedivosti na domaćem terenu, savladavši novosadsku Vojvodinu rezultatom 78:71 (19:23, 23:12, 16:11, 20:25).
     Utakmica je odigrana pred više od tri stotine gledalaca koji su imali priliku da vide uzbudljivu i brzu košarku. Ekipa Vojvodine, sastavljena od mladih igrača, fizički izuzetno spremnih, svih 40 minuta igrala je presing po celom terenu. Starobanovčani se nisu najbolje snašli na početku utakmice pa su gosti diktirali tempo u prvoj deonici, stvorivši prednost u sedmom minutu od devet poena razlike (10:19). U drugoj četvrtini, domaći su odigrali mnogo bolje u odbrani i sa nekoliko kontranapada u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist. Na odmor se otišlo rezultatom 42:35. Dunav je nastavio sa dobrom odbranom i u trećoj deonici a u napadu se oslanjao na svoje visoke igrače i igru pod košem, koristivši prednost u tom segmentu u odnosu na goste iz Novog Sada. Tri minuta pre kraja, pri rezultatu 76:61, što je bila i najveća prednost Dunava, činilo se da je utakmica u potpunosti odlučena. Međutim, ponovo su igrači Dunava stali u završnici, kao i na prethodne dve utakmice na domaćem terenu, što gosti znalački koriste i serijom lakih koševa smanjuju prednost na samo šest poena zaostatka. Usledio je minut odmora domaće ekipe, posle koga su Alasi rutinski priveli kraju utakmicu u svoju korist. Najkorisniji u redovima Dunava bili su Zorčić (24p, 10sk, 8as), Miljković (14p, 6sk) i Vuković (12p, 10sk). Kod Vojvodine istakli su se Bjelica (18p, 3as), Prica (15p, 10sk) i Domović Bulut (11p, 4sk). Statistiku možete preuzeti OVDE ili pogledati na linku Statistika Dunav - Vojvodina.
     U narednom kolu, Dunav putuje u Užice u goste ekipi Slobode.

15.11.2015. MK: ODLIČNI REZULTATI,
MLAĐI PIONIRI ODMERILI SNAGE
     
     Dve naše selekcije mlađih pionira sastale su se ovog vikenda u utakmici 7.kola takmičenja U13 KSV. Igrači podeljeni u dve selekcije, koji praktično čine jedan tim, odmerili su snage a rezultat na kraju utakmice je bio Dunav II - Dunav I 41:45. U narednom kolu Dunav I dočekuje Železničar Star Basket, dok Dunav II gostuje ekipi Jadrana.
      Minibasketaši su ostvarili drugu pobedu savladavši na svom terenu ekipu Jadrana rezultatom 26:17. U narednom kolu minibasketaši gostuju u Inđiji ekipi Železničar Star Basket.
     Pioniri su svoju utakmicu odigrali još u sredu kada su savladali Novu Pazovu pa su slobodan vikend iskoristili za prijateljsku utakmicu u Surčinu. Naši pioniri bili su bolji i pobedili i tako se revanširali Surčincima za poraz u pripremnom periodu. U narednom kolu pioniri gostuju ekipi Jadrana.
     Druga selekcija pionira (sekcija Belegiš) poražena je na gostvoanju u Staroj Pazovi rezultatom 75:29. Sledeće subote Belegišani dočekuju Vojku.
    Kadeti su u četvrtak, u 4.kolu, na svom terenu slavili protiv Nove Pazove rezultatom 118:21. Novu pobedu ostvarili su danas, u 5.kolu na gostovanju u Inđiji protiv ekipe Železničara rezultatom 58:72. Narednog vikenda kadeti gostuju u Laćarku.
11.11.2015. SEDAM UTAKMICA, SEDAM POBEDA
     
     U utakmici 7.kola Kvalitetne lige, grupa Srem A, naši pioniri su ostvarili i sedmu uzastopnu pobedu.
      Večeras je u Novim Banovcima, u derbiju kola, rezultatom 111:49 savladana ekipa Nove Pazove, koja je do ove utakmice doživela samo jedan poraz. Od prvog minuta su naši momci krenuli brzo i agresivno i već u prvoj četvrtini stvorena je prednost za mirniji nastavak (27:07). Do kraja utakmice nije bilo neizvesnosti pa su naši igrači samo povećavali prednost za velikih 62 poena razlike na kraju utakmice. U brzoj igri bilo je i grešaka ali svakako da možemo biti zadovoljni pristupom i prikazanom igrom večeras. Na današnjoj utakmici nastupili su: Mrđić 16p, Vujasin 14p, Radisavljević 2p, Crnomarković 10p, Gojak 10p, Turčinović 11p, Kalapać 2p, Kovačević 12p, Četnik 6p, Mirković 2p, Graovac 22p, Tanović 4p. U narednom kolu, pioniri gostuju ekipi Jadrana iz Golubinaca. Tabelu i ostale rezultate možete pogledati ovde.     
08.11.2015. MK: TRI POBEDE I PORAZ
     
     Ovog vikenda u takmičenjima mlađih kategorija ostvarene su tri pobede i jedan poraz. Najuzbudljivije utakmice odigrali su pioniri, kako prva, tako i druga selekcija (sekcija Belegiš).
     Pioniri 1 su pobednički niz nastavili na gostovanju u Rumi, protiv ekipe Slovena. Utakmica je bila neizvesna svih 40 minuta. Domaćin je bio u prednosti u većem delu meča ali su naši košarkaši smogli snage na kraju i zasluženo slavili rezultatom 56:60. Nije ovo bila najsjajnija igra našeg tima ali je dobro što je i pored slabije igre ostvarena pobeda. U narednom kolu pioniri dočekuju Novu Pazovu. (Tabela U15 A)
     Druga selekcija pionira, sekcija Belegiš, ostvarila je prvu pobedu u ligi, savladavši na domaćem terenu u neizvesnoj završnici ekipu Ru Koša iz Rume, rezultatom 49:48. Sledećeg vikenda, pioniri 2 gostuju Staroj Pazovi. (Tabela U15 B)
     Mlađi pioniri su ostvarili još jednu ubedljivu pobedu. Na domaćem terenu savladana je ekipa Stare Pazove rezultatom 81:18. U sledećem kolu sastaće se dve naše selekcije mlađih pionira, druga protiv prve. (Tabela U13)
     Minibasketaši su u 5.kolu Medius minibasket lige poraženi na gostovanju u Rumi od ekipe Ru Koš rezultatom 43:35. U narednom kolu, najmlađi košarkaši dočekuju Jadran iz Golubinaca. (Tabela U11)
     Utakmica druge selekcije mlađih pionira je odložena a kadeti će svoju utakmicu odigrati u četvrtak, na svom terenu, protiv Nove Pazove.
07.11.2015. ČASTAN PORAZ U BEOGRADU,
DYNAMIC - DUNAV 74:65
     
     U utakmici 6.kola Druge lige Srbije, košarkaši Dunava poraženi su na gostovanju u Beogradu od ekipe Dynamic rezultatom 74:65 (18:17, 18:22, 24:12, 14:14).      Dunav je, kao po običaju, loše počeo utakmicu, što su domaći igrači iskoristili i brzo stvorili prednost od devet poena (16:7). Od tog momenta, Alasi su zaigrali mnogo bolje. Serijom 10-2 u potpunosti su se vratili u utakmicu a odličnom igrom u drugoj četvrtini preokrenuli rezultat u svoju korist (33:39). Domaćin nije dozvolio Dunavu da do odmora napravi veću prednost pa se na poluvreme otišlo rezultatom 36:39. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je Dynamic, tim koji je po kvalitetu i imenima sigurno u rangu najboljih superligaša, napravio veliku, ispostaviće se, nedostižnu prednost. Dynamic je ovu deonicu dobio rezultatom 24:12. U momentima kada se utakmica "lomila", Bogavac, Krstović, Nađfeji i Radulović (ove nedelje prešao iz Plane) pogodili su nekoliko teških šuteva dok igrači Dunava nisu uspevali da pogode iz otvorenih pozicija. Alasi su uspeli na četiri minuta pre kraja da priđu na minus sedam ali nisu imali snage za preokret. Utakmica je završena u senci neugodne povrede Marka Dugošije, najboljeg pojedinca Dunava na ovoj utakmici, koji je u 32. minutu, u jednom žestokom duelu zaradio posekotinu na licu. Pored Dugošije (6p, 13sk, 3as) kod Dunava su se istakli Miljković (13p, 4sk), Zorčić (16p, 4sk) i Majstorović (20p), dok su kod Dynamica najbolji bili Bogavac (15p, 10sk), Krstović (10p, 7sk), Nađfeji (14p) i Radulović (12p). Statistiku možete pogledati na linku Statistika Dynamic - Dunav.
     U narednom kolu, u subotu 14.novembra od 19h, Dunav na svom parketu u Belegišu, dočekuje Vojvodinu.
02.11.2015. ODLIČAN UČINAK MLAĐIH SELEKCIJA
     
     Proteklog vikenda, naše selekcije ostvarile su sledeće rezultate u takmičenjima MK:
     Minibasketaši su poraženi na svom terenu od ekipe Stare Pazove, rezultatom 14:40. U narednom kolu minibasket selekcija gostuje u Rumi.
     Mlađi pioniri su ubedljivo slavili na gostovanju u Novoj Pazovi rezultatom 29:71 i tako ostali neporaženi od starta prvenstva. Sledećeg vikenda mlađi pioniri dočekuju Staru Pazovu. Druga selekcija mlađih pionira poražena je na svom terenu od ekipe Ru Koš rezultatom 27:41.
     Nesvakidašnji događaj na utakmicama mlađih kategorija dogodio se ovog vikenda. Utakmica pionira Omladinac - Mladost 014 nije završena. U drugoj četvrtini, kod rezultata 38:10 za Omladinac, trener gostiju povukao je ekipu iz Platičeva sa terena, pa je tako utakmica prekinuta i nije odigrana do kraja. Očekuje se odluka Komesara takmičenja u vezi sa ovim događajem.
     Kadeti su na svom terenu ubedljivo slavili protiv ekipe Stare Pazove, rezultatom 87:50. U narednom kolu, kadeti ponovo igraju kod kuće i to protiv ekipe Nove Pazove.
     Tabele i rezultate možete pogledati na stranici MK Rezultati.
31.10.2015. MLAĐIM KATEGORIJAMA PRIHOD OD ULAZNICA
     
     Posle mnogo godina, na zahtev velikog broja navijača, ponovo se prodaju karte na utakmicama Košarkaškog kluba Dunav. Ceo prihod od ulaznica sa sinoćne utakmice Dunav - Zdravlje, biće namenjen kupovini sportske opreme za mlađe kategorije.
     
     KK Dunav se zahvaljuje svim navijačima i prijateljima kluba koji su sinoć bili na utakmci i pružili podršku našim košarkašima.
30.10.2015. ALASI NADIGRALI LESKOVČANE,
DUNAV - ZDRAVLJE 73:65
     
     Starobanovčani su ostvarili novu pobedu, četvrtu u nizu. U utakmici 5.kola, Dunav je na svom terenu savladao Zdravlje iz Leskovca rezultatom 73:65 (16:19, 26:12, 18:17, 13:17).
     Utakmica je odigrana u lepom ambijentu, koji su upotpunili navijači i ljubitelji košarke, još jednom ispunivši tribine hale u Belegišu. Pre utakmice teško se moglo reći ko je favorit, Dunav koji je do večerašnjeg duela imao skor 3-1 ili Zdravlje sa 1-3, za mnoge pomalo i iznenađujući odnos pobeda i poraza na početku takmičenja. To se i potvrdilo tokom same utakmice. Leskovčani su mnogo bolje otvorili meč i pred kraj prve deonice imali prednost 10:18. Brzo su košarkaši Dunava uhvatili priključak i odličnom igrom u drugoj četvrtini napravili preokret i značajnu prednost sa kojom su otišli na odmor (42:31). U trećoj četvrtini Dunav je održavao prednost a u prvih pet minuta četvrte, povećao do velikih 17 poena razlike. Nisu se gosti predavali. Serijom 10-0 smanjili su prednost Alasa na samo šest poena ali nije bilo više ni snage ni vremena za preokret. Na kraju, zaslužena pobeda Dunava rezultatom 73:65, za još jedno slavlje navijača i prijatelja kluba. U redovima Zdravlja izdvojili su se Tešanović (20p, 7/11 iz igre) i Marojević (11p, 5sk), a kod domaćih Vuković (16p, 7sk) i Majstorović (12p, 6 osvojenih lopti). Statistiku možete preuzeti OVDE ili pogledati na linku Statistika Dunav - Zdravlje.
     U narednom kolu, u subotu 7.novembra od 13h, Dunav gostuje u Beogradu, ekipi Dynamic.

28.10.2015. RASPORED UTAKMICA ZA VIKEND

Seniori: Dunav - Zdravlje, PETAK 20h, Belegiš
Kadeti: Omladinac - St.Pazova, nedelja 13h, Stari Banovci
Pioniri 1: Omladinac I - Mladost 014, nedelja 12h15, Novi Banovci
Pioniri 2: Podrinje - Omladinac II, ODLOŽENO
Ml.pioniri 1: N.Pazova - Dunav I, nedelja 9h, N.Pazova
Ml.pioniri 2: Dunav II - Ru Koš, subota 13h15, Stari Banovci
Minibasket: Dunav - St.Pazova, nedelja 11h45, Stari Banovci
25.10.2015. ALASI SLAVILI U ČAJETINI,
ZLATIBOR - DUNAV 70:74
     
     Košarkaši Dunava, u utakmici četvrtog kola Druge lige Srbije, ostvarili su i treću pobedu za redom. Alasi su slavili na vrućem gostovanju u Čajetini, protiv ekipe Zlatibora, rezultatom 70:74 (14:19, 20:18, 21:10, 15:27).
     Bilo je ovo treće gostovanje Dunava u prva četiri kola, koje će kao i prethodno u Pirotu, ostati u lepom sećanju igračima Dunava. U Čajetini je viđena uzbudljiva utakmica, u prelepom ambijentu pred više od tri stotine gledalaca. Domaći navijači su svih 40 minuta bodrili svoj klub i bili pravi "šesti" igrač Zlatiborcima. Dunav se nije najbolje snašao na početku utakmice pa su domaći u prvih pet minuta prvi stvorili veću prednost (10:2). Alasi su zatim zaigrali bolje i brzo preokrenuli reultat u svoju korist. Do poluvremena, na koje se otišlo rezultatom 34:37 za Dunav, ni jedna ekipa nije uspela da napravi veću prednost. Krajem treće i početkom četvrte deonice, Zlatibor serijom poena dolazi do najveće prednosti (57:47). Košarkaši Dunava od tog momenta, odličnom igrom u odbrani i strpljivom u napadu, iz minuta u minut smanjuju prednost domaćina i serijom 14-0 potpuno preokreću rezultat u svoju korist, pet minuta pre kraja. Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su Alasi još jednom pokazali karakter pobednika i uspeli da sačuvaju blagu prednost do kraja utakmice. Na kraju, zaslužena pobeda Dunava, na teškom gostovanju protiv vrlo kvalitetne ekipe Zlatibora. Na ovoj utakmici, u ekipi Dunava izdvojili su se Majstorović D. (25p, 5/10 za tri), Dugošija M. (6po, 9sk, 6as) i Zorčić L. (17p, 6sk). Statistiku možete pogledati na linku Takmičenja KSS.
     U narednom kolu, Dunav na svom terenu dočekuje ekipu Zdravlja iz Leskovca, dugogdišnjeg prvoligaša i finalistu Kupa Jugoslavije u sezoni 1999/2000. Utakmica Dunav - Zdravlje, igra se u PETAK 30.10. u Belegišu od 20h.
25.10.2015. USPEŠAN VIKEND I ZA MLAĐE SELEKCIJE

     Kadeti su slavili protiv ekipe Ru Koš, rezultatom 58:62 (12:14, 14:20, 14:17, 18:11). Posle dva kola, kadeti imaju pobedu i poraz, a u narednom kolu dočekuju Staru Pazovu. (Tabela U17)
     Pioniri su nastavili sa ubedljivim pobedama. Na gostovanju u Laćarku, pioniri su ubedljivo slavili protiv ekipe LSK II, rezultatom 32:89 (07:28, 17:25, 04:15, 04:21). Ovo je četvrta uzastopna pobeda pionira koji će u sledećem kolu dočekati ekipu Mladost 014 iz Platičeva. (Tabela U15-A)
     Druga selekcija pionira (sekcija Belegiš), poražena je na svom terenu od ekipe Srem Basket, rezultatom 58:68 (14:16, 15:27, 18:17, 11:08). U narednom kolu, pioniri II igraju u gostima protiv ekipe Podrinje iz Mačvanske Mitrovice. (Tabela U15-B)
    Mlađi pioniri su takođe ostvarili pobedu, treću u nizu. Na domaćem terenu, ubedljivo je savladana ekipa Sloven iz Rume, rezultatom 105:31 (32:09, 20:03, 25:11, 28:08). U narednom kolu, mlađi pioniri gostuju u Novoj Pazovi. Druga selekcija mlađih pionira poražena je na gostovanju u Laćarku od tima LSK II, rezultatom 60:31 (12:07, 17:07, 16:09, 15:08). U narednom kolu, druga selekcija na svom terenu dočekuje Ru Koš. (Tabela U13)
    Minibasketaši su poraženi na gostovanju u Šimanovcima od ekipe Pink rezultatom 52:25. Sledeće nedelje, minibasket selekcija igra kod kuće, protiv ekipe Stare Pazove.

19.10.2015. NOVA POBEDA DUNAVA,
DUNAV - NIŠ FAIR PLAY 67:61
     
     U okviru 3.kola Druge lige Srbije, u hali u Belegišu, sastali su se Dunav iz Starih Banovaca i Niš Fair Play iz Niša. Bila je ovo prva utakmica Dunava na domaćem terenu, ove sezone i u ovom rangu takmičenja, pa je publika ispunila halu do poslednjeg mesta. Pred oko 350 gledalaca, odigrana je uzbudljiva utakmica.      
   Gosti iz Niša su bolje počeli i u prvih pet minuta imali blagu prednost ali su igrači Dunava brzo uhvatili priključak. Do poluvremena se igralo koš za koš. Ekipe su se smenjivale u vođstvu a na odmor se otišlo rezultatom 40:37 za domaće. U drugom poluvremenu, Dunav je odigrao mnogo bolje i zahvaljujući boljoj pripremljenosti i većem broju kvalitetnijih igrača na raspolaganju, napravio veliku prednost u trećoj četvrtini, koja je, ispostaviće se, bila odlučujuća. U poslednjih sedam minuta utakmice, dolazi do velikog pada u igri Dunava što gosti znalački koriste i na tri minuta pre kraja, smanjuju zaostatak (65:58), uglavnom poenima za tri poena. Ipak, Alasi nisu dozvolili potpuni preokret, sačuvavši prednost do kraja utakmice. Na kraju, zaslužena pobeda Dunava rezultatom 67:61, koji je na ovoj utakmici nastupio oslabljen, bez Majstorovića i Sočanca. U timu Nišlija najbolji su bili Stanisavljević Stefan (10p, 3as) i Tričković Darko (15p, 7/8 iz igre), dok su kod Starobanovčana najbolji bili Zorčić Lazar (17p, 8sk, 7bl) i Vuković Nikola (10p, 5sk). Statistiku možete preuzeti OVDE ili pogledati na sajtu Takmičenja KSS.
     U narednom kolu Dunav putuje u Čajetinu na utakmicu protiv ekipe Zlatibor.

19.10.2015. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA

(kadeti) OMLADINAC - LSK 61:87
(pioniri 1) OMLADINAC I - PINK 103:49
(pioniri 2) ŽEL.ST.BASKET - OMLADINAC II 104:18
(ml.pioniri 1) LSK - DUNAV I 49:63
(ml.pioniri 2) DUNAV II - ŽEL.ST.BASKET 12:68
(minibasket) DUNAV - DEČ 58:03
12.10.2015. ISTORIJSKA POBEDA DUNAVA,
PIROT - DUNAV 81:83
     
     Košarkaši Dunava ostvarili su istorijsku pobedu, prvu u klupskoj istoriji u ovom rangu takmičenja. U drugom kolu Druge lige Srbije, Alasi su slavili na gostovanju u Pirotu, posle produžetka rezultatom 81:83 (15:22, 20:15, 20:20, 19:17, 07:09).
     Samo oni koji ne poznaju ekipu Dunava i klub iz Starih Banovaca, rekli bi da je pobeda na vrućem gostovanju u Pirotu iznenađenje. Dunav je i u prvom kolu pokazao da može ravnopravno da igra sa svim protivnicima, kada je sa pola koša poražen u Velikoj Plani. Ovoga puta, sreća, ali zaslužena, bila je na strani Alasa. Utakmica je bila više nego uzbudljiva, svih 45 minuta. U prelepom ambijentu u Pirotu, pred oko 700 gledalaca, viđena je prava drama. Domaći su odlično otvorili meč (7-0) ali Dunav brzo pravi preokret pa je na kraju prve četvrtine bilo 15-22. Alasi su u jednom momentu prvog dela imali i +8 ali su domaći to brzo anulirali pa se kasnije, sve do kraja utakmice, igralo koš za koš. U neizvesnoj završnici regularnog dela, Pirot je imao +3 ali je Dunav, poenima sa linije penala u samoj završnici, izjednačio i izborio produžetak. U dodatnih pet minuta, Alasi su imali više koncetracije i na kraju zasluženo ostvarili veliku pobedu. Statistiku sa utakmice pogledajte OVDE.
     U narednom kolu, Dunav će po prvi put igrati na svom terenu. U NEDELJU, 18.oktobra od 19h, u goste stiže ekipa Niša. Pozivamo sve navijače, prijatelje kluba i ljubitelje košarke, da dođu u što većem broju i podrže ekipu Dunava u ovoj utakmici.

12.10.2015. REZULTATI MK, DVE POBEDE I PORAZ
     
     Prošlog vikenda, u takmičenjima mlađih kategorija, nastupile su naše tri selekcije i ostvarene su dve pobede i jedan poraz. Pioniri su na gostovanju u Inđiji savladali drugu selekciju kluba Železničar Star Basket, rezultatom 32:67 (02:20, 10:17, 07:20, 13:10). Viđena je odlična igra naših pionira tri četvrtine koji u narednom kolu na svom terenu dočekuju Pink iz Šimanovaca. Mlađi pioniri (prva selekcija) su na svom terenu ubedljivo slavili protiv ekipe Jadrana iz Golubinaca rezultatom 65:10 (23:02, 15:00, 13:05, 14:03). U narednom kolu očekuje ih gostovanje u Laćarku. Minibasketaši su poraženi na gostovanju od ekipe Srem Basket u Pećincima, rezultatom 44:27. U narednom kolu minibasket selekcija na svom terenu dočekuje Deč.

04.10.2015. NESREĆAN PORAZ ALASA NA STARTU
PLANA - DUNAV 78:77
     
     Košarkaši Dunava poraženi su na startu takmičenja u Drugoj ligi Srbije, u Velikoj Plani rezultatom 78:77 (22:22, 28:20, 11:20, 17:15).
     Ostaje veliki žal za propuštenom prilikom da se u prvoj utakmici ostvari pobeda, protiv odlične ekipe Plane, koja ove sezone ima visoke ciljeve. Bila je ovo ujednačena utakmica, uzbudljiva svih 40 minuta. Domaći su bili bolji rival u prvom poluvremenu, posebno u drugoj četvrtini. Dunav je bolje počeo drugo poluvreme i odličnom igrom u odbrani preokrenuo rezultat u svoju korist. Dva i po minuta pre kraja Alasi su imali velikih +7 ali su igrači Plane serijom poena stigli prednost i ušlo se u neizvesnu završnicu gde je odlučila jedna lopta. Dve sekunde pre kraja domaći postižu koš za pobedu i dva boda na startu prvenstva. Slabija partija u prvom delu, veliki broj izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja, glavni su uzrok poraza Dunava. Kompletnu statistiku sa utakmice Plana - Dunav možete pogledati OVDE.
     U narednom kolu Dunav ponovo gostuje. Protivnik je ekipa Pirota koja je u prvom kolu poražena od Slobode u Užicu. Sigurno je da će ovo biti još teže gostovanje i još veći izazov za igrače Dunava.
02.10.2015. STARTUJE DRUGA LIGA SRBIJE
NOVA STRANICA U ISTORIJI DUNAVA
     
     Sutra od 19h, u Velikoj Plani, biće ispisana nova stranica u istoriji Košarkaškog kluba Dunav. Dugo očekivana sezona u Drugoj ligi Srbije počinje!
     Prvi put od svog osnivanja, Dunav će zaigrati u republičkom rangu takmičenja. Želja svih u klubu, od uprave, igrača, navijača i svih ljubitelja košarke u Banovcima i Podunavlju, je da se ne završi samo tome. Kao i u većini slučajeva kada je u pitanju debitantska sezona, prvi cilj je svakako izboriti opstanak ali je sigurno da će svi u klubu dati svoj maksimum kako bi se predstavili u što boljem svetlu i ostvarili najbolji mogući rezultat.
     U prva dva kola Dunav će na gostovanja. Sutra (subota) od 19h, Dunav igra u Velikoj Plani protiv ekipe koja važi za jednog od favorita za sam vrh tabele. Utakmicu možete pratiti uživo na linku KSS-Live.

01.10.2015. POČINJU TAKMIČENJA MLAĐIH KATEGORIJA,
PIONIRI OTVARAJU SEZONU
     
     Predstojećeg vikenda startuju takmičenja u novoj sezoni 2015/16.
     Košarkašku sezonu u Banovcima otvoriće Pioniri koji kao domaćini dočekuju ekipu Jadrana iz Golubinaca. Utakmica se igra u subotu od 19h u Novim Banovcima. Biće ovo prilika da se nova ujedinjena selekcija predstavi pred svojom publikom i prilika da se naporan rad u prethodna dva meseca pokaže na terenu i pretvori u prvu prvenstvenu pobedu.
     U subotu će na teren i druga selekcija Mlađih pionira koja igra u gostima protiv ekipe Stare Pazove. Ova utakmica se igra od 12h.
     Druga selekcija Pionira (sekcija Belegiš) svoju prvu utakmicu odigraće takođe u gostima, protiv ekipe Vojke, u utorak od 20h20.
     Mlađi pioniri 1 i Minibasket selekcija, svoje prve prvenstvene utakmice odigraće drugog vikenda u oktobru, dok liga Kadeta počinje 17.oktobra.
01.10.2015. POČINJU TAKMIČENJA MLAĐIH KATEGORIJA,
PIONIRI OTVARAJU SEZONU
     
     Predstojećeg vikenda startuju takmičenja u novoj sezoni 2015/16.
     Košarkašku sezonu u Banovcima otvoriće Pioniri koji kao domaćini dočekuju ekipu Jadrana iz Golubinaca. Utakmica se igra u subotu od 19h u Novim Banovcima. Biće ovo prilika da se nova ujedinjena selekcija predstavi pred svojom publikom i prilika da se naporan rad u prethodna dva meseca pokaže na terenu i pretvori u prvu prvenstvenu pobedu.
     U subotu će na teren i druga selekcija Mlađih pionira koja igra u gostima protiv ekipe Stare Pazove. Ova utakmica se igra od 12h.
     Druga selekcija Pionira (sekcija Belegiš) svoju prvu utakmicu odigraće takođe u gostima, protiv ekipe Vojke, u utorak od 20h20.
     Mlađi pioniri 1 i Minibasket selekcija, svoje prve prvenstvene utakmice odigraće drugog vikenda u oktobru, dok liga Kadeta počinje 17.oktobra.
26.09.2015. POSLEDNJA PROVERA U ZRENJANINU
PROLETER - DUNAV 89:88
     
     Prvi tim Dunava, sedam dana pred početak takmičenja, odigrao je i poslednju pripremnu utakmicu. U Zrenjaninu, domaći Proleter slavio je rezultatom 89:88. Inače, ova dva tima odmeriće snage u prvenstvu u poslednjoj utakmici prvog dela, kada će Dunav biti domaćin.
     Ovom utakmicom, Alasi su odradili i poslednju proveru pred prvo kolo i gostovanje u Velikoj Plani. Odigrano je ukupno sedam utakmica, tri sa srpskoligašima i četiri sa ekipama iz Prve B lige, uz pet pobeda i dva poraza. U narednih sedam dana, prvi zadatak će biti da se saniraju pojedine povrede kao i da se tim što bolje spremi i motiviše za prvo kolo i teško gostovanje na startu sezone.
19.09.2015. ALASI U LILU
     
     Podršku reprezentaciji Srbije u Francuskoj, u završnici Evropskog prvenstva u Lilu, pružiće i Alasi, navijači KK Dunava...
14.09.2015. ZAVRŠEN PRELAZNI ROK
NEKOLIKO PROMENA PRED NOVU SEZONU
     
     Redovan septembarski prelazni rok završen je i prvi tim Dunava kompletiran je za početak takmičenja. Do kraja prvog dela prvenstva, postoji mogućnost za još tri nova igrača u vanrednom prelaznom roku.
     Većina igrača iz šampionske ekipe i ove sezone će nastupati za Alase, a u odnosu na prethodnu sezonu, u timu neće biti: Mladen Đurić, Mihajlo Savić, Radenko Mihajlović, Miloš Milović, Pavle Antić, kao i Nebojša Beader, Predrag Đurić i Nemanja Žigon, koji će sezonu početi za KK Omladinac. U prelaznom roku u KK Dunav su stigli: Slobodan Popović (CSU Sibiu, pre dve sezone već bio član Dunava), Nikola Sočanac (Mladost Zemun), Nemanja Rudan (BKK Radnički) i Strahinja Jovičić (KK Milan Trivić).
     Do početka takmičenja u popularnoj "Prvoj B ligi" ostalo je još manje od tri nedelje a Dunav će u prvom kolu gostovati u Velikoj Plani.
09.09.2015. KK DUNAV ČESTITA ALEKSANDRI I BRANKU
     
     Prvotimac Dunava i trener minibasket selekcije, Branko Kavurin, oženio se prethodnog vikenda sa svojom izabranicom Aleksandrom. Svadbenom veselju prisustvovali su svi igrači i članovi uprave. Uprava Košarkaškog kluba Dunav, svi igrači i članovi, žele sve najbolje Aleksandri i Branku u zajedničkom životu!!!
08.09.2015. IZVUČENI TAKMIČARSKI BROJEVI
DUNAV STARTUJE U VELIKOJ PLANI
     
     Danas je u kući košarke u Beogradu održan sastanak Udruženja klubova Druge muške lige Srbije na kome je usvojen kalendar takmičenja a zatim i izvučeni takmičarski brojevi. Liga će početi 3.oktobra a Dunav će, voljom žreba, u prva dva kola biti gost. U prvom kolu Alasi gostuju u Velikoj Plani, dok će u drugom putovati u Pirot. Prvu utakmicu na svom terenu, Dunav će odigrati u okviru trećeg kola protiv ekipe Niš Fair Play.
     Sastav lige i kompletan raspored utakmica možete pogledati na stranici 2.ML KSS - Tabela i rezultati.
04.09.2015. ALASI UBEDLJIVI U PRVOJ PROVERI
DUNAV - ŽELEZNIČAR INĐIJA 93:48
     
     Seniori Dunava odigrali su prvu utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu i debitantski nastup u Prvoj B ligi. Ostvarena je ubedljiva pobeda protiv ekipe Železničara iz Inđije (93:48) uz odličnu igru pre svega u odbrani. Dunav je večeras nastupio bez nekoliko prvotimaca ali se to večeras nije osetilo u igri. Do početka prvenstva ostalo je još mesec dana...
31.08.2015. KK DUNAV i KK OMLADINAC od sada ZAJEDNO

     Obaveštavamo Vas da je postignut dogovor o saradnji Košarkaškog kluba Dunav iz Starih Banovaca i Košarkaškog kluba Omladinac iz Novih Banovaca, a zajedničko saopštenje dva kluba Vam prenosimo u celosti:
     "Poštovani igrači, roditelji, članovi, treneri, navijači, prijatelji, ljubitelji košarke,
      obaveštavamo Vas da je postignut dogovor i sporazum o saradnji Košarkaških klubova Omladinac iz Novih Banovaca i Dunav iz Starih Banovaca. Na obostrano zadovoljstvo, klubovi će ubuduće delovati kao jedna celina, kao jedan klub, u svakom segmentu organizacije. Prvi cilj spajanja dva kluba jeste da se članovima mlađih kategorija obezbede kvalitetniji uslovi za rad, da mladi igrači iz naše sredine uz jaču konkurenciju individualno brže napreduju, da im u svojoj sredini obezbedimo najbolje moguće treninge kao i najkvalitetnija takmičenja. Sigurni smo da ćemo zajedno predstavljati jednu od najjačih košarkaških baza u regionu a cilj nam je da u narednim godinama postanemo prepoznatljivi i šire. Spajanjem selekcija, verujemo da ćemo u takmičenjima ostvarivati vrhunske rezultate na radost svih ljubitelja košarke. Takođe, održavanjem seniorskih ekipa na visokom nivou organizacije i u visokim rangovima takmičenja, obezbedićemo našim mladim igračima priliku da u svom mestu zaigraju seniorsku košarku i postanu još kvalitetniji igrači.
      U nadi da ćemo zajedničkim radom postizati vrhunske rezultate i zajedno se radovati istim, sportski Vas pozdravljamo!

      Vaši i naši, KK Dunav i KK Omladinac."

     ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE Košarkaških klubova Dunav i Omladinac

31.08.2015. ORGANIZACIJA SELEKCIJA U SEZONI 2015/16

     Nakon postignutog dogovora i sporazuma o saradnji Košarkaških klubova Dunav i Omladinac, napravljen je i raspored selekcija za sezonu 2015/16. Informacije o tome pod kojim imenom će se takmičiti koja selekcija, kao i o mestu održavanja treninga i utakmica, možete preuzeti ovde:

ORGANIZACIJA SELEKCIJA U SEZONI 2015/16 KK DUNAV-KK OMLADINAC

07.08.2015. Prvotimci počeli pripreme
     
     Prvi tim Dunava počeo je sa pripremama za novu takmičarsku sezonu. Nakon istorijskog uspeha, prvog mesta u regionalnoj ligi i plasmana u republičku Drugu ligu Srbije, nakon zasluženog odmora, došlo je vreme za pripreme za nove izazove.
     Prvotimci će u početku trenirati kombinovano, u hali i na otvorenom terenu, a zatim će doći na red i pripremne utakmice. Prošlogodišnjem stručnom štabu, prvom treneru Mitru Ašćeriću i pomoćniku Iliji Markoviću, od ove sezone, posebno u kondicionom delu priprema, pomagaće bivši prvotimac i trener mlađih kategorija, Danilo Lukić. Što se tiče igračkog kadra, ekipa se polako kompletira, a do prelaznog roka koji je zakazan za početak septembra, objavićemo konačan sastav koji će početi takmičenje.
07.08.2015. Košarkaški kamp Zlatibor 2015
     
     Članovi mlađih selekcija Košarkaškog kluba Dunav boravili su na kampu na Zlatiboru od 14. do 22.jula. Kao i svakog leta, boravak na kampu predstavlja završetak uspešne sezone ali i svojevrsne pripreme za nova takmičenja u sezoni 2015/16. Pored svakodnevnih treninga, i do tri puta dnevno, kamperi su odigrali nekoliko prijateljskih utakmica sa ekipama iz inostranstva a imali su i organizovana takmičenja u košarkaškim veštinama.

Opširniji FOTO izveštaj pogledajte na FACEBOOK stranici.


28.07.2015. MEĐUNARODNI TURNIR U SLOVAČKOJ
DUNAV OSVOJIO DRUGO MESTO
     
     Košarkaški klub Dunav učestvovao je sa selekcijom dečaka rođenih 2002. i 2003. godine na II Međunarodnom turniru u Slovačkoj, koji je održan u gradu Michalovce, od 02. do 05.jula i osvojio drugo mesto u konkurenciji klubova iz Slovačke, Rumunije, Belorusije i Ukrajine.
      U utakmicama u grupi ostvareni su sledeći rezultati:
SDJSOR Svetlog. - Dunav 24:44
Mobitel.Kluz Napoka - Dunav 51:21
Svetlogorsk W - Dunav 14:41
BC Galactica Brasov – Dunav 19:29
Rivne W - Dunav 23:24.
      U finalnoj utakmici, vršnjaci iz Rumunije, ekipa Mobilteco Kluz Napoka, ponovo je bila bolja i zasluženo osvojila prvo mesto. Po završetku finala, učesnicima su dodeljene pojedinačne i ekipne nagrade. Bilo je ovo jedno prelepo iskustvo i putovanje koje će sigurno ostati svima u lepom sećanju.

Opširniji FOTO izveštaj, sa preko 150 fotografija, pogledajte na FACEBOOK stranici.


19.06.2015. PIONIRI NA KAMPU U BEČEJU
SLEDI SLOVAČKA, PA ZLATIBOR
     
     U Bečeju se od 19. do 27.juna, u okviru projekta "Mislimo na budućnost" koji je podržan od Pokrajinskog sekretarijata za sport, održava košarkaški kamp za devojčice i dečake od 10 do 14 godina. Košarkaški klub Dunav dobio je poziv da učestvuje i da nagradi svoja tri člana besplatnim boravkom na kampu. Naš klub će na kampu u Bečeju predstavljati Nikola Jovanović, član pionirske selekcije, kao i mlađi pioniri Lazar Dobrić i Luka Savić. Oni će trenirati zajedno sa još pedesetak dečaka i devojčica. Glavni trener na kampu biće renomirani stručnjak Siniša Matić dok će specifični deo kampa i rad na atletskim elementima i kordinaciji raditi trener Dragan Marinković.
     Pored kampa u Bečeju, u sklopu letnjih priprema mlađih kategorija, kombinovana selekcija pionira i mlađih pionira Dunava učestvovaće početkom jula na Međunarodnom košarkaškom turniru u Slovačkoj, u gradu Michalovce. Odmah nakon povratka iz Slovačke, sledi odlazak na košarkaški kamp na Zlatiboru.     
01.06.2015. MINIBASKETAŠI U VISOKOM DRUŠTVU
ZVEZDA, MLADOST, DUNAV
     
     Minibasket selekcija Dunava, sastavljena od igrača rođenih 2004. i 2005.godine, proteklog vikenda učestvovala je na memorijalnom turniru "Sećanje na Lilketa", u organizaciji KK "Mladost" iz Zemuna. Naš tim je prvog dana turnira poražen od Crvene Zvezde Telekom rezultatom 59:29. Drugog dana odigrana je utakmica protiv domaćina turnira, zemunske Mladosti, a rezultat je bio 51:34 za domaćina. U obe utakmice naša selekcija je u određenim trenucima bila ravnopravan protivnik ali nažalost nismo imali snage da pobedimo. U svakom slučaju možemo biti zadovoljni pokazanom igrom protiv dve najperspektivnije ekipe u Beogradu a možda i Srbiji.


26.05.2015. VIDEO: Prijem košarkaša Dunava
           
25.05.2015. PRIJEM KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE
KK DUNAV NAGRAĐEN ZA USPEHE
     
     Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, primio je danas igrače, članove stručnog rukovodstva i uprave košarkaškog kluba Dunav iz Starih Banovaca i čestitao im na najvećem uspehu u istoriji kluba, plasmanu u Drugu mušku ligu Srbije. Predsednik je istakao da je uspeh Dunava pravi primer dobrog rada u jednom sportskom kolektivu i obećao pomoć Opštine u svakom pogledu, kako bi se klub uspešno takmičio u novom rangu. Povodom velikog uspeha, predsednik Radinović je uručio predsedniku i treneru kluba Mitru Ašćeriću plaketu, vaučer za kupovinu sportske opreme i pet lopti a svi igrači i članovi rukovodstva su dobili zahvalnice. Mitar Ašćerić je u ime kluba predsedniku Opštine uručio plaketu za veliku pomoć koju je pružao košarkaškom klubu na njihovom putu ka plasmanu u Drugu mušku ligu Srbije.      

04.05.2015. VIDEO: Izveštaj sa proslave titule
           
     Pogledajte najzanimljivije trenutke sa revijalne utakmice kao i ceremoniju dodele priznanja i pehara.

30.04.2015. KK DUNAV PROSLAVIO TITULU,
KRUNISANA NAJBOLJA SEZONA U ISTORIJI
     
     Najbolju sezonu u istoriji kluba, osvajanje šampionske titule u Prvoj ligi Vojvodine i plasman u Drugu ligu Srbije, KK Dunav je proslavio sa svojim navijačima na najlepši mogući način.
      Pred ispunjenim tribinama hale u Belegišu, odigrana je revijalna utakmica protiv reprezentacije lige, na kojoj su za Alase nastupili i pojedini članovi minibasket selekcije.
      U poluvremenu utakmice predstavili su se minibasketaši odigravši utakmicu, a publika je imala priliku i da pozdravi mlađe pionire. Po završetku revijalne utakmice usledila je dodela priznanja i pehara, koje je igračima Dunava uručio komesar takmičenja Nenad Milojković. Za najboljeg igrača proglašen je Lazar Zorčić, a za najboljeg šutera Aleksandar Miljković. Najbolji trener je Mitar Ašćerić. Prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo u ime ekipe primili su kapiten Marko Vasić i Aleksandar Miljković. Usledilo je veliko slavlje koje će sigurno ostati dugo zapisano u istoriji Košarkaškog kluba Dunav.
     Proslavu šampionske titule upotpunio je i igrač Dunava Nemanja Turukalo, koji je pred kraj poluvremena, zajedno sa svojim saigračima, priredio iznenađenje i zaprosio svoju devojku u publici. Budućim mladencima želimo puno sreće.
     Bilo je ovo jedno prelepo veče koje će svi ljubitelji košarke i Košarkaškog kluba Dunav dugo pamtiti.








17.04.2015. ZAVRŠENA SEZONA, DUNAV ŠAMPION BEZ PORAZA
DUNAV - ŽELEZNIČAR 99:60
     
     Košarkaši Dunava sezonu u Prvoj regionalnoj ligi Sever završili su na najbolji mogući način, ubedljivom pobedom nad ekipom Železničara rezultatom 99:60 (17:12, 27:24, 25:04, 30:20). Osvajanjem prvog mesta i šampionske titule, Dunav je ostvario najveći uspeh u istoriji kluba. Više nego zasluženo, košarkaši Dunava završili su sezonu bez poraza!
     U poslednjem kolu očekivala se laka pobeda Alasa nad komšijama iz Inđije. U prvom poluvremenu gosti su uspeli da pruže nešto jači otpor ali su domaći igrači u drugom delu igre u potpunosti dominirali na parketu i još jednom za kraj pokazali svima ko je šampion. Ubedljiva pobeda za kraj sezone iz snova i plasman u republički rang takmičenja - Drugu ligu Srbije. Statistiku sa utakmice Dunav - Železničar preuzmite OVDE ili pogledajte na linku FibaLiveStats.
     Revijalna utakmica sa reprezentacijom lige, svečano proglašenje pobednika i dodela pehara, održaće se u SREDU od 19h30 u hali Belegišu. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu da zajedno proslavimo titulu!
18.04.2015. FINALNI TURNIR MLAĐIH PIONIRA
DRUGO MESTO - USPEH MLADIH ALASA
     
     Finalni turnir F4 Prvenstva za mlađe pionire odigran je u Starim Banovcima, u organizaciji domaćina (KK Dunav). Na turniru su učestvovale četiri prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela takmičenja a prvo mesto osvojila je ekipa Srem Basket iz Pećinaca. Mladi Alasi, posle pobede u polufinalu protiv Stare Pazove, nisu uspeli da savladaju favorite - ekipu Srem Basket, iako su pružili odličan otpor tokom celog meča. U pauzi između utakmica održana su takmičenja u šutiranju trojki i košarkaškim veštinama. Rezultate utakmica finalnog turinra možete pogledati OVDE.
     Nakon odigranih utakmica, svim učesnicima uručene su medalje i pehari kao i nagrade najboljim pojedincima.

Plasman ekipa: 1. KK Sr.Basket, 2. KK Dunav, 3. KK Železničar, 4. KK St.Pazova
Najbolji igrač: Lav Cvetković (KK Srem Basket)
Pobednik u šutiranju trojki: Aleksandar Todorović (KK Srem Basket)
Pobednik u košarkaškim veštinama: Kovačević Danilo (KK Dunav)

17.04.2015. U RUMI SA POLA GASA
SLOVEN - DUNAV 56:81
     
     Košarkaši Dunava ostvarili su još jednu pobedu. U pretposlednjem kolu prvenstva, na gostovanju u Rumi, ubedljivo je savladana ekipa Slovena rezultatom 56:81 (08:24, 13:26, 19:21, 16:10).
     Već na početku utakmice videlo se da je razlika u kvalitetu dva tima prevelika i da Alasi neće imati težak zadatak. Utakmica je praktično rešena još u prvom poluvremenu u kom su igrači Dunava stvorili veliku prednost (+29). U drugom delu igre rutinski je sačuvana prednost i ostvarena nova ubedljiva pobeda čime je novi cilj Alasa, pored osvajanja šampionske titule, a to je da ligu završe neporaženi, sada veoma blizu ostvarenja.
     U poslednjem kolu prvenstva, Dunav na svom terenu dočekuje Železničar iz Inđije i biće ovo prilika da se pobedom proslavi najuspešnija sezona u istoriji kluba. Utakmica se igra u PETAK od 19h30. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu i podrže košarkaše Dunava u poslednjoj prvenstvenoj utakmici.
12.04.2015. RUTINSKI U OPŠTINSKOM DERBIJU
DUNAV - ST.PAZOVA 100:75
     
     Ni posle 24.kola Prve muške regionalne lige Sever, košarkaši Dunava ne znaju za poraz. Iako su u prethodnom kolu obezbedili prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja, Alasi su nastavili pobednički niz. U kombinovanom sastavu, Dunav je rutinski savladao ekipu Stare Pazove rezultatom 100:75 (26:27, 30:17, 18:17, 26:14).
     Opštinski derbi opravdao je očekivanja publike. Kao i uvek u duelima ova dva tima, u kojima pobeda nosi mnogo više od dva boda, viđena je uzbudljiva borba i velika želja za trijumfom kod igrača obe ekipe. Gosti iz Stare Pazove uspeli su da pariraju Alasima samo u prvoj deonici kada su na obe strane viđene prilično loše odbrane uz veliki broj poena. Domaći košarkaši, nošeni podrškom publike koja je došla da pozdravi nove šampione, već u drugoj četvrtini napravili su osetniju prednost koju su uspešno sačuvali u nastavku, a u poslednjih deset minuta utakmice i povećali za konačnih 100:75. Kompletnu statistiku utakmice možete pogledati na linku FibaLiveStats ili preuzeti OVDE.
     Do kraja prvenstva ostala su još dva kola. Narednog vikenda Dunav gostuje u Rumi ekipi Slovena, a zatim na svom parketu u poslednjem kolu igra protiv Železničara iz Inđije.

05.04.2015. DUNAV ŠAMPION !!!
JEDINSTVO N.Bečej - DUNAV 90:99
     
     Pre sedam godina, 25.aprila 2008.godine, u Novom Bečeju, odigrana je baraž utakmica za plasman u Prvu srpsku ligu u kojoj su se sastali Dunav i Krajina Grmeč. Dunav je slavio rezultatom 78:57 i plasirao se u viši rang (video iz 2008.). Sedam godina kasnije, 4.aprila 2015.godine, u istom mestu i u istoj hali, pobedom nad ekipom Jedinstva, Dunav je i teoretski obezbedio prvo mesto u ligi, ostvarivši tako najveći uspeh u istoriji kluba i plasman u još jedan rang više - Drugu ligu Srbije, poznatiju kao prva B liga!
      Iako ekipa Dunava nije bila kompletna u ovoj utakmici, igrači su pokazali karakter, pokazali kvalitet i zasluženo slavili protiv ekipe Jedinstva rezultatom 90:99 (19:26, 18:24, 25:19, 28:30). Bila je ovo sigurno jedna od najboljih partija Alasa ove sezone a koliko je velika ova pobeda pokazuje i podatak da do večerašnje utakmice ekipa Jedinstva nije izgubila kao domaćin u Bečeju više od godinu dana. Igrači obe ekipe bili su izuzetno šuterski raspoloženi ali su košarkaši Dunava nešto boljom igrom u odbrani, posebno u prvom poluvremenu ali i timskom igrom tokom cele utakmice, stvorili prednost koju su uspešno sačuvali do kraja i više nego zasluženo trijumfovali. Ovom pobedom Dunav je tri kola pre kraja obezbedio šampionsku titulu u Prvoj muškoj regionalnoj ligi Sever!
     U narednom kolu Dunav na svom parketu dočekuje ekipu Stare Pazove. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu i pozdrave nove šampione!
     
31.03.2015. POBEDE PIONIRA I MLAĐIH PIONIRA
     
     Mlađe selekcije Dunava, pobedama ovog vikenda, zajedno sa prvotimcima upotpunile su uspešan vikend.
     Pioniri Dunava slavili su na gostovanju protiv ekipe Jadran iz Golubinaca ubedljivim rezultatom 41:80. Ovo je deseta uzastopna pobeda Pionira iz isto toliko utakmica. Tabelu i ostale rezultate možete pogledati OVDE.
     Drugu pobedu za redom mlađi pioniri Dunava ostvarili su na gostovanju u Rumi protiv ekipe Ru Koš. Rezultat utakmice bio je 31:49 u korist mladih Alasa. Tabelu i ostale rezultate možete pogledati OVDE.
30.03.2015. KOŠARKAŠKI KAMP - ZLATIBOR 2015
     
     Košarkaški klub Dunav organizuje Letnji košarkaški kamp - ZLATIBOR 2015. Kamp će se održati od 10. do 18. jula, u dečijem odmaralištu "Golija" na Zlatiboru.

     Više informacija o Kampu možete pogledati ovde:

     Kamp Zlatibor 2015 - Informacije

     Pozivamo sve zainteresovane da se prijave kod svojih trenera a više informacija možete dobiti na tel. 063/512-732 (Dragan).
30.03.2015. ŠKOLA KOŠARKE ZA DEVOJČICE
     
     U organizaciji Košarkaškog kluba Dunav počela je sa radom Škola košarke za DEVOJČICE. Do sada su devojčice u okviru mlađih kategorija, posebno u minibasket selekciji, trenirale zajedno sa dečacima, a od sada će imati i svoju posebnu selekciju.

      Treninzi će se održavati u hali Osnovne škole u Starim Banovcima i to u sledećim terminima:
     - Utorkom od 19h30,
     - Subotom od 13h i
     - Nedeljom od 11h30.

     Sve zainteresovane devojčice od I do IV razreda mogu da dođu i da probaju da treniraju košarku.
     
29.03.2015. ALASI RUTINSKI U BANATSKOM NOVOM SELU
BNS - DUNAV 57:86
     
     U 22.kolu Prve regionalne lige Sever, Dunav je na gostovanju u Banatskom Novom Selu zabeležio novu pobedu. Savladana je ekipa BNS rezultatom 57:86 (14:25, 18:18, 08:22, 17:21).
     Ekipa domaćina nalazi se u donjem delu tabele i kao što se i očekivalo, košarkaši Dunava nisu imali većih problema da dođu do novih bodova. Razlika u kvalitetu je velika pa su Alasi od prvog do poslednjeg minuta bili u prednosti. Ponovo je ključna bila treća četvrtina kada su igrači Dunava napravili nedostižnu prednost i rutinskom igrom u poslednjoj deonici priveli utakmicu kraju. Alasi su tako i posle dvadeset i dva kola ostali neporaženi. Još samo jedna pobeda iz poslednja četiri kola dovoljna je da se i teoretski osigura prvo mesto na tabeli.
     U narednom kolu Dunav gostuje ekipi Jedinstva u Novom Bečeju.
22.03.2015. SNIMAK UTAKMICE DUNAV - VRBAS

     Kompletan snimak utakmice Dunav - Vrbas možete pogledati na linku KK DUNAV - KK VRBAS

21.03.2015. VELIKA POBEDA U DERBIJU SEZONE !!!
DUNAV - VRBAS 78:66
     
     Košarkaši Dunava napravili su veliki korak ka osvajanju prvog mesta i plasmanu u viši rang takmičenja. Pobedom u derbiju sezone, u utakmici godine, koja je odigrana sinoć u hali u Belegišu pred prepunim tribinima, Dunav se u potpunosti udaljio i od poslednjeg pratioca, ekipe Vrbasa i sada su neophodne dve pobede u poslednjih pet kola pa da i teoretski prvo mesto bude potvrđeno. Dunav je slavio rezultatom 78:66, po četvrtinama 17:17, 19:13, 27:15, 15:21.
      U prvom poluvremenu timovi su bili izjednačeni. Posle početnog odmeravanja snaga, igralo se koš za koš. U prvih nekoliko minuta primetan je bio pritisak i stegnutost u igri kod obe ekipe. U poslednja tri minuta druge četvrtine, kod rezultata 26:30, Dunav pravi seriju 10-0 i na odmor odlazi sa blagom prednošću (36:30). A onda sledi ta čuvena treća četvrtina u kojoj Dunav ove sezone igra odlično i pravi odlučujuće serije. Za manje od dva minuta, Alasi su već imali +15 poena razlike u svoju korist a najveću prednost na utakmici imali su u 27.minutu (60:40). Odličnom igrom u odbrani, otvarala se mogućnost za kontre i polukontre pa su igrači Dunava ubrzali tempo, što nikako nije odgovaralo gostima. Košarkaši Vrbasa, kao i u prvom poluvremenu, pokušali su šutem za tri poena da nešto promene ali sve što im je pošlo za rukom jeste da umanje prednost Alasa. U poslednjoj deonici, Dunav je uspešno sačuvao stečenu prednost i na kraju zasluženo slavio rezultatom 78:66. Veliku podršku igračima Dunava pružili su navijači i prijatelji kluba koji su ispunili halu i i tokom cele utakmice bili šesti igrač. Statistiku sa derbi utakmice Dunav - Vrbas preuzmite OVDE ili pogledajte na linku FibaLiveStats.
     Bio je ovo svojevrstan praznik košarke, sigurno najznačajnije utakmica u novijoj istoriji Dunava koji je nakon ove pobede na pragu istorijskog uspeha. U narednom kolu Alasi gostuju u Banatskom Novom Selu.



15.03.2015. NOVA POBEDA ALASA, ODŽACI - DUNAV 77:95
SLEDI UTAKMICA GODINE !
     
     Košarkaši Dunava, pobedom u Odžacima, ostali su neporaženi i posle dvadeset kola. Alasi su slavili rezultatom 77:95 (21:29, 27:19, 09:23, 20:24) i tako napravili odličan uvod pred derbi sezone, utakmicu sa Vrbasom, koja može odlučiti prvenstvo.
     U prvom poluvremenu, domaći igrači pružili su odličan otpor, posebno u drugoj četvrtini. Motivisani i nošeni podrškom publike, igrači Odžaka brzo su stigli prednost Dunava sa početka utakmice i na odmor se otišlo nerešenim rezultatom (48:48). Ipak, u nastavku meča, kvalitet Dunava dolazi do izražaja. Odličnom igrom u odbrani i spuštanjem lopte visokim igračima u napadu, Alasi su brzo napravili veliku prednost i prelomili utakmicu već posle par minuta u trećoj deonici. Na kraju zaslužena i ubedljiva pobeda Dunava koji je u ovoj utakmici nastupio u oslabljenom sastavu.
     U narednom kolu, u derbiju sezone, Dunav na svom terenu dočekuje drugoplasirani Vrbas. Utakmica se igra u PETAK od 19h30 u hali u Belegišu. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu i pruže podršku košarkašima Dunava u ovoj derbi utakmici.    
01.03.2015. ZAVRŠENO TAKMIČENJE ZA NAJMLAĐE
MINIBASKETAŠI NAGRAĐENI MEDALJAMA
     
     Utakmicama 14.kola završeno je takmičenje za najmlađe, Medius Minibasket liga 2014/15. U poslednjoj utakmici, minibasketaši Dunava poraženi su na svom terenu od ekipe Nove Pazove rezultatom 30:64. Na ovoj utakmici nastupili su svi članovi najmlađe selekcije. Po završetku utakmice, svim igračima obe ekipe uručene su medalje za uspešno učešće u takmičenju kao i pohvalnice klubovima.

     Mlađi pioniri Dunava poraženi su na gostovanju u Staroj Pazovi, u utakmici 4.kola, rezultatom 61:48. U narednom kolu mlađi pioniri dočekuju Jadran iz Golubinaca.

     Pioniri Dunava utakmicu 8.kola odigraće u ponedeljak u Vojki. Biće ovo prilika da pioniri ostvare i petu pobedu za redom.
28.02.2015. ALASI LAKO DO BODOVA
FUTOG - DUNAV 58:89
     
     U 18.kolu Prve regionalne lige Sever, Dunav je na gostovanju u Futogu slavio ubedljivim rezultatom 58:89 (08:23, 14:19, 21:23, 15:24).
     Odmah od starta utakmice, Alasi su pokazali ko je apsolutni favorit u ovom meču i praktično već nakon prvih deset minuta igre utakmica je bila rešena. Timskom igrom, kako u odbrani tako i u napadu, Alasi su iz minuta u minut povećavali prednost i na kraju ubedljivo slavili, ostvarivši tako sedamnaestu pobedu u nizu.
     Košarkakši Dunava slobodni su u narednom kolu, a sledeću utakmicu odigraće 14.marta u Odžacima.
22.02.2015. SJAJAN VIKEND MLAĐIH KATEGORIJA
TRI UTAKMICE, TRI POBEDE
     
     Pioniri Dunava, nakon nekoliko odloženih utakmica, ostvarili su novu pobedu, četvrtu za redom, i tako ostali neporaženi u Prvenstvu Srema. Na gostovanju u Inđiji, Dunav je slavio protiv ekipe Železničara ubedljivim rezultatom 59:83 (14:25, 20:15, 16:20, 09:23). U narednom kolu Dunav gostuje ekipi KK Vojka. Tabelu i rezultate pogledajte OVDE.
     Drugu pobedu za redom ostvarili su mlađi pioniri Dunava. Na svom terenu, Dunav je bio bolji od ekipe Ru Koš iz Rume više nego ubedljivo, rezultatom 80:38 (18:11, 23:10, 22:14, 17:03). U narednom kolu Dunav gostuje u Staroj Pazovi. Tabelu i rezultate možete pogledati OVDE.
     Minibasketaši Dunava slavili su na gostovanju u Šimanovcima protiv ekipe Pink rezultatom 47:53 (13:17, 09:12, 11:14, 14:10). Viđena je odlična igra Dunava sa puno žara i borbe. Za Dunav su na ovoj utakmici nastupili: Vudragović Luka, Popović Bojan, Savić Lazar, Jerkić Vasilije, Cvijanović Marko, Petrović Nemanja, Popović Bogdan, Đurić Peđa, Martinović Emil i Savić Strahinja. U narednoj utakmici Dunav dočekuje Novu Pazovu.
21.02.2015. ALASI POLOŽILI JOŠ JEDAN ISPIT
DUNAV - AKADEMIK 72:60
     
     U derbi utakmici 17.kola Prve regionalne lige, Dunav je savladao Akademik iz Srbobrana rezultatom 72:60 (15:10, 24:12, 19:24, 14:14). Pred ispunjenim tribinama hale u Belegišu, košarkaši Dunava opravdali su ulogu favorita u ovom derbiju i tako nastavili pobednički niz.
     Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćim košarkašima. Odličnom igrom u odbrani, nisu dozvolili gostima puno toga da učine u napadu. Sa samo 22 primljena poena u prvom delu igre, Dunav je već u prvih dvadeset minuta prelomio utakmicu, otišavši na odmor sa velikom prednošću (39:22).

     Alasi su odlično počeli i drugo poluvreme, i već posle nekoliko minuta imali, ispostaviće se na ovoj utakmici, maksimalnih +23. Od tog momenta dolazi do opuštanja kod domaćih igrača, što Akademik znalački koristi i iz minuta u minut smanjuje prednost. U poslednjih deset minuta, agresivnijom igrom u odbrani, igrači iz Srbobrana pokušali su da se vrate u utakmicu. Ipak, sve što su im domaći košarkaši dozvolili jeste da se spuste na minus sedam poena razlike, minut i po pre kraja utakmice. Odličnim izvođenjem slobodnjih bacanja u poslednjem minutu, Dunav je povećao prednost i na kraju zasluženo slavio rezultatom 72:60.
     U narednom kolu, Dunav gostuje ekipi Futoga.
16.02.2015. NOVA DVA BODA SA TEŠKOG GOSTOVANJA
TOPOLA - DUNAV 70:80
     
     Košarkaši Dunava ostvarili su novu pobedu i tako doneli nova dva boda sa uvek teškog gostovanja u Bačkoj Topoli. U utakmici 16.kola Prve regionalne lige, Dunav je slavio protiv Topole rezultatom 70:80 (17:14, 17:27, 18:21, 18:18).
     Kao i prethodnih sezona, očekivala se uzbudljiva i neizvesna utakmica. Bačka Topola je poznata kao jedno od najtežih gostovanja u ligi pa tako i ova pobeda Alasa dobija još više na značaju. Domaći su bolje otvorili utakmicu i posle prve deonice imali blagu prednost. Ipak, to je bila i poslednja prednost Topole s obzirom da su igrači Dunava od tog momenta preuzeli kontrolu i već do poluvremena napravili sedam poena razlike. U nastavku se igralo koš za koš, uz veoma čvrstu igru pod oba koša. Dunav je u poslednjoj četvrtini prelomio meč, imao i veću prednost ali se na kraju utakmica završila rezultatom 70:80. Za Dunav su na ovoj utakmici nastupili: Mihajlović R, Savić M, Vasić M, Đurić M (2), Majstorović D (18), Zorčić L (26), Turukalo N (14), Kavurin B (2), Vuković N (7), Mihajlović M (1), Dugošija M (6), Miljković A (4).
     Naredne subote, u Belegiš stiže ekipa Akademika iz Srbobrana, trećeplasirana ekipa na tabeli. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu u što većem broju i pomognu košarkašima Dunava u ovoj važnoj derbi utakmici.
16.02.2015. REZULTATI MK: POBEDA I PORAZ
     
     U 12.kolu Medius minibasket lige, KK dunav je na svom terenu poražen od ekipe Stare Pazove rezultatom 38:49. Bila je ovo dobra utakmica minibasketaša Dunava koji su pokazali napredak ali nažalost nedovoljno za pobedu. Za Dunav su nastupili: Vudragović Luka, Antić Andrej, Ilić Stefan, Jerkić Vasilije, Vujičić Aleksandar, Andrić Vasilije, Popović Bogdan, Popović Bojan, Petrović Nemanja, Rajšić Andrija, Martinović Emil. U narednom kolu Dunav gostuje ekipi Pink iz Šimanovaca. Tabelu i rezultate možete pogledati OVDE.
     Mlađi pioniri Dunava ostvarili su pobedu na gostovanju u Inđiji protiv ekipe Železničara. Na kraju utakmice na semaforu je stajalo 40:49 u korist Dunava i na taj način igrači Dunava su se na najbolji mogući način iskupili za lošu igru u prvom kolu. U narednom kolu mlađi pioniri na svom terenu dočekuju Ru Koš iz Rume. Tabelu i rezultate možete pogledati OVDE.
     Pioniri ni ovog vikenda nisu odigrali prvenstvenu utakmicu jer je ovoga puta dolazak otkazala ekipa Nove Pazove.
     Proteklog vikenda, odigrana je i trening utakmica između dve selekcije Dunava, škole košarke u Belegišu i škole košarke u Banovcima. Bila je ovo nova prilika za upoznavanje, druženje i zajedničko treniranje dečaka i devojčica koji će ubuduće zajedno nastupati u zvaničnim takmičenjima.
10.02.2015. NOVE SLIKE MLAĐIH KATEGORIJA
     
     Na stranicama Minibasket i Mlađi pioniri ažurirane su nove timske fotografije kao i pojedinačne fotografije igrača.

     U narednom periodu biće ažurirane i fotografije ostalih igrača članova selekcija kao i selekcije pionira.
09.02.2015. MLAĐI PIONIRI I MINIBASKETAŠI PORAŽENI
UTAKMICA PIONIRA ODLOŽENA
     
     Proteklog vikenda nastavljena su takmičenja za minibasketaše i mlađe pionire.
  Minibasketaši Dunava u utakmici 11.kola poraženi su na gostovanju u Inđiji od ekipe Železničara rezultatom 45:43. Bila je ovo vrlo uzbudljiva utakmica u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu ali su na kraju minibasketaši Dunava nesrećno poraženi. Za Dunav su nastupili: Vudragović L., Antić A., Savić L., Jerkić V., Cvijanović M., Ašćerić V., Petrović N., Popović B., Savić S., Martinović E. U narednom kolu Dunav dočekuje na svom terenu Staru Pazovu. Tabelu i rezultate možete pogledati OVDE.

     U prvom kolu Prvenstva Srema za mlađe pionire, Dunav je na svom terenu poražen od ekipe Srem Basket iz Pećinaca rezultatom 46:62. Gosti su u ovom meču bilji bolji rival ali ostaje utisak da su mladi košarkaši Dunava odigrali jednu od lošijih partija ove sezone. U narednom kolu Dunav gostuje u Inđiji ekipi Železničara i biće ovo prilika da se plavo beli pokažu u boljem svetlu. Tabelu i rezultate možete pogledati OVDE.

     Utakmica pionira Dunav - Jadran je odložena jer je gostujuća ekipa otkazala dolazak.
08.02.2015. NASTAVLJENA USPEŠNA SERIJA
DUNAV - HAJDUK 90:65
     
     Pobedom u 15.kolu Prve regionalne lige Sever, košarkaši Dunava nastavili su uspešnu seriju. U utakmici koja je u subotu veče odigrana u Belegišu, Dunav je savladao ekipu Hajduka iz Kule ubedljivim rezultatom 90:65 (23:15, 28:14, 22:21, 17:15).
     Bila je ovo rutinska pobeda Dunava a utakmica je praktično rešena još u prvom poluvremenu. Sve što su gosti uspeli da urade jeste da u prvih par minuta pruže jači otpor ali kako je vreme odmicalo, Alasi su igrali sve bolje i do odmora napravili veliku prednost (51:29). U drugom delu utakmice, nije viđena lepa košarka. Puno grešaka sa obe strane ali se prednost Dunava do kraja nije značajnije menjala. Na kraju, nova zaslužebna pobeda Starobanovčana, petnaesta u nizu. Statistiku sa utakmice možete pogledati na linku LiveStats ili preuzeti OVDE.
     U narednom kolu Dunav gostuje u Bačkoj Topoli.
31.01.2015. IZVOJEVANA VELIKA POBEDA U ŽITIŠTU
SV.ĐORĐE - DUNAV 75:77

     Utakmicom u Žitištu, na gostovanju protiv ekipe Sveti Đorđe, za košarkaše Dunava startovao je drugi deo prvenstva u Prvoj muškoj regionalni ligi Sever. U izuzetno uzbudljivoj utakmici, Dunav je slavio rezultatom 75:77 (24:19, 19:18, 17:21, 15:19) i tako ostao neporažen i posle 14-og kola.
     Kao i u prethodnih nekoliko sezona u duelima ova dva tima, očekivala se vrlo neizvesna utakmica. Veoma kvalitetna ekipa Svetog Đorđa, posebno motivisana na svom, već poznatom "vrućem" terenu, pružila je odličnu partiju i od samog starta zadavala puno problema igračima Dunava. Tokom većeg dela utakmica domaći su bili u prednosti, u par navrata imali su i više od deset poena razlike u svoju korist. Na odmor se otišlo sa, za Dunav, prihvatljivih šest poena razlike u korist domaćina. U drugom delu igre, Alasi su odigrali bolje. Pokazali su karakter kada je bilo najteže i na nekoliko minuta pre kraja preokrenuli rezultat u svoju korist ali su se domaći brzo vratili pa se u poslednja dva minuta igrala neizvesna završnica. Više koncetracije, znanja i sreće, imali su Alasi i na kraju više nego zasluženo slavili rezultatom 75:77 i ostvarili veliku pobedu na teškom gostovanju.
     U sledećem kolu Dunav na svom terenu dočekuje Hajduk iz Kule. Utakmica se igra u subotu 7.februara od 19h. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu u što većem broju i podrže Alase.

19.01.2015. ODRŽAN "ALL STAR" MK OKS SREM
     
     U subotu 17.januara u Staroj Pazovi, u organizaciji OKS Srem održana je tradicionalna manifestacija "All Star" mlađih kategorija Srema.
     
      Na ovoj manifestaciji učestvovali su i igrači Dunava:

Minibasket: Luka Vudragović, Rajšić Andrija i Popović Bojan
Mlađi pioniri: Kovačević Danilo i Gojak Vladimir
Pioniri: Žigon Stefan i Rajšić Jovan.
Lukić Danilo učestvovao je kao trener jedne ekipe mlađih pionira.
19.01.2015. XV MEĐUNARODNI MINIBASKET FESTIVAL
BEOGRADSKI SAJAM 2015
     
     Najmlađi članovi KK Dunava učestvovali su četvrtu godinu za redom na Međunarodnom minibasket festivalu "Rajko Žižić", koji se održava na beogradskom sajmu. KK Dunav je nastupio u dve uzrasne kategorije: 2004 i mlađi i 2006 i mlađi. Svi učesnici zabeleležili su odlične igre a ovoga puta rezultat utakmica bio je u drugom planu - svi su bili pobednici. Igrači su iskoristili priliku da se druže sa vršnjacima iz susednih država i odigraju zanimljive utakmice sa ekipama iz dalekoh gradova. Svi učesnici dobili su medalje a kapitenima ekipa uručeni su pehari.




28.12.2014. POBEDA ZA MAKSIMALNI UČINAK NA POLUSEZONI
ŽELEZNIČAR - DUNAV 78:96

     U poslednjem kolu prvog dela sezone, Dunav je na teškom gostovanju u Inđiji savladao ekipu Železničara rezultatom 78:96 (17:29, 22:19, 23:22, 16:26). Ovo je trianesta pobeda Dunava iz isto toliko utakmica, kojom je polusezona završena na najbolji mogući način.
     Bila je ovo vrlo uzbudljiva utakmica. Železničar je nastupio u najjačem sastavu, motivisan da pred svojom publikom nanese prvi poraz lideru na tabeli. Košarkaši Dunava bolje su otvorili utakmicu i stečenu prednost u prvoj deonici čuvali do samog kraja. U nekoliko navrata domaći igrači, nošeni podrškom sa tribina, serijom poena smanjivali su prednost Dunava ali najviše do -8 poena. Početkom drugog poluvremena, Alasi ponovo povećavaju prednost (50:70), ali u poslednja dva minuta igrači Železničara pogađaju četiri trojke za redom i pred poslednju deonicu ponovo vraćaju neizvesnost u utakmicu. Ipak, košarkaši Dunava ne dozvoljavaju preokret i boljom igrom u poslednjoj četvrtini rutinski privode utakmicu kraju u svoju korist rezultatom 78:96. Strelci za Dunav na ovom meču bili su: Mihajlović R (9), Savić, Đurić (5), Majstorović (11), Vasić, Zorčić (18), Turukalo (8), Kavurin (14), Vuković (13), Mihajlović M (2), Dugošija (8), Miljković (8).
     Dunav je polusezonu završio na prvom mestu sa maksimalnih 13 pobeda. Prvo kolo drugog dela igra se 31.januara a Dunav gostuje u Žitištu.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

20.12.2014. ALASI RUTINSKI DO DVANAESTE POBEDE
DUNAV - SLOVEN 109:64

     U dvanaestom kolu Prve regionalne lige Sever, košarkaši Dunava savladali su Sloven iz Rume rezultatom 109:64 (32:14, 34:20, 19:14, 24:16).
     Dunav je na ovoj utakmici nastupio u kombinovanom sastavu ali se to nije primetilo jer je svih 12 igrača, koji su večeras nastupili, pružilo odličnu partiju. Angažovanom igrom tokom celog meča, Alasi su iz minuta u minut povećavali prednost. Igrači koji su u prethodnim utakmicama imali manju minutažu, iskoristili su svoju šansu večeras i odigrali odlično kako u odbrani tako i u napadu. Statistiku sa večerašnje utakmice možete preuzeti OVDE ili pogledati na linku FibaLiveStats.
     U posledjnem kolu prvog dela prvenstva, u subotu od 19h u Inđiji, košarkaši Dunava gostuju ekipi Železničara.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

18.12.2014. DODELJENE NAGRADE RTV STARA PAZOVA
MAJSTOROVIĆ SPORTISTA GODINE, DUNAV TREĆI
     
     Večeras su u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi dodeljene godišnje nagrade u oblasti sporta koje po 48.put dodeljuju Opština i RTV Stara Pazova.
     Za najboljeg sportistu godine izabran je Dejan Majstorović, član našeg kluba i odnedavno prvoplasirani na svetskoj rang listi 3x3. "The Maestro" kako su ga čelni ljudi FIBA nazvali, nakon osvojenog 3x3 All Star turnira u Dohi, novi je igrač broj jedan na svetskoj rang listi 3x3 igrača. Ovom prilikom od srca čestitamo Dejanu i želimo mu još mnogo uspeha u novoj 2015. godini.
     Seniorska ekipa Košarkaškog kluba Dunav, u konkurenciji klubova sa opštine Stara Pazova, proglašena je za treću najbolju ekipu u 2014.godini.
15.12.2014. DUNAV DOMINIRAO U KOMŠIJSKOM DERBIJU
ST.PAZOVA - DUNAV 55:89

     Košarkaši Dunava zabeležili su i jedanaestu pobedu iz isto toliko utakmica u Prvoj muškoj regionalnoj ligi Sever. U lokalnom derbiju, Dunav je slavio na gostovanju u Staroj Pazovi rezultatom 55:89 (12:20, 17:23, 10:26, 16:20).
     Iako su utakmice ova dva tima tradicionalno bile neizvesne, ovoga puta to nije bio slučaj. Od prvog do poslednjeg minuta, igrači Dunava kontrolisali su igru i rezultat. Već posle prvih pet minuta igre, Dunav je napravio osetniju prednost i istu nije ispuštao do kraja. Agresivnom i angažovanom igrom u odbrani, košarkaši iz Banovaca u potpunosti su zaustavili napad domaćih. Brojnim kontranapadima, trojkama i zakucavanjima, zatrpavali su koš Staropazovčana, na veliku radost svojih navijača koji su došli u velikom broju. Svih dvanaest igrača Dunava upisalo se u strelce na ovoj utakmici: Mihajlović R (3), Savić (9), Đurić (11), Majstorović (15), Vasić (8), Zorčić (21), Turukalo (4), Kavurin (6), Vuković (4), Mihajlović M (3), Dugošija (2), Miljković (3).
     U narednom kolu Dunav na svom terenu dočekuje Sloven iz Rume.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

12.12.2014. DEJAN MAJSTOROVIĆ NA FIBA 3x3 ALL STARS TURNIRU U DOHI
     
     Dejan Majstorović, Banovčanin koji od ove sezone ponovo nastupa za KK Dunav, svoj matični klub, nastupiće na završnom 3x3 All Stars takmičenju.
    FIBA All Stars turnir održaće se po drugi put u Dohi (Katar) 12. decembra, a pravo učešća imaju samo oni koji su bili broj jedan tokom ove sezone. Tim koji čine Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, zahvaljujući odličnoj sezoni koju imaju iza sebe, a u kojoj su postali vicešampioni sveta i šampioni FIBA Svetske turneje, obezbedio je svoje mesto na ovom prestižnom takmičenju.
      Dejanu i njegovim saigračima želimo puno sreće na ovom prestižnom turniru.
     Livestream turnira u Dohi možete gledati na Youtube kanalu: 3x3planet.
09.12.2014. ALASI OSTVARILI NOVU POBEDU
DUNAV - BNS 91:58

     Večeras je u hali u Belegišu odigrana zostala utakmica 9.kola Prve muške regionalne lige Sever. Dunav je na svom parketu savladao ekipu Banatskog Novog Sela ubedljivim rezultatom 91:58 (19:07, 25:17, 27:15, 20:19).
     Iako je Dunav na ovoj utakmici nastupio u kombinovanom sastavu, već u prvih desetak minuta igre bilo je jasno da košarkaši ekipe BNS, tenutno trećeplasirane na tabeli, nemaju šta da traže u Belegišu. Odličnom igrom, pre svega u odbrani svih 40 minuta, igrači Dunava uvećavali su prednost iz minuta u minut i na kraju zasluženo slavili sa 33 poena razlike. Statistiku sa večerašnje utakmice možete preuzeti OVDE ili pogledati na linku FibaLiveStats.
     U narednom kolu, u subotu veče, košarkaše Dunava očekuje lokalni derbi, gostovanje u Staroj Pazovi.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

06.12.2014. NASTAVLJEN NIZ POBEDA
DUNAV - JEDINSTVO 106:86

     U desetom kolu Prve muške regionalne lige Sever, Dunav je na svom parketu savladao Jedinstvo iz Novog Bečeja rezultatom 106:86 (31:12, 21:27, 24:20, 30:27). Košarkaši Dunava ovom pobedom nastavili su pobednički niz, bez poraza od starta takmičenja, i trenutno zauzimaju prvu poziciju na tabeli.
     Alasi su odlično otvorili utakmicu i već posle prvih deset minuta igre imali veliku prednost. Sredinom druge deonice, gosti koriste opuštanje igrača Dunava i mini serijom smanjuju prednost na samo osam poena zaostatka. Do poluvremena, domaći su dodali gas i na odmor se otišlo sa rezultatom 52:39. U drugom poluvremenu viđen je isti scenario kao u prvom. Ponovo su Alasi odlično počeli, povećali prednost ali igrači Jedinstva uspevaju pet minuta pre kraja, pre svega odličnim šutem za tri poena, da smanje prednost Dunava na devet poena. Tada su domaći košarkaši zaigrali bolje i rutinski priveli utakmicu kraju u svoju korist. Bio je ovo duel dve vrlo raspoložene ekipe za šut, posebno za tri poena, u kome je Dunav zasluženo slavio sa ubedljivih 106:86. Statistiku sa večerašnje utakmice možete preuzeti OVDE.
     Dunav već za tri dana, u utorak od 20h u Belegišu, igra zaostalu utakmicu protiv ekipe BNS iz Banatskog Novog Sela.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

30.11.2014. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA

     MLAĐI PIONIRI: Dunav - Ru Koš II 75:15
     MINIBASKET: Sloven - Dunav 53:27
     MINIBASKET: Dunav - Pink 35:44

     Tabele pogledajte ovde.

24.11.2014. VIDEO: KK Vrbas - KK Dunav 78:80 (22.11.14.)
           
Pogledajte najzanimljivije trenutke kao i završnicu utakmice KK Vrbas - KK Dunav.

23.11.2014. ALASI SLAVILI U DERBIJU !!!
VRBAS - DUNAV 78:80

     U derbiju kola, košarkaši Dunava savladali su ekipu Vrbasa rezultatom 78:80 (24:18, 17:24, 21:21, 16:17).
     Predvođeni velikim brojem navijača i prijatelja kluba, koji su došli da podrže Dunav na teškom gostovanju, igrači Dunava uspeli su da naprave izuzetan podvig i savladaju veoma kvalitetnog protivnika, prvog konkurenta za vrh tabele. Utakmica je bila neizvesna svih 40 minuta. Ni jedna ekipa nije uspela da napravi značajniju prednost. Vrbas je igrao svoju prepoznatljivu igru, oslanjajući se uglavnom na šut za tri poena, ali je Dunav uspešno parirao domaćinu u svim segmentima igre. Već posle prvog poluvremena mogla se naslutiti neizvesna završnica. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Dunava (41:42). U drugom delu utakmice, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Dva i po minuta pre kraja, Vrbas sa dve trojke pravi prednost od sedam poena (78:71). Kada se činilo da je utakmica rešena, Alasi su zaigrali odlično u odbrani, još bolje u napadu, i u poslednja dva minuta serijom 9-0 napravili preokret i zasluženo slavili.
     Dunav je posle ove pobede lider na tabeli a već naredne subote igra se još jedan derbi kada u Belegiš dolazi ekipa iz Banatskog Novog Sela, koja sa jednim porazom deli drugu poziciju sa Vrbasom. (uskoro video izveštaj)
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

23.11.2014. MK REZULTATI: DVA PORAZA
     
     Minibasketaši Dunava poraženi su na gostovanju u Novoj Pazovi u utakmici sedmog kola Medius Minibasket lige. U veoma uzbudljivoj utakmici, vršnjaci iz Nove Pazove slavili su rezultatom 36:28, posle produžetka. Borili su najmlađi košarkaši Dunava lavovski, u prvom poluvremenu bili bolji rival, imali i šut za pobedu ali u produžetku nisu imali snage. U narednom kolu, Dunav ponovo gostuje, u Rumi ekipi Slovena.
     Mlađi pioniri Dunava, u okviru osmog kola, poraženi su na gostovanju od lidera na tabeli, ekipe Železničara, rezultatom
63:30. U narednom kolu, Dunav na svom terenu dočekuje ekipu Ru Koš II.
     Tabele i ostale rezultate možete pogledati na stranici: MK REZULTATI.
16.11.2014. ODŽACI PROŠLOST, SLEDI VRBAS !!!
DUNAV - ODŽACI 104:84

     Košarkaši Dunava ostvarili su i sedmu pobedu u Prvoj muškoj ligi KSV, iz isto toliko utakmica. Pred oko pedesetak gledalaca u hali u Belegišu, Dunav je savladao Odžake rezultatom 104:84 (25:12, 22:27, 30:23, 27:22). Kao i na svim utakmicama do sada na domaćem parketu, Alasi su krenuli silno i već posle prvih deset minuta stvorili veliku prednost. Međutim, u nastavku meča dolazi do opuštanja. Viđeno je prilično loše izdanje obe ekipe, posebno u odbrani, pa se praktično u većem delu utakmice igralo koš za koš. Činilo se kao da su košarkaši Dunava mislima već u narednoj utakmici. Na kraju, presudio je kvalitet pa je Dunav rutinski zasluženo slavio rezultatom 104:84. Statistiku sa večerašnje utakmice možete preuzeti OVDE ili pogledati na linku LiveStats.
     U narednom kolu, Dunav gostuje u Vrbasu, u derbiju lige, kada će se sastati do sada jedine dve neporažene ekipe. Pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu u Vrbas i podrže Alase.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

16.11.2014. PORAZ MLAĐIH PIONIRA

     U sedmom kolu takmičenja OKS Srem za mlađe pionire, Dunav je na svom terenu poražen od ekipe Srema iz Sremske Mitrovice rezultatom 41:75. Ovom pobedom Srem se revanširao Dunavu za poraz u prvom delu sezone i sada je zbog bolje koš razlike u prednosti u odnosu na naš tim. Do kraja regularnog dela takmičenja ostalo je još tri kola. Dunav narednog vikenda gostuje prvoplasiranoj ekipi Železničara iz Inđije.
     Tabele pogledajte ovde.

10.11.2014. ŠESTA POBEDA U NIZU
MLADOST - DUNAV 67:100

     U okviru šestog kola Prve muške lige KSV, Dunav je na gostovanju savladao ekipu Mladosti iz Bačkog Jarka rezultatom 67:100 (14:28, 12:23, 21:24, 20:25). Od početka utakmice Alasi su pokazali da su kvalitetniji rival. Svih 40 minuta kontrolisali su igru i rezultat i na kraju zasluženo ubedljivo slavili. U narednom kolu, Dunav na svom terenu dočekuje tim iz Odžaka. Utakmica se igra u subotu od 19h u Belegišu.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

10.11.2014. MLAĐI PIONIRI REĐAJU POBEDE, SLEDI DERBI

     Prošlog vikenda, od mlađih kategorija samo su mlađi pioniri odigrali svoju utakmicu. Oni su na gostovanju u Novoj Pazovi slavili rezultatom 36:56. Ovo je četvrta pobeda Dunava u takmičenju. U narednom kolu, mlađi pioniri na svom terenu dočekuju ekipu Srema iz Sr.Mitrovice. Ovo je mali derbi koji može odlučiti koja ekipa će obezbediti plasman u dalje takmičenje - kvalitetnu ligu Vojvodine.
     Tabele pogledajte ovde.

04.11.2014. ALASI PONOVO UBEDLJIVI
DUNAV - FUTOG 104:61

     Košarkaši Dunava ponovo su bili više nego ubedljivi. U 5.kolu 1.ML KSV, na svom parketu, Dunav je savladao Futog rezultatom 104:61 (22:15, 19:12, 22:22, 41:12).
     Alasi su opravdali ulogu favorita na ovoj utakmici. Iako rezultat to ne pokazuje, Dunav nije lako došao do nove pobede, pete u nizu. Alasi su dobro otvorili utakmicu i odličnom odbranom u većem delu prvog poluvremena stekli veliku prednost pred odmor (41:27). U nastavku meča dolazi do opuštanja kod domaćih, što gosti iz Futoga koriste i dolaze na samo četiri poena zaostatka (49:45). U tom trenutku, igrači Dunava zaigrali su perfektno u odbrani, a brzo i efikasno u napadu. U narednih samo sedam minuta, prave seriju 30:4, čime je praktično utakmica rešena. Na kraju više nego zaslužena pobeda Dunava rezultatom 104:61. U narednom kolu, Alasi gostuju ekipi Mladosti iz Bačkog Jarka. Statistiku sa večerašnje utakmice možete preuzeti OVDE ili pogledati na linku LiveStats.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

04.11.2014. REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA

     Minibasket: DUNAV - ŽELEZNIČAR 33:23
     Ml.Pioniri: DUNAV - PINK 73:20
     Pioniri: DUNAV - LSK 72:87

     Tabele pogledajte ovde.

25.10.2014. VELIKA POBEDA U SRBOBRANU !!!
AKADEMIK - DUNAV 49:50
     
     Košarkaši Dunava, u derbiju IV kola Prve regionalne lige, slavili su na gostovanju u Srbobranu protiv ekipe Akademika rezultatom 49:50 (14:22, 14:08, 06:13, 15:07).
     Bio je ovo duel dve ekipe koje pretenduju na sam vrh tabele, a kao i prethodnih sezona i ovoga puta utakmica je bila vrlo uzbudljiva. Dunav je bolje otvorio meč ali su domaći u drugoj deonici odigrali odbranu na viskom nivou
. Dunav u tom periodu nije uspeo da pogodi iz igre sve do pred kraj prvog poluvremena ali ni igrači Akademika nisu imali puno prostora u napadu. Kao i u prvom poluvremenu, u prvih deset minuta drugog dela, igrači Dunava stiču prednost i u poslednju deonicu ulaze sa +9 poena razlike. Akademik vrlo brzo uspeva da stigne prednost Alasa i u poslednjih pet minuta ušlo se u egal završnicu. Košarkaši Dunava uz zasluženu sreću, bolje se snalaze, pogađaju za dva poena na 14 sekundi do kraja za 49:50, što će se posle odbranjenog napada ispostaviti kao konačan rezultat. Bila je ovo utakmica čvrstih odbrana, sa puno borbenosti ali i sa neraspoloženim pojedincima u napadu i lošom realizacijom šuta na obe strane. Velika pobeda Dunava i vrlo važni bodovi osvojeni na teškom gostovanju.
     Narednog vikenda, Dunav na svom parketu dočekuje ekipu Futoga. Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.
23.10.2014. STRABAG - NOVI PRIJATELJ KLUBA

strabag     Novi prijatelj - sponzor košarkaškog kluba od danas je postala i kompanija STRABAG. Grupacija STRABAG u Srbiji pripada jednom od najvećih evropskih građevinskih koncerna - austrijskom STRABAG SE, koji nudi čitavu paletu građevinskih usluga. Više o kompaniji možete pogledati na sajtu www.strabag.com.

22.10.2014. IZVEŠTAJ RTV STARA PAZOVA

18.10.2014. ALASI SA +48 VIŠE NEGO UBEDLJIVI
DUNAV - TOPOLA 118:70

     
     U trećem kolu 1.ML KSV, Dunav je na svom terenu savladao ekipu Topole sa više nego ubedljivih 118:70 (28:16, 27:18, 23:12, 40:24).
     Od samog starta utakmice, domaći igrači nametnuli su svoju igru. Solidnom odbranom i perfektnim napadom vrlo brzo slomljen je otpor gostiju iz Bačke Topole. U timu Dunava nije bilo neraspoloženog igrača pa je bilo samo pitanje sa kolikom razlikom će Alasi slaviti. Pobeda koja sigurno puno znači za samopouzdanje i odličan uvod pred naredna iskušenja. Nakon tri odigrana kola i tri pobede, košarkaši Dunav sledećeg vikenda gostuju u Srbobranu, ekipi koja je po kvalitetu u samom vrhu. Statistiku sa večerašnje utakmice možete preuzeti OVDE ili pogledati na linku LiveStats.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

12.10.2014. KULA SRUŠENA !!!
HAJDUK - DUNAV 54:66
     
     U drugom kolu 1.ML KSV, košarkaši Dunava ostvarili su i drugu pobedu. Na teškom gostovanju u Kuli, savladana je ekipa Hajduka rezultatom 54:66 (13:14, 10:19, 16:21, 15:12).
     Svih 40 minuta Dunav je igrao odlično i kontrolisao igru i rezultat. Ostaje utisak da je pobeda mogla biti i ubedljivija ali kada se zna da je prošle sezone baš na ovom gostovanju Dunav doživeo jedan od četiri poraza, najvažnije je da je pobeda ostvarena. Naredog
petka, Dunav od 20 časova na svom parketu dočekuje Topolu iz Bačke Topole.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.
12.10.2014. MK: POBEDA I DVA PORAZA

     Minibasketaši Dunava počeli su novu sezonu porazom na svom terenu od ekipe Sloven iz Rume rezultatom 21:37. U narednom kolu, ponovo igraju kod kuće protiv ekipe Ru Koš.
     Mlađi pioniri ostvarili su i drugu pobedu. Na teškom gostovanju savladana je ekipa Srema rezultatom 45:46. U narednom kolu Dunav u derbiju dočekuje Železničar iz Inđije.
     Pioniri Dunava poraženi su i u drugom kolu, ovoga puta na gostovanja ekipi LSK-a u Laćarku, rezultatom 85:48. U narednom kolu Dunav se sastaje sa Omladincem koji u ovom takmičenju učestvuje van konkurencije sa selekcijum U16.
     Tabele pogledajte ovde.

06.10.2014. POBEDA MLAĐIH, PORAZ STARIJIH PIONIRA
     
     U prvom kolu takmičenja mlađih kategorija, mlađi pioniri Dunava savladali su na svom terenu vršnjake iz Nove Pazove rezultatom 61:51. U narednom kolu mlađi pioniri gostuju Sremu iz Sr.Mitrovice. (Tabela U13)
     Pioniri Dunava poraženi su na svom parketu od Stare Pazove rezultatom 68:83. U narednom kolu pioniri gostuju ekipi LSK iz Laćarka. (Tabela U15)
     Minibasket selekcija takmičenje počinje sledeće subota kada na svom terenu u Starim Banovcima dočekuje Sloven iz Rume.
04.10.2014. VELIKA POBEDA NA STARTU
DUNAV - SV.ĐORĐE 87:75
     
     Košarkaši Dunava ostvarili su vrlo važnu pobedu na startu takmičenja. Pred ispunjenim tribinama hale u Belegišu, rezultatom 87:75 (14:16, 24:09, 25:26, 24:24) savladana je odlična ekipa Sv.Đorđe iz Žitišta, koja će sigurno u nastavku prvenstva biti težak protivnik svima.
     U prvoj četvrtini viđena je izjednačena borba. Igralo se koš za koš uz opreznu igru sa obe strane. Druga deonica donosi mnogo više uzbuđenja. Gosti iz Žitišta nisu imali rešenja za odličnu odbranu Alasa pa su prvi koš postogli tek nakon nešto više od sedam minuta u drugoj četvrtini. Dunav je ovo iskoristio, napravio seriju 15-0, i na odmor otišao sa 13 poena prednosti, što će se kasnije ispostaviti kao odlučujući momenat utakmice. Sredinom treće ćetvrtine, Dunav je imao i +20 ali su tada gosti pogodili tri trojke i pred poslednji period igre smanjili na za njih prihvatljivih 12 poena razlike. U poslednjih deset minuta igre, igrači iz Žitišta uspeli su da smanje na 8 poena zaostatka ali su igrači Dunava ponovo preuzeli kontrolu igre i rutinski priveli utakmicu kraju. Na kraju, zaslužena pobeda Dunava rezultatom 87:75. Čestitke zaslužuju igrači obe ekipe a posebno domaći na velikoj borbenosti i zalaganju svih 40 minuta. U narednom kolu Dunav ide u Kulu na vrlo nezgodno gostovanje ekipi Hajduka. Statistiku sa večerašnje utakmice možete preuzeti OVDE ili pogledati na linku LiveStats.
     Tabelu i ostale rezultate možete pogledati na stranici: 1.ML KSV.

27.09.2014. BLIŽI SE PRVO KOLO
PRVOTIMCI PRIVODE PRIPREME KRAJU
     
     Još sedam dana ostalo je do početka takmičenja u Prvoj muškoj ligi KSV. Prvotimci Dunava dočekaće na svom parketu vrlo jaku ekipu Sv.Đorđe iz Žitišta, u subotu 4.oktobra od 19h u Belegišu.
     Poslednja dva meseca seniori Dunava, pod vođstvom Mitra Ašćerića i Ilije Markovića, pripremaju se za narednu takmičarsku sezonu. U prelaznom roku nekoliko igrača je otišlo a ekipu su pojačali Đurić Mladen (Mladost), Mihajlović Marko (Borac), Savić Mihajlo (Omladinac), Dugošija Marko (Radnički Obr.) i Vuković Nikola (Mladost). Odigrane su pripremne utakmice sa ekipama Kris Kros, Sloven, Vojvodina SrbGas, Stara Pazova, Beovuk a predstoji još jedna provera sa Železničarom iz Inđije.
     Sastav lige i raspored svih utakmica možete pogledati ovde: 1.ML KSV.



IZDVOJENE VESTI IZ PRETHODNE SEZONE:






25.05.2014. MINIBASKETAŠI ZAVRŠILI TAKMIČENJE
ŽKK JADRAN - DUNAV 27:29
     
     Danas je u Inđiji odigrano poslednje kolo Minibasket lige. Selekcija Dunava uspešno je završila takmičenje pobedom protiv ženske selekcije KK Jadran iz Golubinaca rezultatom 27:29 (08:08, 06:10, 11:05, 02:06). Ovom pobedom Dunav je zauzeo treće mesto na tabeli u konkurenciji dvanaest ekipa.

Danas su za KK Dunav nastupili: Rajšić 6, Vudragović 10, Predović 4, Dobrić 9, Savić Lazar, Savić Strahinja, Korica, Kasagić Luka, Kasagić David, Čodanović, Popović Bojan, Popović Bojana, Andrić, Petrović, Cvijanović.

Svi dečaci i devojčice dobili su medalje za uspešno učešće u takmičenju. Čestitamo svim članovima Minibasket selekcije, kao i trenerima Lukić Danilu i Kavurin Branku na uspešnoj sezoni i nadamo se da će i ubuduće nastaviti sa dobrim radom i sa dobrim igrama.

Više fotografija sa poslednje utakmice možete pogledati na FACEBOOK stranici kluba.
04.05.2014. JUNIORI PRVACI SREMA !!!
DUNAV - N.PAZOVA 80:68
     
     U nedelju 4.maja, u hali u Starim Banovcima, u organizaciji Okružnog košarkaškog saveza Srem i KK Dunav, održan je završni turnir juniorsko-kadetske lige OKS Srem 2014. Na finalni turnir plasirale su se ekipe KK Dunav, KK Ruma U19, KK N.Pazova i KK Ruma U17. Juniori Dunava rutinski su odradili polufinalnu utakmicu i ubedljivo savladali kadetsku selekciju Rume rezultatom 101:66. U drugom polufinalu, Nova Pazova bila je bolja od juniora Rume, pa je usledilo finale dobro poznatih rivala koji su ove sezone igrali nekoliko vrlo uzbudljivih utakmica. Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni ovoga puta. Pred punim tribinama u hali u Starim Banovcima viđena je velika borba, dostojna finalne utakmice. Juniori Dunava odlično su otvorili meč i posle prvih deset minuta imali ogromnu prednost. Novopazovčani se nisu predavali i do poluvremena u potpunosti smanjuju zaostatak i uvode neizvesnost u utakmicu, koja je trajala do samog kraja. U poslednjih pet minuta, igrači Dunava, predvođeni trenerom Slobodanom Adamovićem, uspeli su da prelome utakmicu, zasluženo slave rezultatom 80:68 i postanu prvaci Srema za 2014.godinu.
     Turnir je protekao u fer i korektnoj atmosferi i svi zaslužuju čestitke na prikazanoj igri. Svim učesnicima završnog turnira dodeljene su pohvalnice a pobedniku i pehar za prvaka.

Rezultati utakmica završnog turnira:
Polufinale 1: KK DUNAV - KK RUMA (17) 101:66 (18:15, 28:18, 26:14, 29:19)
Polufinale 2: KK RUMA (19) - KK N.PAZOVA 67:77 (21:13, 13:20, 16:18, 17:26) Finale: KK DUNAV - KK N.PAZOVA 80:68 (29:08, 10:24, 20:19, 21:17)


27.04.2014. UBEDLJIVA POBEDA ZA KRAJ SEZONE
DUNAV - JEDINSTVO 99:81
          
     U poslednjoj utakmici ove sezone, u 26.kolu, košarkaši Dunava ubedljivo su savladali ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja rezultatom 99:81 (23:17, 27:19, 19:16, 30:29). Dunav je takmičenje završio na drugoj poziciji na tabeli sa 22 pobede i 4 poraza i tako ostvario najbolji rezultat u istoriji kluba.
     Od samog početka utakmice videlo se da su igrači Dunava raspoloženi za igru što se vrlo brzo pokazalo i po rezultatu. Odličnom igrom pre svega u napadu uz odličan procenat šuta, Dunav je već u prvom poluvremenu napravio nedostižnu prednost. U drugom delu igre, domaći košarkaši rutinski su priveli utakmicu kraju i tako zasluženo slavili na kraju takmičenja. Statistiku možete preuzeti OVDE, ili pogledati na linku Fiba Live Stats.
     U poluvremenu utakmice, najmlađi članovi Dunava, članovi minibasket selekcije, odigrali su revijalnu utakmicu između sebe. Pored utakmice minibasketaša, u poluvremenu utakmice, predsednik kluba Mitar Ašćerić, dodelio je poklon - šal KK Dunava, bivšem igraču kluba i starobanovčaninu Dejanu Majstoroviću, koji je ove sezone sa svojom ekipom osvojio prvenstvo Norveške i bio MVP sezone. Više fotografija možete pogledati na FACEBOOK stranici kluba.


14.04.2014. NOVA POBEDA U OPŠTINSKOM DERBIJU
STARA PAZOVA - DUNAV 62:63
          
     U utakmici 24.kola Prve regionalne lige, u opštinskom derbiju, košarkaši Dunava slavili su na gostovanju u Staroj Pazovi rezultatom 62:63 (17:14, 12:18, 15:21, 18:10). Ovo je druga pobeda Dunava nad opštinskim rivalom u ovoj sezoni. Kao i svaki put kada se sastanu ova dva tima, utakmica je bila uzbudljiva svih 40 minuta. Druga i treća deonica pripale su Alasima, dok su u prvoj i četvrtoj bolji rival bili košarkaši Stare Pazove. Iako su igrači Dunava u drugom poluvremenu imali prednost i čini se kontrolisali rezultat, domaći košarkaši prave preokret i u završnici utakmice prelaze u vodjstvo.
U neivesnoj završnici, Dunav postiže poene dok domaći košarkaši to isto ne uspevaju u poslednjem napadu i bodovi odlaze u Stare Banovce.
     U narednom, predposlednjem kolu, Dunav gostuje u sredu 23.aprila u Bačkoj Topoli.
19.01.2014. "ALL STAR" MLAĐIH KATEGORIJA OKS SREM
DUNAV SA 13 PREDSTAVNIKA

     U subotu 18.januara u velikoj hali Sportskog centra u Rumi održane su "All Star" utakmice mlađih kategorija sa teritorije Okružnog košarkaškog saveza Srem. Odigrano je ukupno pet utakmica a KK Dunav je imao 13 svojih predstavnika:

Treneri: Adamović Slobodan, Kristić Dragan, Lukić Danilo
Minibasket: Dobrić Lazar, Savić Luka, Preočanin Filip
Mlađi pioniri: Mrđić Luka, Srbljanović Petar
Pioniri: Rajšić Jovan, Antić Miloš, Kostić Sava
Kadeti: Lalić Marko, Topalović Gavrilo

16.01.2014. XIV MEĐUNARODNI MINIBASKET FESTIVAL
BEOGRADSKI SAJAM 16.01.2014.
     
     Najmlađi članovi KK Dunava učestvovali su treću godinu za redom na Međunarodnom minibasket festivalu "Rajko Žižić", koji se održava na beogradskom sajmu. KK Dunav je nastupio u tri uzrasne kategorije: 2002 i mlađi, 2004 i mlađi i 2005 i mlađi. Svi učesnici zabeleležili su odlične igre a ovoga puta rezultat utakmica bio je u drugom planu - svi su bili pobednici. Kapitenima ekipa uručeni su pehari koji će krasiti vitrine kluba.

Rezultati utakmica:
KK Dunav - KK Radivoj Korać 30:22
KK Dunav - KK Novi Beograd 22:20
KK Play Off Leskovac - KK Dunav 8:2
KK Dunav - KK Beostyle 40:14
KK Bijeljina Plus - KK Dunav 6:18
ŠK Foka Kragujevac - KK Dunav 22:26

   Svim učesnicima u ime kluba čestitamo na prikazanoj igri i zalaganju, i nadamo se da će tako nastaviti i dalje.







Više fotografije možete pogledati na FACEBOOK stranici kluba.
05.12.2013. SOS Kanal - Emisija Srem sport
           
29.07.2013. USPEŠNO ZAVRŠEN KAMP KASTA 2013
UTISCI ODLIČNI, OSVOJENE MEDALJE
     
     Košarkaški kamp KASTA 2013 završen je za mlađe kategorije Dunava. Mladi košarkaši vratili su se sa Rudnika u subotu 27.jula nakon deset dana boravka na kampu.
     Uz igrače, na kampu je u ovom periodu boravio i radio trener Dragan Kristić koji za sajt kluba prenosi da su svi igrači imali priliku da napreduju, da su učesnici zadovoljni uslovima, hranom i smeštajem, treninzima, takmičenjima kao i vansportskim aktivnostima koja su bila organizovana. Poslednjeg dana organizovana su finalna takmičenja a iz našeg kluba medalje su osvojili:

- Peđa Đurić, zlatna medalja poligon (2003. i mlađi)
- Luka Mrđić, zlatna medalja šut za 2 poena (2001/02)
- Luka Krnjajić, srebrna medalja šut za 2 poena (2001/02)
- Vlada Gojak, srebrna medalja slobodna bacanja (2001/02)
- Nikola Kovačević, zlatna medalja 1 na 1 (1999)
- Stefan Vranješ, zlatna medalja slobodna bacanja (1998)

     U okviru kampa, u prve dve nedelje organizovano je stručno osposobljavanje za Operativnog trenera (plava licenca) u saradnji sa Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice. Iz našeg kluba, ovo osposobljavanje pohađao je i uspešno završio, Ilija Marković, bivši igrač a sada pomoćni trener prvog tima. Čestitamo Iliji na položenom ispitu i sticanju zvanja Operativni trener i želimo mu puno uspeha u trenerskoj karijeri.
07.07.2013. PRIJATELJSKA UTAKMICA JUNIORA U ŽELEZNIKU
DUNAV - OLYMPIY ZAWIA (Libija) 52:38
     
     Večeras je u hali u Železniku odigrana prijateljska utakmica juniorskih selekcija Dunava i Košarkaškog kluba Olympiy Zawia iz Libije. Košarkaši iz Libije, u sklopu priprema koje odrađuju u našoj zemlji, nakon boravka na kampu Kasta, odigrali su prijateljsku utakmicu sa juniorima Dunava. Za oba tima bila je ovo priprema za narednu sezonu ali i prilika igračima za sticanje novog iskustva kao i novih prijateljstava. Utakmica je protekla u fer i sportskoj atmosferi a na kraju su slavili juniori Dunava rezultatom 52:38, po četvrtinama 21:05, 13:17, 08:06, 10:10.





Više fotografije možete pogledati na FACEBOOK stranici kluba.





STRABAG

BestShop Group

Stara Pazova

ConcreteLand

steluni shipping

Kovac Mont

Dexpress

Alumil

Luka&Pipo

ZM ALF

Miljkovic Silosi

TermomontMG

Fasada

Una Zorcic

Fasada

Speed

Speed

Zlatara Goca

Fasada

Fasada